Mex píše:Mám v několikaletém provozu ty levné TB6560, už nafrézovaly pěkných pár stovek hodin, a naprostá spokojenost. Jen jsem je namazal silikonovou vazelínou a pořádně usadil chladič, a pak jsem natvrdo proletoval switche, kterými se volí max. proud (jinak celý proud motorů jde jen přes ty lagricové přepínače).
Ano, to chápu - opravit dodělat, proletovat... jenže já to většinou používám pro zakázková zařízení a tam takovéhle partyzánštiny nejdou dělat.
Ty drivery pochopitelně neskončily v koši (stejně jako v koši neskončila trojosá modrá CNC deska - ukořistil ji hned první návštěvník prosincového Malostranského Robodoupěte), to byl jen takový slovní obrat, ale dostal je s patřičným výkladem jeden začínající amatér. Ovšem ten mi to má nejspíš za zlé, protože se dlouho neozval

.
TB6600 v černé škatuli mám zatím jenom v šuplíku. Jen jsem je vyzkoušel (na první pohled fungova;y výborně), další použití pro ně zatím nemám. Co je tam třeba mechanicky upravovat? Někde vevnitř nedoléhá chladič nebo je tam nějaký jiný problém?
Vevnitř nedoléhá chladič skoro o milimetr, musejí se krátit distanční sloupky, nesedí pořádně konektory, díry v chladiči nesedí s otvory v chipu, takže ho nejde dotáhnout, díry v plastovém krytu nejsou souosé s těmi v chladiči, s čímž se Číňan vypořádal brutálním ohnutím distančních sloupků atd, atd.
Čili pro domácího kutila,kterému se chce všechno tohle opravit a je rád, že ušetří pár korun jsou asi dobré, ale na prodej nebo k vestavbě do komerčního zařízení se nehodí, resp. já mám svou hrdost, takže šunt nepoužívám.