vrtanie 10x80mm
Tak to jste se velmi pohoršili proti minulosti. My kdysi kobalťákem vrtali průměrem 3,3 mm hloubku 4,5D do litiny více jak měsíc na dvě směny bez ostření. Mohlo to být tak dest tisíc děr. Škoda, že to dnes už neumíte tak udělatJanGerza píše:
Na vrtáky počítáme 10 minut životnost. Takže: Trvanlivost / ( Dráha nástroje / Minutový posuv ) => 10/(60/152) = 25
Jestli teda nekecám.

Ještě, že mám vrtáky vyrobené "za starých časů"....
To co jsem psal byl prachsprostý teoretický výpočet. Někdy se podaří, že je to težce podstřelené. Ale každopádně máš pravdu v tom, že dřív byly naše výrobky úplně někde jinde. Bohužel, už člověk nedostane za "malý" peníz těžce nadstandardní vercajk, ale už jen stantard. Pochopitelně nás to mrzí a dokonce víme kde je zakopaný pes. Bohužel je to věc, která nelze změnit ze dne na den.Josef píše:....

Vedoucí vývoje / Technolog / Programátor / Obsluha CNC / Kontruktér / Podržtaška / Pi*us k ruce
S50CNC, CKE 6150Z, Lynx 220 LSA, Lynx 220 Alpha, DNM 500,Haas VF-2SSY, Haas ST-30SSYT, Citizen A20 VII EVO
EdgeCam 2014/2016, SpaceClaim 2015
S50CNC, CKE 6150Z, Lynx 220 LSA, Lynx 220 Alpha, DNM 500,Haas VF-2SSY, Haas ST-30SSYT, Citizen A20 VII EVO
Tak s tímhle můsím souhlasit, dřív se prodávaly věci mhonem dráž než dnes a to měl peníz jinou hodnotu.JanGerza píše:To co jsem psal byl prachsprostý teoretický výpočet. Někdy se podaří, že je to težce podstřelené. Ale každopádně máš pravdu v tom, že dřív byly naše výrobky úplně někde jinde. Bohužel, už člověk nedostane za "malý" peníz těžce nadstandardní vercajk, ale už jen stantard. Pochopitelně nás to mrzí a dokonce víme kde je zakopaný pes. Bohužel je to věc, která nelze změnit ze dne na den.Josef píše:....
Za deset let se lidi divý že kvalita už není to co dřív ale to že platí půlku než dřív už jim často nedochází.
Na konci poznávacího procesu je omyl zcela vyvrácen a my nevíme nic. Zato to víme správně.
- robokop
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
ja rikam zase to ze si za lacino muzem koupit vpodstate cokoli po cem srdce touzi
ale kdyz chcem treba opravdu kvalitni sroubovak tak malokdo tady na foru si ho muze dovolit
ale kdyz chcem treba opravdu kvalitni sroubovak tak malokdo tady na foru si ho muze dovolit
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
největší problém je že se to nepozná ani podle ceny.. ono kolikrát i drahá věc je brutálně předraženej šunt..
kdysi jsem se bavil s jedním co prodává golfové hole na jednom hřišti..všechny hole vozí z číny, prodává asi čtvery jedny má za 8 druhé za 15 třetí za 30 a čtvrté za 60 a nejlepší na tom je že v nákupu stojej všechny stejně sada kolem 4-5000.. jen příjde bohatej blbeček a chce něco lepšího tak koupí za 60
kdysi jsem se bavil s jedním co prodává golfové hole na jednom hřišti..všechny hole vozí z číny, prodává asi čtvery jedny má za 8 druhé za 15 třetí za 30 a čtvrté za 60 a nejlepší na tom je že v nákupu stojej všechny stejně sada kolem 4-5000.. jen příjde bohatej blbeček a chce něco lepšího tak koupí za 60

věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
To je bohužel smutná praxe no. "Přebalovačů" je všude spousta. Naši potencionální zákazníci taky nevěřili, že opravdu vůbec něco vyrábíme. Tak jsme začali pořádat dny otevřených dveří.RaS píše:největší problém je že se to nepozná ani podle ceny.. ono kolikrát i drahá věc je brutálně předraženej šunt..

Vedoucí vývoje / Technolog / Programátor / Obsluha CNC / Kontruktér / Podržtaška / Pi*us k ruce
tak už máš vyvrtáno? jak jsi dopadl?
já teď dělal něco podobného 8děr D10 hloubka 260 do nástrojové oceli pro chlazení formy..
já teď dělal něco podobného 8děr D10 hloubka 260 do nástrojové oceli pro chlazení formy..
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
Jestli dobre vidim, tak to je forma na satove raminko.RaS píše:tak už máš vyvrtáno? jak jsi dopadl?
To mne nikdy nenapadlo, ze takova "picov..." jako raminko vyzaduje tak masivni formu a tolik prace/materialu na jeji vyrobu ...
Akorat nevim, jestli to je k smichu nebo k placi ... ten postupny vyvoj.
jo ramínko na šaty za dvěpadesát
nicméně tohle je jen půlka, a celá tahle deska je sešroubovaná ještě z další, pak deska s vyhazovačema atd..

No nevím .... já třeba dělám malý broušený imbusy s doživotní zárukou na zlomení a vyjde tak na tři kila. Ale jestli si už ani to nemůžeme dovolit, tak to jsme teda pěkně v pr...robokop píše:ja rikam zase to ze si za lacino muzem koupit vpodstate cokoli po cem srdce touzi

- robokop
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
no tak ty za to chces 300 a to si jeste dovolit muzem i kdyz kdyby jsi mel mit kazdy kousel vercajku v teto kvalite tak i ty 300 jsou moc
jako i sada tech imbusu je mimo realne moznosti vetsiny tady
si radsi koupime ty cinsky za 5kc/ks ktery se budto ohybaji, strhnou nebo zlomi a to je spatne, na to jsem chtel poukazat
jako i sada tech imbusu je mimo realne moznosti vetsiny tady
si radsi koupime ty cinsky za 5kc/ks ktery se budto ohybaji, strhnou nebo zlomi a to je spatne, na to jsem chtel poukazat
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
Neco jako Hudy? Jeden mam a je to nadherny kousek - ale dal jsem si ho (Hudy) jako darek, neco jako sperk pro chlapaEngineer píše: No nevím .... já třeba dělám malý broušený imbusy s doživotní zárukou na zlomení a vyjde tak na tři kila. Ale jestli si už ani to nemůžeme dovolit, tak to jsme teda pěkně v pr...

No u mně nakupují vercakt Ti co Hudy šroubováky už nechtějí ani vidět, resp Ti co jich už několik zlomili nebo strhli.lapa píše:Neco jako Hudy? Jeden mam a je to nadherny kousek - ale dal jsem si ho (Hudy) jako darek, neco jako sperk pro chlapaEngineer píše: No nevím .... já třeba dělám malý broušený imbusy s doživotní zárukou na zlomení a vyjde tak na tři kila. Ale jestli si už ani to nemůžeme dovolit, tak to jsme teda pěkně v pr....

Hudy šroubováky běžně lidem opravuju ..... ty moje se z cca 600 vyrobených kusů nikdy nevrátily.

z čeho to děláš?