viz stůl - dělám si velký ponk, široký - aby se tam vešel soustruh a vedle stolní frezka, hluboký aby se pod něj vešel materiál, okolo strojů co je třeba zrovna mít po ruce a konstrukci tak, aby to mělo šuplíky ... velikost 200 x 90 - do prostoru co na to akorát mám. Desku jsem pořídil (poškozenou) kuchyňskou - 38mm - vyhovuje mi její odolný povrch, pod ní dost L železa aby se to neprohýbalo.
Soustruh má ve vaně na špony jen 2 otvory, předpokládám, že na upínací šrouby. Těmi to zajistím.
Rychloupínací hlavu ... maverick zde na webu jich 50 vyrobil ... snad bude pasovat.
zatím je stále na zemi, stůl není hotov.
PS - přepínání podélný příčný posuv páčkou, páčka má v mezipoloze (asi) zapadnout a zajistit se, má neochozená nezapadává. První pokusy o šponu dopadly tak, že při rychlém vypnutí podélného posuvu jsem páčku setrvačností ruky překlopil do posuvu příčného = zapíchl nůž do materiálu. Dodavatel mi říkal, že schválně nechal klíňáky od motoru volné, že táhnou dost a aby v případě (snad to tušil) problému proklouzly, vyzkoušel jsem

Víťa - BF20 - upraveno na CNC + Mach3 + SS, soustruh CJM250, MK3 Průša, ostřička nástrojů