Rotační osa pro router

fotky našich strojů, aneb co máme doma
karelsklo

30. 12. 2014, 7:11

Funkčnost nedokážu posoudit ale určitě bude dobrá,vzhled a propracovanost jsou tedy určitě prvotřídní :) :) :) .
RKal
Kontaktovat uživatele:

30. 12. 2014, 7:15

Univerzálka je 80ka a mám k ní i obrácené čelisti, osa univerzálky je 55mm nad upínací deskou takže tak do 100mm by se asi dalo upnout ale samozřejmě záleží jestli to bude obyč čelistma za nějaký vnitřní průměr nebo obrácenýma tm je ten průměr asi trochu menší zatím sem to neměřil.

koníka mám už vymodelovaného a taky časem příjde na řadu nicméně se teď připravuji na přestavbu celého vozíku X Z tak abych zvýšil tuhost stroje, v původní konstrukci jsem použil na zetko 12ky nepodepřené tyče z FESTO vedení pro dlouhé pneumatické válce http://www.c-n-c.cz/viewtopic.php?f=15& ... 15#p139498 a je to přesně tak jak tady většina tvrdí, že na obrábění a tím opravdu myslím obrábění hliníkových slitin to není úplně to pravé ořechové. Takže se mi podařilo sehnat lineární vedení Rexrothh 20mm 187mm dlouhé tak jsem to začal konstruovat a mám to již hotové jen musím nakoupit po novém roce matroš. Výhodou je, že mám teď k dispozici stroj na kterém mohu jednotlivé díly vyrobit a tudíž si mohu dovolit složitější konstrukci než prvně. Tam jsem byl omezen pouze soustruhem stojánovou vrtačkou a malým šepingem (žádná frézka).
Přílohy
Image2.jpg
Image1.jpg
RaS

30. 12. 2014, 7:17

tu brzdu budeš mít jen takhle ručně? neuvažoval jsi o nějaké pneumatice a spojit to se systémem?
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
shaggy

30. 12. 2014, 7:20

myslis ze ty 4 srouby co drzi drzak vretena je dobry napad??
packa

30. 12. 2014, 7:23

shaggy píše:myslis ze ty 4 srouby co drzi drzak vretena je dobry napad??
vzhledem k tomu že ty desky mají osazení tak v těch šroubech bych neviděl žádný problém .
RKal
Kontaktovat uživatele:

30. 12. 2014, 7:24

RaS píše:tu brzdu budeš mít jen takhle ručně? neuvažoval jsi o nějaké pneumatice a spojit to se systémem?
Nad tím sem opravdu moc neuvažoval, i když by to asi možná nebyl ůplně problém když teď tak nad tím přemýšlím, otázkou je co pouřít jako zdroj přítlačné síly, nejlépe by bylo asi nějaký pneumatický pístek, jenže zatím nevlastním žádný kompresor takže bych to stejně neměl na co připojit. a ovládání by už asi nebyl problém, signály step které posílám do driverů zároveň posílám do jednočipu a ten v momentě kdy se objeví signál pro daný driver respektive dvojici XY a ZA tak na ní nastavý vyšší proud což je samozřejmě jedna s možností jak reaguje a tebto signál bych obráceně mohl používat k zabrždění, no ještě nad tím pouvažuji a možná pořídím i ten kompresor zajimavá inspirace dik za ni

karelsklo, dík za uznání

no jsou to M8 do 16 mm plotny a jak píše packa celá deska je ve osazení tak aby se pohodlně dala měnit světlá výška pod vřetenem bez nutnosti znovu seřizovat kolmost ke stole
Odpovědět

Zpět na „naše mašinky“