Malá obrážečka oprava a renovace
-
- Kontaktovat uživatele:
jova píše:Neuvědomil jsem si že se jedná o kuželové kolo. Tam je to trochu složitější![]()
Možná ti pomůže tento program:
Tak tohle je pro mě španělská vesnice...
Tomáš S. píše:Ano, je přibližně stejné velikosti. Typ TOS, HO 20. Zde jsou údaje:
Nedokázal bys nějak oměřit ty kola, nebo spočítat alespoň zuby ??? o víkendu změřím nějak průměry osazení atp... v mém případě jak jsem na tom s počítáním podobných masakrů bych musel koupit různá kola a zkoušet pasovat

Soustruh SV18R, Magdeburg (Poreba TR45), Frézka FH24, Vrtačka V20A, V10, Šeping noname...
Na kola a šroub se vybodni, udělej to na nastavování ručně, některé hoblíky to tak mají. Povolí se matka co drží čep toho kamene, tím s uvolní ten nastavovací suport, posune se dle potřeby a utažením matky se v této poloze zafixuje.
[URL=https://matchnow.life]Super casual Dating[/URL]
To je v téhle situaci nejrozumnější řešení !origosch píše:Na kola a šroub se vybodni, udělej to na nastavování ručně, některé hoblíky to tak mají. Povolí se matka co drží čep toho kamene, tím s uvolní ten nastavovací suport, posune se dle potřeby a utažením matky se v této poloze zafixuje.
Mini soustruh SC-4
To bude rozumné. Já mám hoblík taky téhle konstrukce a nakonec došlo na nastavení na maximální zdvih, protože na tom dělám velké plochy, které se mi nechce frézovat. Malé zase raději ofrézuji.
-
- Kontaktovat uživatele:
Tak konečně mám vyrobeného rybinového jezdce a bronzový kámen. Teď akorát řeším, jak udělat čep kamenu...nevím, jestli stačí kulatina, která bude mít na konci matici s podložkou, která bude udržovat pozici, aby kámen nepopojížděl nahoru a dolů, nebo udělat čep, na něj trubičku třeba z malého pístního čepu, která bude natvrdo stažená maticí a podložka pod maticí bude udržovat kámen na pozici...kámen se bude točit okolo pístního čepu... tohle řeším kvůli hladkosti povrchu tvrdochromu...další co řeším je jaký použít průměr čepu. jestli stačí 12ka, nebo radši dát 14ku...poslední je mazání kamenu na čepu, jestli udělat do kamenu z horní strany dírku a jen kapat olej, nebo dát mazničku a mazat vazelínou...
Soustruh SV18R, Magdeburg (Poreba TR45), Frézka FH24, Vrtačka V20A, V10, Šeping noname...
Dej 14tku, pokud nejde silnější. Je to potřeba dobře utáhnout. Pochybuji, že pístní čep je na tvrdo chromovaný, to se dělalo pouze při opravách, když to jinak nešlo. Normálně jsou čepy cementované a kalené. Do kamene dirku a mazat olejem, to má výhodu, že se to dá stříknout i za běhu a mázne se hned ta kluzná plocha.
-
- Kontaktovat uživatele:
Tak to vypadá a chodí super, jen musím doladit dětaily (složeno jen na test, šroub bude černej 12.9, byl po ruce jen pozink)

A práce na hlavě :

A práce na hlavě :

-
- Kontaktovat uživatele:
Docela se trápím s tím, jak s pohonem...na prospetu k malé obrážečce TOS HO20 viz výše je psaný motor 0,5kW a 900ot. U většiny takhle malejch obrážeček co jsem viděl na fotkách jsou předlohy na snížení otáček a jde mi o to, že nevím co to je za obrážečku a mám strach tam napálit motor zpřevodovanej na 900ot aby to při prvním spuštění nedostalo ránu díky velkejm točkám...
-
- Kontaktovat uživatele:
Tak jsem se dneska pověnoval pořádnému prozkoumání... nejdřív jsem zjistil, jak funguje naklápění kostky...
uvnitř je šroub, do kterého se strčí kulatinka, kterou se povyšroubuje a odjistí vlastní natáčení...

pak jde s kostkou otáčet o 360°

Nonius

Další na co jsem přišel je to, je vytahováním knoflíků v různých konbinacích se řadí rychlosti...co jsem tak baj voko vysledoval točením kolečkem je 5,7 a 11 otáček řemenice na 1 dvojzdvih

A jako bonus luxusní stojan z kovošrotu... pod loupající se barvou je nestutečně hladký odlitek...škoda jen, že někdo rozprasil ty origo díry, ale s tím si poradím...

uvnitř je šroub, do kterého se strčí kulatinka, kterou se povyšroubuje a odjistí vlastní natáčení...

pak jde s kostkou otáčet o 360°

Nonius

Další na co jsem přišel je to, je vytahováním knoflíků v různých konbinacích se řadí rychlosti...co jsem tak baj voko vysledoval točením kolečkem je 5,7 a 11 otáček řemenice na 1 dvojzdvih

A jako bonus luxusní stojan z kovošrotu... pod loupající se barvou je nestutečně hladký odlitek...škoda jen, že někdo rozprasil ty origo díry, ale s tím si poradím...