Odjížďák ze závitu

Vse o konvencnich strojich, nic o jejich prestavbe na cnc
sergio

7. 3. 2015, 6:44

Jasny chapu. Kazdopadne to mas pekne udelane. Kdyz tak na to koukam nebylo by lepsi tu paku odskoku pootocit o 90stupnu po smeru hodinovych rucicek ? Pak by se nemuselo davat ruce tak blizko k obrobku.... Popripade kdyz se dela blizko univerzaly nehroznehrozil by kontakt prstu s paknami univerzaly. Nebo takhle tam ma nejaky hlubsi smysl ?
Zbýňa

7. 3. 2015, 6:46

Máš to fakt pěkný. Já když se vracim na začátek závitu tak si rovnou najedu těsně nad vnější průměr a po odjetí do startovní pozice dojedu noniem na nulu a přidám původní plus novou hloubku třísky. Jednak to šetří čas a nestane se ti pak že bys lovil jestli nejsi o otáčku špatně. Samozřejmě si musim pamatovat jakou hloubku třísky jsem jel, což ty s přípravkem nemusíš.
Miltech
Sponzor fora

7. 3. 2015, 7:13

Když máš pořádnej soustruh a stoupání šroubu třeba 4 mm, tak to není až takovej problém. Já jsem dělal nové posuvové šrouby ke svému soustruhu a to několikrát a šlo mě o to aby to bylo co nejlepší a tak jsem bral malou třísku a to je pak docela blbárna. A protože mě stále napadají nějaká vylepšení, tak jsem se rozhodl udělat zmíněný přípravek a jako každá věc, má i tento svoje omezení. Nad pákou jsem nějakou dobu váhal. Praxe ukáže nedostatky a páčka se dá vyměnit za jinou, jinak vyhlou a pod.
Jiřin

1. 11. 2016, 7:20

Odjizdak ze zavitu jsem si taky delal. Ale chtel jsem ho pouzivat i pro vnitrni diry. Resil jsem to takto:
DSCF2183.JPG
Mam do nej udelane nozove drzaky. Pro kotoucovy nuz jak vnejsi, tak i vnitrni.
DSCF2186.JPG
atlan

2. 11. 2016, 6:30

Pekne, ja som siel cestou elektroniky. Vyhodil som kolesa pre stupanie zavitov. Osadil krokovy motor, a aku dlzku zavitu mam narezat si nastavim, zavit konci stale na tom istom mieste. Nevyhoda je ze na tom mieste konci zavit tak vznika zapich o sirke zavitu.
Odpovědět

Zpět na „konvenční soustruhy“