přímá bruska DWT GS-500 VS
Nebo sehnat plně krytovaný ložiska odpovídající jakosti. Zkontroluj, zda se ti ložisko neprotáčí v uložení, nevím z čeho máš hlavici. Pokud plast, tak s tím budou asi problémy, pokud hliník, pak se dá nouzově ložisko pojistit lepidlem loctite.
to krytovane lozisko je dobry napad. No teraz mam problem sa k tomu lozisku dostat. Prikladam aj obrazok. To vrchne lozisko je OK, pekne sa toci vreteno, ked podrzim to vrchne lozisko a zatocim s vretenom. No to spodne je vazne vadne. Ale nie su nahodou tie loziska vlisovane na hriadel alebo take nieco? nie je tam uz nic na rozobratie, neviem si dat rady ako by som sa k nemu dostal. Asi to vezmem zajtra do servisu, nech to rovno vymenia.
Bývají tam segerovky a nebo to je nalepené a nebo nalisované a nebo nalepené i nalisované. Pokud je to nalepené, pak se musí jistá část nahřát horkovzdušnou pistolí na více jak 300 stupňů. Lepidlo odolné do 100°C by zde bylo málo. Po nahřátí je potřeba ještě lis na vylisování, někdy stačí trochu lepší zámečnický svěrák a dobrý přípravek se šikovnýma rukama.
No bol som v nejakych servisoch v BA, ale vsade mi povedali ze taku znacku neservisuju, dokonca v jednom servise ani nepozali DWT znacku 
Dnes som volal do servisu do Trencina, kde robia zarucny aj pozarucny servis DWT a pan mi povedal ze jasnee kludne to poslite postou, my to vymenime a posleme naspat. Takze som to tam dnes poslal. Ozvem sa, ked mi to pride naspat.
Inac uz som zacinal zufat, tak som uvazoval o 3 fazovom motore atas FT4C52S, co maju v akcii spolu s frekv. menicom za 5800 KC ( akurat ze neviem ci s DPH alebo bez ). No docital som sa tu niekde, ze tie kliestiny su dost drahe a vraj niesu v tej cene ani kliestiny, ani matica, takze neviem kolko realne by vysiel cely atas aj s prislusenstvom.

Dnes som volal do servisu do Trencina, kde robia zarucny aj pozarucny servis DWT a pan mi povedal ze jasnee kludne to poslite postou, my to vymenime a posleme naspat. Takze som to tam dnes poslal. Ozvem sa, ked mi to pride naspat.
Inac uz som zacinal zufat, tak som uvazoval o 3 fazovom motore atas FT4C52S, co maju v akcii spolu s frekv. menicom za 5800 KC ( akurat ze neviem ci s DPH alebo bez ). No docital som sa tu niekde, ze tie kliestiny su dost drahe a vraj niesu v tej cene ani kliestiny, ani matica, takze neviem kolko realne by vysiel cely atas aj s prislusenstvom.
A mal si pri frezovani pustene aj nejake odsavanie?garmont píše:Já to vřeteno používal cca rok a bez problémů - frézuji hlavně dřevo a využíval jsem ho celkem často.
Nicméně jsem po roce pořídil kress - má lepší kleštiny a není tak hlučné...