já nepsal o soukromých firmách, kde to většinou vede ten jeden chlap, kterej firmu založil a je jeho (byť i jednoho takového znám... tedy tatík založil firmu, a syn ji v současnosti posílá do, no víš kam). Nikdo z nás přece není tak blbej, aby si sedl na větev a pak si ji pod sebou začal podřezávat...
mně osobně vadí to, že dneska je to v takovém stavu, v jakém to je.
A řekni mi, k čemu je mi latina při strojařině (tady parafrázuju film... myslím se to jmenovalo "Marečku, podejte mi pero")... (uf, musel jsem to najít, abych si to potvrdil...)
Jsem už trochu starší, ale když sleduju, jak se rušily učňáky, pedtím na učnáku maturita...
K čemu je klukovi na učňáku maturita, když soustruh nebo frézku viděl z "ponorky", ti vnímavější jedinci maximálně z "rychlíku", protože o to mají zájem.
Je super, že "chlapci" maturují např. z CNC, ale postavíš ho ke konveční mašině a "chlapec" si ani neškrtne.
A v tom já vidím ten problém. Neříkám (nepíšu), že jsem dokonalej, to nikdo není, ale měl jsem možnost si (jako mladej) stoupnout jak k soustruhu, tak i k frézce, a pohlavků jsem od "mého Pana Mistra" dostal dost, a vděčím mu za to, byť jsem z oboru utekl jinam.
No a vidíš, na stará kolena mám Comagrav a Laser, a to, co do mne "můj Pan Mistr" natloukl, jsem si rychle vybavil i po těch letech.
A i proto si tu vážím "Pana Mistra tumlíka", který nejen že umí, ale ve finále píše i ten svůj web, kde se dá čerpat "moudro".
Jenže školy a učňáky raději budou vychovávat "tupé ovce" protože je to přání "strany a vlády".
Ono se těm tupcům totiž lépe vládne...
TAK, A TEď DO MNE