Přefrézováno - bastlíme dál

fotky našich strojů, aneb co máme doma
Hades

11. 3. 2015, 6:42

To: RaS...
já nepsal o soukromých firmách, kde to většinou vede ten jeden chlap, kterej firmu založil a je jeho (byť i jednoho takového znám... tedy tatík založil firmu, a syn ji v současnosti posílá do, no víš kam). Nikdo z nás přece není tak blbej, aby si sedl na větev a pak si ji pod sebou začal podřezávat...

mně osobně vadí to, že dneska je to v takovém stavu, v jakém to je.
A řekni mi, k čemu je mi latina při strojařině (tady parafrázuju film... myslím se to jmenovalo "Marečku, podejte mi pero")... (uf, musel jsem to najít, abych si to potvrdil...)

Jsem už trochu starší, ale když sleduju, jak se rušily učňáky, pedtím na učnáku maturita...
K čemu je klukovi na učňáku maturita, když soustruh nebo frézku viděl z "ponorky", ti vnímavější jedinci maximálně z "rychlíku", protože o to mají zájem.

Je super, že "chlapci" maturují např. z CNC, ale postavíš ho ke konveční mašině a "chlapec" si ani neškrtne.

A v tom já vidím ten problém. Neříkám (nepíšu), že jsem dokonalej, to nikdo není, ale měl jsem možnost si (jako mladej) stoupnout jak k soustruhu, tak i k frézce, a pohlavků jsem od "mého Pana Mistra" dostal dost, a vděčím mu za to, byť jsem z oboru utekl jinam.

No a vidíš, na stará kolena mám Comagrav a Laser, a to, co do mne "můj Pan Mistr" natloukl, jsem si rychle vybavil i po těch letech.
A i proto si tu vážím "Pana Mistra tumlíka", který nejen že umí, ale ve finále píše i ten svůj web, kde se dá čerpat "moudro".
Jenže školy a učňáky raději budou vychovávat "tupé ovce" protože je to přání "strany a vlády".
Ono se těm tupcům totiž lépe vládne...

TAK, A TEď DO MNE :D ty věčný rýpale :D
RaS

11. 3. 2015, 7:50

v tomhle s tebou souhlasím...
já jen nesouhlasil s tím že manageři jsou neschopný odpad a že každej druhej od frézy by ho nahradil... a pokud si myslí že ano tak ať jde a udělá to a neremcá na webu..
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
Hades

11. 3. 2015, 9:07

tak jsem to asi blbě napsal, a nebo tys to blbě pochopil, ale to je jedno, to není podstatné...

rozhodně nemyslím, že by dělňas nahradil managera, zrovna tak, jako manager nenahradí dělňase...
tedy pokud ten šéf sám na té mašině nezačíal sám a pak si pořídil lidi, aby se mohl věnovat shánění zakazzek a rozvíjel tu svoji firmičku.
Ale ruku na srdce, kolik máš zakázek a kolik jich vyrobíš sám...

Tady je ten problém...
Buď sháníš zakázky, materiál, nástroje, děláš účetnictví, no a nebo makáš...
Když makáš, tak zase nemáš čas na to ostatní, a nebo to doháníš po nocích, stejně jako mnozí drobní soukromníci

no a pak přijdou ti mladí... viz původní dotaz, kteří zase nic neumí, ale jsou nadupaní ze školy, že CNC dělá za ně :rofl:
RKal
Kontaktovat uživatele:

11. 3. 2015, 9:15

Původně jsem se rozepsal, ale nakonec jen tohle , "RaS máš pravdu" každá pozice má svoje a kdo si to nevyzkoušel tak neví.
Hades

11. 3. 2015, 9:46

no vidíš, zkrečoval jsi svůj nápad, což je IMHO škoda.

Taky netvrdím, že každej blbec od stolu může šéfovat, protože "dobrej šéf" si za svými lidmi stojí, a co řekne, je pro toho u mašiny svaté.
Na druhou stranu, dobrej šéf taky ty svoje lidi ocení, a nejen pochvalou, za tu si koupíš víš co....

Ale koukni, co dnes produkují ty školy pro managery... no, vlastně i školy pro ty dělňase (ale těch už IMO moc není :( )

Onoho mnou zmiňovaného uvádět nehodlám, protože bych mohl být popotahovám po soudech, takže žádná jména ani firmu, ale ten mladej (má tu managerskou rychlokvašku), vede zděděnou firmu tak leda do hoven.. starej se bude v hrobě obracet...
Nikdo tam nevydržel déle, jak půl roku. Jeho schůzování bylo naprosto zabitej půlden, stejně se nic nezměnilo, a to jsme mu horem dolem navrhovali, co nakoupit, že to obratem prodejna prodá a zisk bude vysoký. Stejně to seškkrtal a přivezl hovadiny, a pak se divil jak divizna, že má na prodejně umrtvenejch 1,5mega, a řval na mne že blbě prodáváme. Jenže sračky nikdo nechtěl a to co bylo požadováno zákazníky, tak toho bylo pomálu, hlavně že byla prodejna nacpaná sračkama...

ne dost, tohle už mne netrápí, jedu si sám na sebe (zase po dlouhé době), stojí to za hovno, ale nestěžuju si...
Sám sobě šéfem i dělníkem. Občas makám, občas si šéfuju, je toho moc, ale snad to ještě přežiju do pádu těhle zkorumpovanejch vlád a celého systému.
Když ne, bude ze mne další socka na pracáku :(
Odpovědět

Zpět na „naše mašinky“