Moje CNC frézka
Aleši souhlasím s tebou že, že se to dá i sešroubovat ze železných profilů, ale to by musel být ocelový profil (takový jaky se dostane koupit v Německu nevím přesně jaké měl označení - dostaly se tam různé velikosti bylo jich hafo a co hlavní byly rovné- přesné rozměry- čistý povrch asi jako hlazenka mat. typl bych něco jako 11600. Detlev říkal, že u nich se tyto profiy dost používají -zaříznou se na přesný délkový rozměr přímo v prodejně a doma už se jenom vrtají otvory, závity atd. konstruktéři kreslí svoje dílka podle těchto profilů, aby bylo minimum dalších prací. Já už po Feronách nejezdím tak nevím, jestli už je tento materiál ke koupi i u nás nebo jestli je to jen německá specialita. Z těch našich okujených a bombírovaných a křivých profilů jak si je pamatuji( možná že už to neplatí) by to asi moc dobře dělat nešlo. Bob.
-
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Nojo, to máš pravdu, to by bez aspoň částečného obrobení těch želez moc nešlo.Bob píše:Aleši souhlasím s tebou že, že se to dá i sešroubovat ze železných profilů, ale to by musel být ocelový profil (takový jaky se dostane koupit v Německu nevím přesně jaké měl označení - dostaly se tam různé velikosti bylo jich hafo a co hlavní byly rovné- přesné rozměry- čistý povrch asi jako hlazenka mat. typl bych něco jako 11600. Detlev říkal, že u nich se tyto profiy dost používají -zaříznou se na přesný délkový rozměr přímo v prodejně a doma už se jenom vrtají otvory, závity atd. konstruktéři kreslí svoje dílka podle těchto profilů, aby bylo minimum dalších prací. Já už po Feronách nejezdím tak nevím, jestli už je tento materiál ke koupi i u nás nebo jestli je to jen německá specialita. Z těch našich okujených a bombírovaných a křivých profilů jak si je pamatuji( možná že už to neplatí) by to asi moc dobře dělat nešlo. Bob.
Aleš Procháska