Renovace strojního svěráku
Ale no tak chlape nac ta ironie proste rekni ze je hnusnej a je tofidel47 píše:Panečku, ten se ti povedl-radost se podívat! Do čeho dálšího se pustíš, bude žlutá frézka?

Zvazoval jsem zda nekoupit klasickou zelenou ale pak jsem si rekl proc? Ted mi sverak pekne rozzaril dilnu

Barva je obyc syntetika co mi zbyla z plynovych trubek... vim ze to neni ideal a taky to chtelo tri vrstvy... a nechtelo to schnout ani v tech nynejsich tropech

Celisti jeste nejak poresim ale moc jsem na ne smirkem nechtel sahat bych nenapachal vic skody nez uzitku...
Ale NÉ! Mě se opravdu ten svěrák líbí, ta žlutá barva by se mi líbila i na strojích, vůbec to nebylo ironický, dokonce mě tohle vlákno vybičovalo k zakoupení barvy a natření těch nejotlučenějších svěráků co jsem měl doma. Jenže jsem posera a držim se zelený barvy
, spíš než barvě jsem se věnoval funkčnosti,prtotože to jsou starý otučený kousky, tak jsem jim opravil rozvrtané díry tmelem na kov (ZOL-KOV), funkční plochy u kterých to byla potřeba jsem přebrousil na magnetce, starý nátěry odstranil dráťákem ve flexe a natřel Hammeritem-kladívkovým-zeleným. Ta barva mi přijde taková moc křiklavě zalená, ale ona se drobet ušpiní a bude to dobrý.Bárte, tak to zkus 
Já tím broušením vůbec nemyslel nějaký šmirgl. Tím se brousí tak leda kyt pod barvu. Měl jsem na myslí broušení na horizontální roviné brusce s magnetickým upínáním neboli výše uvedené magnetce.
Protože ty čelisti se taky omačkávají tak se dostane zpátky přesnosti to potom pěkně vypadá když jsou už chycené rzí.
I já si pod slovem repas představím obnovu přesnosti více než nový lak. Na druhou stranu ty stroje v laků, to je taky paráda, moc se mi to líbí. Pokud je to pěkně udělané, když někdo prodává stroj a napatlá to štětkou přes mastnotu, to bych z toho, víte co.
Sám se chystám na rychloupínací svěrák koupený ve šrotu. Tam toho broušení ale bude. Pakny jsou už silně jeté.
A ještě jeden z Michalovců, oranžový 100 mm. Kdyby někdo měl na tenhle kousek šroub, tak bych ho zaměstnal ( ten šroub) než ho začnou vyrábět.

Já tím broušením vůbec nemyslel nějaký šmirgl. Tím se brousí tak leda kyt pod barvu. Měl jsem na myslí broušení na horizontální roviné brusce s magnetickým upínáním neboli výše uvedené magnetce.
Protože ty čelisti se taky omačkávají tak se dostane zpátky přesnosti to potom pěkně vypadá když jsou už chycené rzí.
I já si pod slovem repas představím obnovu přesnosti více než nový lak. Na druhou stranu ty stroje v laků, to je taky paráda, moc se mi to líbí. Pokud je to pěkně udělané, když někdo prodává stroj a napatlá to štětkou přes mastnotu, to bych z toho, víte co.
Sám se chystám na rychloupínací svěrák koupený ve šrotu. Tam toho broušení ale bude. Pakny jsou už silně jeté.
A ještě jeden z Michalovců, oranžový 100 mm. Kdyby někdo měl na tenhle kousek šroub, tak bych ho zaměstnal ( ten šroub) než ho začnou vyrábět.
Sběratel strojů :-)
Fidel: tak to se moc omlouvam ja to pochopil jako ironii
Jinak s tim ze primarne by se pri renovaci meli resit dosedaci plochy, vule atd. mate samozrejme pravdu ale je to i o vybaveni resp pristupu k nemu. Ja nemam ani frezku natoz magnetku... takze odrbani dratakem a nova barva je to max co jsem chudakovi staremu mohl momentalne poskytnout jako prvni pomoc...

Jinak s tim ze primarne by se pri renovaci meli resit dosedaci plochy, vule atd. mate samozrejme pravdu ale je to i o vybaveni resp pristupu k nemu. Ja nemam ani frezku natoz magnetku... takze odrbani dratakem a nova barva je to max co jsem chudakovi staremu mohl momentalne poskytnout jako prvni pomoc...
pak bych to asi ale nenazýval renovací, ale natřením.....calibos píše: Jinak s tim ze primarne by se pri renovaci meli resit dosedaci plochy, vule atd. mate samozrejme pravdu ale je to i o vybaveni resp pristupu k nemu. Ja nemam ani frezku natoz magnetku... takze odrbani dratakem a nova barva je to max co jsem chudakovi staremu mohl momentalne poskytnout jako prvni pomoc...
Obvykle se dějí věci obvyklé. Méně často se dějí věci neobvyklé a zcela vyjímečně se dějí věci vyjímečné...
Masturn 40 CNC, Hermle UWF1200H CNC a pár klasik
http://www.radialengine.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.autopejsek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
Masturn 40 CNC, Hermle UWF1200H CNC a pár klasik
http://www.radialengine.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.autopejsek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
Tak pouhé natření to zas opravdu nebylo... svěrák jsem komplet rozebral, vše vyčistil, přebrousil na co jsem si troufl, odrbal starý tmel, zatmelil, zabrousil, natřel + pořešil chybějící kliku... ale pokud by to slovo "renovace" mělo někoho dráždit tak název threadu klidně upravím 

Jasnacka at je dilna vesela, souhlasim. Hacek je v tom, ze nektere typy chladicich emulzi syntak barvy mimo PUR a Epoxidu spolehlive sezerou. Tusim, ze na traktorech jsou fotky co chladici emulze provedla na uplne nove nalakovane frezce. Fungovala dokonce, jako spolehlivy sundavac laku. Majitel to mel natrene Alkytonem a musim rict, ze jinak je to sluna barva. Rad s tim pacham.
PUR se udajne dle prodejcu, kterym jsem nuceny verit nedela v lesku. Pololesk je docela choulostivy a na stroj mi to prijde, jako spis uz moc designovka. Priste mozna vyzkousim zase pro zmenu epoxid. S PURem jsem delal poprve, nejsem zadny lakyra a byl to mazec. Po smichani 10 min. a konecna.
To Caponor: pokud se na tebe, tady kazdy vyse.. coz je skoro jiste, vyndam ti svuj sroub. Jen mi musis potom koupit novou segrovku, tahle uz chudinka dostala prvni demontazi pekne za usiska
Pisu na omereni ne, ze si ho nechas rok
PUR se udajne dle prodejcu, kterym jsem nuceny verit nedela v lesku. Pololesk je docela choulostivy a na stroj mi to prijde, jako spis uz moc designovka. Priste mozna vyzkousim zase pro zmenu epoxid. S PURem jsem delal poprve, nejsem zadny lakyra a byl to mazec. Po smichani 10 min. a konecna.
To Caponor: pokud se na tebe, tady kazdy vyse.. coz je skoro jiste, vyndam ti svuj sroub. Jen mi musis potom koupit novou segrovku, tahle uz chudinka dostala prvni demontazi pekne za usiska

Pisu na omereni ne, ze si ho nechas rok

Hammrajt je odolny emulzim? Chtel bych si striknout kladivkovou na magnetce kryci plechy a bednu na chlazeni. Jenze problem je, ze dodavaji zelenou a sedou ale original je neco mezi. Ta zelena je malo seda a seda zas malo zelena
Smichat je a udelat si vlastni odstin? Pujde to?
Ty sveraky to je taky ten jiny odstin zelene. nejsou tak kriklave.

Ty sveraky to je taky ten jiny odstin zelene. nejsou tak kriklave.
Nez jste dopsal vas prispevek pribyl dalsi a bla bla ...
Tak Hammrajt je jednoslozkovy tak bude asi sezran. Existuje tamto jak si rikal v kladivkove zelene jak jsem psal?
A ten sroub, myslel jsem ze si ho necham i na dele, proste na furt. Kdyz bude nekdo mit navic, stat se to muze, tak koupim nebo vymenim abych ho nemusel delat. Ty mas jen jeden tak dik ale nech ho na svem miste. Mam na omereni ten ukrouceny.
Tak Hammrajt je jednoslozkovy tak bude asi sezran. Existuje tamto jak si rikal v kladivkove zelene jak jsem psal?
A ten sroub, myslel jsem ze si ho necham i na dele, proste na furt. Kdyz bude nekdo mit navic, stat se to muze, tak koupim nebo vymenim abych ho nemusel delat. Ty mas jen jeden tak dik ale nech ho na svem miste. Mam na omereni ten ukrouceny.
to calibos
taky jsem si hrál s jedním svěrákem, ale na barvu zatím nedošlo:
http://www.c-n-c.cz/viewtopic.php?f=108 ... 8&start=15
taky jsem si hrál s jedním svěrákem, ale na barvu zatím nedošlo:
http://www.c-n-c.cz/viewtopic.php?f=108 ... 8&start=15
U barev marketovek nikdo za nic neruci. Koupil jsem v Hornbachu Industrol (jen proto, ze Alkyton nemel odstin) a po trech dnech v nejvetsich vedrech neuschnul. Nevadi mi, ze barva za 200kc letela do popelnice, ale znicila vec v plnici s puldnem prace. Prodavac se jen pousmal a konstatovat: "nekdy se jim michani nepovede", velka sranda. Slusny vyrobce/prodejce barvy je ochotny prijdet se podivat a problem resit, kdyz nece garantuje. Kdyz si s tim uz clovek pohraje chce to slusne, to znamena bohuzel drahe dvouslozkove barvicky. Pod vsechno dvouslozkovy primer logicky. S nim se pracuje paradne, casu dost, kdyz cas dochazi da se jeste doredit (nevim zda lakyra ted nesvira pesti ) a drzi uzasne na vsem. Za primer nedam dopustit na Body, PUR jsem zkousel poprve Plus PUR 20a 50 a teprve uvidim. Musi toho byt nastrikana docela silna vrstva, aby to to drzelo. Beznou barvu dotru do posedni kapky, tady micham a vzdy neco zbyva a zbytecne ztuhne. Za sebe si myslim, ze bud to delat poradne/draze (odmastovac, primer/redidlo, final barva/redidlo) nebo neprasit a radeji nechat nahace. Ten muj se mi zacal libit
nebo sverak nekropit emulzema a staci bezna barva.
Potom jeste jeden bajo napad 100 Michalovce se mnou za neco vymenit hi,hi,hi
P.S. Protoze vic stetkuju nez strikam dam Alkytonem docela pekny povrch. Stetkovany PUR je hnus (vyzkouseno), na pololesku je videt uplne vsechno.

Potom jeste jeden bajo napad 100 Michalovce se mnou za neco vymenit hi,hi,hi

P.S. Protoze vic stetkuju nez strikam dam Alkytonem docela pekny povrch. Stetkovany PUR je hnus (vyzkouseno), na pololesku je videt uplne vsechno.