Litinová Martinka 800x600
taky ji budeš říkat Martinka?
rozumná volba.. mám něco podobného.. nicméně vřeteno podle mě žádnou brzdu nemá.. to uvidíš až to rozebereš..

rozumná volba.. mám něco podobného.. nicméně vřeteno podle mě žádnou brzdu nemá.. to uvidíš až to rozebereš..
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
Nestahuj kalhoty brod je ještě daleko
mohlo se stát že zůstal viset píst vyhazováku nástroje tak je opřený o talířek odlehčení ložiska ,stačí když chcípne selenoid.

http://www.rm-reznicek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
To bohužel nevím, není pod proudem a ještě jsem ji nedovezl.fmodel píše:Jestli je to v provedení metrickém, tak jsi udělal dobře protože skoro každá generálka je jednodušší než stavba od začátku ve srovnatelný kvalitě.
Ferda mravenec a někdy brouk Pytlík 

Zcela jistě to bude muset být Martinka po ženě, protože až to žena uvidí budu s ní spát v dílě (ne se ženou ale s tou frézkou)RaS píše:taky ji budeš říkat Martinka?![]()

Nestrašte mně s tím vřetenem, může být zadřený nebo něco podobnýho?

Zcela jistě nebudu moci využít celý výkon, ale budu se pohybovat na půlce. Snad časem požádám ČEZ o navýšení jističe.bobik píše:Pěkná frézka. Zvládnout ti odběr proudu jističe?
Možná když vyměním serva za novější tak budou efektivnější než ty 25 let stará a snížím tak proudy do posuvů.

- robokop
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Pouzil jsem na jedne prestavbe snad vic jak 20 let stara analogova serva a byl jsem vic nez prekvapeny
Polohova chyba dynamicky v jednotkach mikronu (cca 3um) vic mi zpetna vazba odchylku nenameri
Polohova chyba dynamicky v jednotkach mikronu (cca 3um) vic mi zpetna vazba odchylku nenameri
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
gratuluju
z vřetena si hlavu nedělej
bude to mít pravděpodobně převodovku, může tam být jen zařazený kvalt pro malou rychlost a pak s tím rukou nehneš kdyby ses pos...
s dopravou odněkud z Němec (jestli jsem to pochopil) se obrať na nějakou spedici, jsou rádi za každý náklad
jestli je to tak max cca 25-30 let starý, tak to má na vstupu pohonů řízený usměrňovač a udrží ti to 25A jistič
z vřetena si hlavu nedělej
bude to mít pravděpodobně převodovku, může tam být jen zařazený kvalt pro malou rychlost a pak s tím rukou nehneš kdyby ses pos...
s dopravou odněkud z Němec (jestli jsem to pochopil) se obrať na nějakou spedici, jsou rádi za každý náklad
jestli je to tak max cca 25-30 let starý, tak to má na vstupu pohonů řízený usměrňovač a udrží ti to 25A jistič
Obvykle se dějí věci obvyklé. Méně často se dějí věci neobvyklé a zcela vyjímečně se dějí věci vyjímečné...
Masturn 40 CNC, Hermle UWF1200H CNC a pár klasik
http://www.radialengine.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.autopejsek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
Masturn 40 CNC, Hermle UWF1200H CNC a pár klasik
http://www.radialengine.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.autopejsek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- Kontaktovat uživatele:
Nechci kecat, ale na starých harapákách(mažná asi jak u kterého) i když byla nakvaltovaní nízká řada otáček, tak točit šlo(sice fest težko,ale šlo - při zapnuté mašině) - vždycky když jsem meřil nástroj v Z na kostku a potřeboval jsem pootočit nástrojem.
Při vypnuté mašině ti to testnu dneska odpoledne pro zajimavost..
Při vypnuté mašině ti to testnu dneska odpoledne pro zajimavost..
Výrobní ředitel, co nadělal poctivě hodně vagónů špon do hutí.
Tak bohužel se potvrdilo podezření na vysypané vřeteno.
Byl jsem se podívat v Brně na funkční stroj ten samý typ u pána co repasuje vřetena.
A potvrdil mi, že se jedná pouze o řemenici na vřeteni a musí jít hladce otáčet.
Sám jsem si to na vypnutém stroji vyzkoušel.
Nabídl mi repasi vřetena za 60 tisíc Kč bez DPH.
Provede výměnu ložisek, přebroušení vymezujících kroužků, přebroušení kuželu pokud bude potřeba a vyvážení.
Než bych vřeteno na tuto oživovací kůru pošlal, asi jej zkusím sám rozebrat a vyměnit ložiska sám.
Měly by tam být 4ks 7014 a 2 kusy 7012.
Máte někdo s výměnou ložisek na vřeteni do 10.000 otáček zkušenosti?
Jsou na výměnu potřeba speciální nástroje? Jako speciální stahováky apod.?
Jen se ze zvědavosti ptám než stroj zaplatím a dovezu domů.
Jestli mě bude repsae vřetena stát fakt 60 tisíc. plus vím, že je tam v prdeli elektrika a ŘS.
Plus nevím stav kluznýho vedení a turcitu. Zcela jistě bude na přebroušení a zaškrabat prý nelze protože je hodně kvalitně zakalený. Což je taky trochu čára přes rozpočet.
Plus nevím stav kuličkových šroubů (pravítka tam nejsou).
Tak je to možná docela voser za 80 klacků takováhle mašina bez možnosti jakéhokoliv vyzkoušení a se zadřeným vřetenem.
Co vy na to?
Byl jsem se podívat v Brně na funkční stroj ten samý typ u pána co repasuje vřetena.
A potvrdil mi, že se jedná pouze o řemenici na vřeteni a musí jít hladce otáčet.
Sám jsem si to na vypnutém stroji vyzkoušel.
Nabídl mi repasi vřetena za 60 tisíc Kč bez DPH.
Provede výměnu ložisek, přebroušení vymezujících kroužků, přebroušení kuželu pokud bude potřeba a vyvážení.
Než bych vřeteno na tuto oživovací kůru pošlal, asi jej zkusím sám rozebrat a vyměnit ložiska sám.
Měly by tam být 4ks 7014 a 2 kusy 7012.
Máte někdo s výměnou ložisek na vřeteni do 10.000 otáček zkušenosti?
Jsou na výměnu potřeba speciální nástroje? Jako speciální stahováky apod.?
Jen se ze zvědavosti ptám než stroj zaplatím a dovezu domů.
Jestli mě bude repsae vřetena stát fakt 60 tisíc. plus vím, že je tam v prdeli elektrika a ŘS.
Plus nevím stav kluznýho vedení a turcitu. Zcela jistě bude na přebroušení a zaškrabat prý nelze protože je hodně kvalitně zakalený. Což je taky trochu čára přes rozpočet.
Plus nevím stav kuličkových šroubů (pravítka tam nejsou).
Tak je to možná docela voser za 80 klacků takováhle mašina bez možnosti jakéhokoliv vyzkoušení a se zadřeným vřetenem.
Co vy na to?

nebreč
už jsem repase dělal a nechával jsem brousit dutiny i chromovat a brousit plochy pod ložiska a není to žádný drámo ,ale okecat se to musíííí 

http://www.rm-reznicek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;