pavlaxy píše:...Samozřejmě se to muselo odladit a mazání je kapitola sama za sebe - vaječný bílek


Buď nás taháš za fusekli, nebo mi prosím vysvětli, jak tě (někoho) napadlo zrovna todle.
Že hladovec sní zkažený mlíko (=sejra) a zjistí, že je to dobrý (jedlý), chápu. Že ještě větší hladovec sežere zkaženýho sejra a máme z toho tvarůžky, to taky.
Hlad je sviňa, to je jasná motivace.
Ale máčať poněkud nestravitelný závitník ausgerechnet do bílku, to mi hlava nebere

Sice si zkouším představit, jak levačkou řežeš ty dírky, zatímco pravačka pilně šlehá sníh, do toho nehoda (nedodržení zásad BOZP, ale tak to v tvé kuch-ílně [díl-yni?] chodí) a šup, závitník v bábovce, jen to ocucneš od těsta a honem s tím zpět do špuntu a do mědi, ale nějak mi to nesedí...

A ten odér v dílně, když načnutá zásoba tohohle maziva uzraje...
H.