Zívit M1 do slepé díry v mat. AL7075

Technologicke postupy a měřidla v dílně
HonzaCh
Příspěvky: 286
Registrován: 21. 11. 2006, 8:57
Bydliště: Ostrava

16. 5. 2016, 9:14

pavlaxy píše:...Samozřejmě se to muselo odladit a mazání je kapitola sama za sebe - vaječný bílek :shock:
:mrgreen: :-D Buď nás taháš za fusekli, nebo mi prosím vysvětli, jak tě (někoho) napadlo zrovna todle.

Že hladovec sní zkažený mlíko (=sejra) a zjistí, že je to dobrý (jedlý), chápu. Že ještě větší hladovec sežere zkaženýho sejra a máme z toho tvarůžky, to taky. Hlad je sviňa, to je jasná motivace.

Ale máčať poněkud nestravitelný závitník ausgerechnet do bílku, to mi hlava nebere :-D Sice si zkouším představit, jak levačkou řežeš ty dírky, zatímco pravačka pilně šlehá sníh, do toho nehoda (nedodržení zásad BOZP, ale tak to v tvé kuch-ílně [díl-yni?] chodí) a šup, závitník v bábovce, jen to ocucneš od těsta a honem s tím zpět do špuntu a do mědi, ale nějak mi to nesedí... :mrgreen: A ten odér v dílně, když načnutá zásoba tohohle maziva uzraje... :lol:

H.
Uživatelský avatar
pavlaxy
Příspěvky: 1885
Registrován: 26. 12. 2007, 11:42
Bydliště: Praha

16. 5. 2016, 9:23

Chlapci moji milí ono se totiž nedalo napsat čím se to mazalo skutečně :oops:
Ta paní prostě zavzpomínala na svého milého a pak došlo na tu shodu okolností atd ...
Prostě si při práci sahala kam nenapíši :lol:
Vyráběla deset tisíc kusů a nudila se u toho tak nám to pak nakonec řekla ...
To nás pak přivedlo v rámci ISO10000 k té specifikaci 8)
:D :P
Engineer
Příspěvky: 2354
Registrován: 27. 12. 2006, 4:30
Kontaktovat uživatele:

16. 5. 2016, 10:19

Netahá za fusekli :wink: .... kamarád kdysi řešil obrábění mědi a chladil to mlékem, jen nevím jestli stará moudrá kniha ze které čerpal doporučovala kravské nebo kozí. fungovalo to prý skvěle až na ten zápach.
V každém případě jde o bílkovinu, tuky .... kdysi se tu psalo že na něco je při závitování nejlepší sádlo, takže bílek či mléko se nevylučují.
Uživatelský avatar
pavlaxy
Příspěvky: 1885
Registrován: 26. 12. 2007, 11:42
Bydliště: Praha

16. 5. 2016, 10:42

No ono jsou docela záhady ...
ale při bližším zkoumání pochopitelné .
I nejdražší hodinky OMEGA nebo SCHAFFHAUSEN jsou namazány starou technikou - paznehtovým olejem .
Ukáží vám celou výrobu všech součástek , ale do montáže a speciálně "mazárny" vás nepustí 8)
Vše se podařilo dělat na strojích automaticky až na to poslední kde je potřeba ta zkušenost :mrgreen:
:D :P
peter1
Příspěvky: 627
Registrován: 24. 4. 2010, 8:00
Bydliště: vychodne slovensko

17. 5. 2016, 6:31

pavlaxy píše:Chlapci moji milí ono se totiž nedalo napsat čím se to mazalo skutečně :oops:
Ta paní prostě zavzpomínala na svého milého a pak došlo na tu shodu okolností atd ...
Prostě si při práci sahala kam nenapíši :lol:
Vyráběla deset tisíc kusů a nudila se u toho tak nám to pak nakonec řekla ...
To nás pak přivedlo v rámci ISO10000 k té specifikaci 8)
:D :P
jak tady slintam nad tím co tady píšete milá paní :lol: napadlo ma aj ľudske slliny by možno boli dobre na mazivo na rezanie zavitov to musim nekdy skusit a flusnu si do dirky než tam narvu toho zavitníka :lol:
sustruh sv18 ,vrtačka
HonzaCh
Příspěvky: 286
Registrován: 21. 11. 2006, 8:57
Bydliště: Ostrava

17. 5. 2016, 7:26

Teda Pavli... :roll:
10000 kousků, to vypadá na spoustu ruční práce... :mrgreen: A co zlomené závitníky z důvodu občasného poklesu koncentrace a koordinace? V případě velkovýroby by se fasovala obrážečka? :D
Ty tovje historky jsou teda něco... :D
H.
Odpovědět

Zpět na „Technologie a měření“