Stránka 2 z 2

Re: Nože z RO- tvary a úhly nožů

Napsal: 9. 12. 2015, 9:49
od testone
ano, moc to hrotíš
tenkým kotoučkem to jde jak po másle
vždyť to není nic jiného než broušení
nesmíš tím kotoučkem stát na jednom místě, pak se to zalepí a pálí to a neřeže
i tak by ovlivněná vrstva byla pár desetin

Re: Nože z RO- tvary a úhly nožů

Napsal: 10. 12. 2015, 9:31
od prochaska
Jen drobnost - flexa se blbě drží, pohodlnější je dát si ten řezací kotouček do normální stolní brusky. Takhle řežu Radeco naprosto bez potíží, je to skoro jako krájet chleba.

Re: Nože z RO- tvary a úhly nožů

Napsal: 11. 12. 2015, 8:33
od Jizera-CZ
Díky za rady. Zkusím jak to řezání kotoučkem, tak to naříznutí a uvidím co mě vyhovuje víc :)
Ještě dotaz... co jsem se dočetl, při soustružení Radecem někdo chladí, někdo zase ne. Zatím nemám chlazení dodělané, je tedy možné zatím soustružit bez něj? Počítám, že se bude ostří více opotřebovávat tepelným namáháním, ale předpokládám, že to asi tak "horké" nebude a něco to ostří vydrží, ne?
J-CZ

Re: Nože z RO- tvary a úhly nožů

Napsal: 11. 12. 2015, 9:03
od Zbýňa
Jizera-CZ píše:Díky za rady. Zkusím jak to řezání kotoučkem, tak to naříznutí a uvidím co mě vyhovuje víc :)
Ještě dotaz... co jsem se dočetl, při soustružení Radecem někdo chladí, někdo zase ne. Zatím nemám chlazení dodělané, je tedy možné zatím soustružit bez něj? Počítám, že se bude ostří více opotřebovávat tepelným namáháním, ale předpokládám, že to asi tak "horké" nebude a něco to ostří vydrží, ne?
J-CZ
Musíš dávat takový otáčky, aby špona neměnila barvu, pak to něco vydrží.