Klidně se do mně pust, neurazím se.Neviděl jsem rómunský obráběcí "stroj" který by stál za to,abych se za ním otočil,za tím si stojím.Pokud tady píšeš,že "Vetsina z nas by nad FUSkou slintala" tak to bude asi tím,že jste předtím frézku viděli jen na obrázku-já teda rozhodně nepovažuju třeba nějaké čínské opti/interkreten/vario za frézku..Nebo to bude asi nějakou nemocí(nevím,jestli ne dokonce přímo duševní,taková forma sebemrskačství).Já mám prostě obrábění jako koníčka a ne za trest..Trošku mimo téma je tvá zmínka o korejské frézce-to je v podstatě FA3,nejstaršího provedení,a když se dá dokumentace na kvalitní stroj někomu,kdo umí číst,tak to prostě nemůže až tak moc zkazit(viz má zmínka o strojích vymyšlených u nás a následně páchaných bývalými bači na slovensku).Prostě se nedá srovnávat kvalitou naše frézka s nějakou slátaninou od drákulů,to už spíš jde srovnávat deckel s fn..elbarto píše:Nechtel jsem se do Davida poustet, ale proste musim. Podobne hodnoceni je jen obecne placnuti nesmyslu. Vetsina z nas by nad FUSkou slintala a proto hlaska "podobne kramy mi nesmi do dilny ci vsechno Rumunske je spatne" mi prijde znacne mimo misu ... Na aukci jsem se pokousel napriklad o korejsou frezku z doby totatalitni spoluprace a tez paradni masina.david.1 píše:Tak asi nejzákladnější je porovnání kvality podle výrobce,to jsem tady nikde nečetl.Tos je docela kvalita a o tom netřeba psát.Kdežto rómunský "stroj",tam jsem nikdy kvalitu nepotkal..já mám od doktora zakázaný čínský stroje(pochopitelně ty,kde na ně dohlížela jen ruka trhu,ty starší,které byly ještě v područí států,které je učili co je kov a jak na něj ,jsou poměrně slušný),o kousek lepší jsou ty z tý horní číny-tam už jsem ale jednou životě kvalitu viděl,jenže to nebyl jejich výrobek,ale kopie němenćkého.(byl to soustruh poreba ze šedesátých let).Asi na stejné úrovni jsou rumunské stroje,pak už jsou stroje,na kterých se dá normálně dělat-maďarské,slovenské(tedy ty,které vymýšleli oni,protože ty ,co převzali od nás jsou samozřejmě na vyšší úrovni,pak východoněmecké no a na konec SSSR,tam nevím,jestli zařadit kvalitou na úroveň našich anebo výš..Je to asi dané tím,jakou tradici má v které zemi strojírenská výroba..Dobře se to profiluje ve šrotu,kde je názorně vidět kvalita produkce,podle strojů tam dislokovaných.
Zkrátka Tos(INTOS) i ojetej,rumunské krámy ani nové...
To Ales. Urcite mas pravdu. Bohuzel prodavajici se do konkretnim udajum snazi maximalne vyhybat. Na dlouhou komunikaci casto neni cas a odpoved vetsinou byla prijedte si stroj vyzkouset nebo stav je umerny veku stroje.
Jinak,mimo jiné mám korejskou trojku ve stavu po go v olomouci a můžu tvrdit,že jsem proti originální tosce nepoznal rozdíl.