Strata kroku
- robokop
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
chmm
nasel jsem to taky dneska jsem laboroval a taky mi to dela Y
rekl bych se to je fakt nejaka chyba
v kazdem pripade kdyz jsem tam dal rychlost backlashe tak to zmizelo a chova se to korektne
nasel jsem to taky dneska jsem laboroval a taky mi to dela Y
rekl bych se to je fakt nejaka chyba
v kazdem pripade kdyz jsem tam dal rychlost backlashe tak to zmizelo a chova se to korektne
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
Prosim te,nerozumim tomu:"kdyz jsem tam dal rychlost Backlashe". Muzes to upresnit? Dik.
Vyzkousej si,jestli to neni jen nahodna samospravka.Me se to chova tak,ze to v urcitych situacich najednou zacne chodit spravne,ale po znovunajeti Macha je chyba opet zpatky.Na forech tvrdej,ze od verze 1.9.004 je bug opraven,ale asi to uplne neni pravda.Ja pouzivam verzi 1.90.075.
- robokop
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
jsem to restartil a neobjevilo se to
ale je to evidentne chyba
ale predtim nez jsem jebal s LPT se to nikdy neobjevilo
bohuzel jsem si odpalil LPT zkondenzovala mi vlhkost na galvanickem oddeleni
a pak jsem s tim siboval a ted nevim co jsem tam poto ze to zaclo delat ale s tou rychlosti to souvisi a hodne s kmitoctem toho driveru
tzv Kernel Speed v tisicich Hz jak je dole na prvni strance ports and pins
pak s tim dost souvisi Sherline 1/2 Pulse mode ktera to dokaze znacne ovlivnit
ale je to evidentne chyba
ale predtim nez jsem jebal s LPT se to nikdy neobjevilo
bohuzel jsem si odpalil LPT zkondenzovala mi vlhkost na galvanickem oddeleni

tzv Kernel Speed v tisicich Hz jak je dole na prvni strance ports and pins
pak s tim dost souvisi Sherline 1/2 Pulse mode ktera to dokaze znacne ovlivnit
- robokop
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
co jsem tak hledal po webu tak mi pripada ze casovani mimo pc v machu resi pouze grex
http://www.geckodrive.com/product.cfm?pid=19
ktery v podstate nahrazuje vnitrni driver LPT a ma ruzne i analogove vstupy/vystupy
jestli to nekdo zkousel zajimaly by me nazory
http://www.geckodrive.com/product.cfm?pid=19
ktery v podstate nahrazuje vnitrni driver LPT a ma ruzne i analogove vstupy/vystupy
jestli to nekdo zkousel zajimaly by me nazory
- robokop
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
G-Rex G101 - Other Products
6-axis motion controller
6-axis step and direction outputs
6 quadrature encoder inputs
16 general purpose outputs
22 general purpose inputs
4 analog outpus
4 analog inputs
USB and Ethernet
$208 cca 4700,-
G100
G100 HARDWARE FEATURES:
1) 8 step-pulse frequency ranges. 65,535 CW and CCW speeds per range. Maximum step-pulse frequency is 4.194304 MHz. Maximum step-pulse jitter is 125 ns. Step and direction outputs are 5V logic, +/-24 mA current drive per output. Step-pulse indicator LED is activity driven; it is lit when output is pulsing.
2) 6 quadrature encoder inputs including index channel. Maximum encoder count rate is 1 MHz. Encoder inputs are filtered and have indicator LEDs on each input.
3) 16 general-purpose outputs. The outputs are rated at 100mA, 24VDC maximum per output. The outputs are suitable for driving DC relay coils. Each output has an indicator LED which lights when an output is “on”.
4) 22 general-purpose inputs. The inputs can be activated by SPST switches to ground, by open-collector sensors or by 5V logic levels. The inputs are filtered and protected to +/- 50VDC. Each input has an indicator LED that lights when an input is grounded.
5) 4 Digital to analog outputs. Each output is a 0 to 5V (0 to 10V optional) op-amp output and 8-bit resolution.
6) 4 Analog to digital inputs. Each input takes a 0 to 5V (0 to 10V optional) input voltage range. The resolution is 8-bit and the input impedance is 2.2K.
7) The G100 requires a 12VDC to 24VDC power supply rated at 1.5A. It supplies an internally regulated 5VDC to the terminal block outputs.
The G100 has both a USB and an Ethernet interface.
9) The G100 has a 2.5” by 7.375” mounting area footprint and is 1.5” high ( 63.5mm by 187mm by 38mm). The weight is 10 ounces (284 gm). The enclosure is black anodized aluminum. The G100 has 96 bare-wire type terminal block locations. The terminal blocks have a 3.5mm pitch.
$399 cca 9000,-
http://www.geckodrive.com/photos/3900IPM.avi
6-axis motion controller
6-axis step and direction outputs
6 quadrature encoder inputs
16 general purpose outputs
22 general purpose inputs
4 analog outpus
4 analog inputs
USB and Ethernet
$208 cca 4700,-
G100
G100 HARDWARE FEATURES:
1) 8 step-pulse frequency ranges. 65,535 CW and CCW speeds per range. Maximum step-pulse frequency is 4.194304 MHz. Maximum step-pulse jitter is 125 ns. Step and direction outputs are 5V logic, +/-24 mA current drive per output. Step-pulse indicator LED is activity driven; it is lit when output is pulsing.
2) 6 quadrature encoder inputs including index channel. Maximum encoder count rate is 1 MHz. Encoder inputs are filtered and have indicator LEDs on each input.
3) 16 general-purpose outputs. The outputs are rated at 100mA, 24VDC maximum per output. The outputs are suitable for driving DC relay coils. Each output has an indicator LED which lights when an output is “on”.
4) 22 general-purpose inputs. The inputs can be activated by SPST switches to ground, by open-collector sensors or by 5V logic levels. The inputs are filtered and protected to +/- 50VDC. Each input has an indicator LED that lights when an input is grounded.
5) 4 Digital to analog outputs. Each output is a 0 to 5V (0 to 10V optional) op-amp output and 8-bit resolution.
6) 4 Analog to digital inputs. Each input takes a 0 to 5V (0 to 10V optional) input voltage range. The resolution is 8-bit and the input impedance is 2.2K.
7) The G100 requires a 12VDC to 24VDC power supply rated at 1.5A. It supplies an internally regulated 5VDC to the terminal block outputs.

9) The G100 has a 2.5” by 7.375” mounting area footprint and is 1.5” high ( 63.5mm by 187mm by 38mm). The weight is 10 ounces (284 gm). The enclosure is black anodized aluminum. The G100 has 96 bare-wire type terminal block locations. The terminal blocks have a 3.5mm pitch.
$399 cca 9000,-
http://www.geckodrive.com/photos/3900IPM.avi
- robokop
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
jeste jsem se tam kochal budicema motoru a cena je velmi prizniva
asi by nebyl problem to sem dovazet
mel by nekdo zajem?
mam nejake zkusenosti s obchodovanim se zahranicim takze bych se toho ujal
asi by nebyl problem to sem dovazet
mel by nekdo zajem?
mam nejake zkusenosti s obchodovanim se zahranicim takze bych se toho ujal
- robokop
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
nasel jsem reseni problemu s vypadavanim kroku v y pri backslashi
znova se mi vyskytnul ten samy problem
hledal jsem
zkousel jsem pripojit staricky osciloskop
ani tam jsem nic nevidel ale muselo tam neco byt
ale na tom osciloskopu neco najit je docela umeni
protoze jsem pak laboroval s nastavenim machu
zkusil jsem zahejbat i s driverem - pulsing engine
existuji dve verze pulsing engine
defaultni driver a specialni driver
ten specialni se da nainstalovat pomoci davkoveho souboru .bat
ktery se nachazi v adresari machu
pak to tusim chce restart
znova se mi vyskytnul ten samy problem
hledal jsem
zkousel jsem pripojit staricky osciloskop
ani tam jsem nic nevidel ale muselo tam neco byt
ale na tom osciloskopu neco najit je docela umeni
protoze jsem pak laboroval s nastavenim machu
zkusil jsem zahejbat i s driverem - pulsing engine
existuji dve verze pulsing engine
defaultni driver a specialni driver
ten specialni se da nainstalovat pomoci davkoveho souboru .bat
ktery se nachazi v adresari machu
pak to tusim chce restart
Ches tim tedy naznacit,ze po instalaci specialni driveru to chodi dobre?
Ja jsem tedy absolutne neuspel.Spec. driver mi odmita fungovat.
Hlavne se ale domnivam,ze s timhle driverem to nema co docineni.
Tam se zcela blbe zpocita rychlost posunu a to dela program a ne driver.
Ja uz jsem alespon stokrat myslel,ze problem je vyresen,ale stacilo natahnou jiny g-kod a vratit se k puvodnimu a bylo to tam zas.Ted testuju posledni verzi M3 2.00.12 a dela to stejne.Uz jsem zkusil vsechno mozny.Jiny PC,jiny rozdelovace,jinou zidli,ale nic nepomaha.Nekdy to na chvili zmizi,ale pak je to zpet.
Ja jsem tedy absolutne neuspel.Spec. driver mi odmita fungovat.
Hlavne se ale domnivam,ze s timhle driverem to nema co docineni.
Tam se zcela blbe zpocita rychlost posunu a to dela program a ne driver.
Ja uz jsem alespon stokrat myslel,ze problem je vyresen,ale stacilo natahnou jiny g-kod a vratit se k puvodnimu a bylo to tam zas.Ted testuju posledni verzi M3 2.00.12 a dela to stejne.Uz jsem zkusil vsechno mozny.Jiny PC,jiny rozdelovace,jinou zidli,ale nic nepomaha.Nekdy to na chvili zmizi,ale pak je to zpet.
- robokop
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
me pomohla vymena toho driveru
ten v podstate dela vechny vypocty rychlosti
mach jako takovy je jen interface s tlacitky
vzpomel jsem si ze kdyzi kdyz jsem poprve hejbal s timhle pc krokacem tak jsem tam dal ten specialni driver a nebyl problem
ted kdyz jsem s tim laboroval tak jsem to vymenil a nainstaloval defaultni a divil se co se deje
ten v podstate dela vechny vypocty rychlosti
mach jako takovy je jen interface s tlacitky
vzpomel jsem si ze kdyzi kdyz jsem poprve hejbal s timhle pc krokacem tak jsem tam dal ten specialni driver a nebyl problem
ted kdyz jsem s tim laboroval tak jsem to vymenil a nainstaloval defaultni a divil se co se deje
Trochu me zarazi,ze mach3.sys ve verzi 1.90.075 a 2.00.12 je naprosto schodny a pritom v buglistu je asi 50 oprav vcetne vypoctu a pod.
Priznam se,ze rozdilu mezi spec. a normal driverem naprosto nerozumim, nebot nevim,co je APIC a NOAPIC mod. U me proste spec. drivery nefunguji a nejde ani rucni ovladani portu takze tvuj poznatek nemuzu overit.
Priznam se,ze rozdilu mezi spec. a normal driverem naprosto nerozumim, nebot nevim,co je APIC a NOAPIC mod. U me proste spec. drivery nefunguji a nejde ani rucni ovladani portu takze tvuj poznatek nemuzu overit.
Prosim te,co mas za konfiguraci PC.Ja to zkousel na 4 PC na AMD platfome ruzneho vykonu,a nikde mi ten spec. driver nechodi.Co je to ten APIC a NOAPIC,vite to nekdo?