Právě po poradě s borci z Mikroelektroniky co vymýšlejí železo a i softy kolem USB tak mi tvrdily, že do LPT by už v žádným případě nešly (je to silně nespolehlivé a náročné na chodu viru Windows a výkonu celého PC) a že to chce USB a oddělení od PC přes interpolátor protože to funguje ůplně jinak. Ve fabrikách jedině interpolátory a to prý i v případě, že mašina má svůj řídící computer na svém operáku a nebo je interpolátor už součástí desky computeru.
PC už jen posílá ůdaje o poloze a řízení motorů a všeho ostatního už je věc Interpolátoru a záeží jak velký má bufer na tak dlouho může PC zamrznout a jede to dál to u LPT neexistuje tam jakékoli zaváhání PC se okamžitě promítne na výsledku dráhy frézy.
To samé mi tvrdil i ten borec od robotiky večer se tu stavil a ejhle problém je vyřešen je to jen o odladění driwerů motorů a nastavení Macha co se týče kroků. Celý problém byl v tom, že to chytalo ve velmi malých rychlostech (cca 4kroky /sec při delení 1600kr/ot)rezonanci proto to ve vyšších rychlostech nedělalo.
Dal mi tam zatím zkušebně 20000 kr/ot a problém je pryč navíc motory jdou ůplně potichu to jsem ještě nezažil???? to prý je ale v pořádku správně prý nejsou vůbec slyšet takový to hraní motorů není dobrý právě pro tu rezonanci. Pán se živí již 30let robotikou tak snad má pravdu

Ty moje drivery umí až 51200 kr/ot. on neměl čas to ladit ale prý by se nebál této hodnoty pokud to zvládne elektronika a tady je právě problém PC bez interpolátoru to by muselo být už dost nadupané PC aby to prý zvládlo, Interpolátor je nato určený a o nic jiného se nestará a stačí obyč PC prý by to šlo honit i z mobilu.
Jen pro info posílám ten G-cod na kterým jsem to odhalil při frézování hliníku, jinak v jedný vrstvě na překližce to docela fungovalo.
Jinak v Machovi se nato dá přijít taky tak že na JOG natavíte nejmenší rychlost 1% a polohujete ručně tam a zpět ono se to hýbe jen nepatrně ale musí to jet. Možná Vám to taky nejede a nebo blbě a ani o tom nevíte.