Rotační osa X na pivní půllitry a architektura stroje

prichy

22. 12. 2008, 2:08

blbe zadano, blbe odpovezeno :-D ....nic predelej osu x na rotacni kup ten odpruzenej nastroj a je to

mimochodem, pivo si necham radsi uvarit od nekoho jineho, pokud jde o par kusu, pokud bych mel "odbyt" na miliony litru (a nedej boze investora) pustil bych se do toho sam (samozrejme s pomoci odborniku) ;-) ....slusnost je podekovat chlape i za radu byt treba nepomohla

Edit: http://www.comagrav.com/cz/frezovaci_gr ... troje.html

na poslednim radku je ta zminka o tom nastroji s vestavenou pruzinou, nektere nastroje dokonce nejsou rotacni!!!
Prichy
SLADEKRADEK
Kontaktovat uživatele:

22. 12. 2008, 2:36

Nechci být a doufám, že ani nejsem nezdvořilý. Zadání, že by se mohlo jednat o gravírování a případně i frézování je hned v mé první prosbě o pomoc. Takže zadáno snad dobře. Za všechny rady jsem děkoval. Ale neděkuji za rady typu kup si profi stroj nebo pískuj. Proto jsem asi na tomto foru - zajímá mě CNC a chci si udělat mašinku. Příspěvky typu kup si mašinku nebo pískuj tady zabírají místo a nováček (jako já) pak musí pročíst spoustu neužitečných příspěvků a zbytečně pak otravuje s otázkama, na které tady už bylo odpovídáno. Omlouvám se, že jse nebyl v předchozím příspěvku přesnější a někdo si z tohoto důvodu udělal špatný úsudek. A pivo jsem si skutečně raději začal vařit sám - určitě ne kvůli tomu, že by mělo být levnější, ale proto, že rád zkoumám. Také tehdy jsem narazil na pár lidí, kteří mně radili, že je lépu si pivo koupit...Takže znovu všechny, kdo mají chuť poradit zvu ke mně na pivo www.knezihora.cz a znovu opakuji, že na případnou prosbu o radu s vařením piva rád odpovím!!!
SladekRadek
Mad_BOXs

22. 12. 2008, 3:09

Že-bych......Zítra jsem na montáži v Slavkově..............
bednar.dk@seznam.cz
SolidWorks 2011
Zakázková výroba jednoúčelových strojů
konstrukce strojů, automatizace,
http://www.indops.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
SLADEKRADEK
Kontaktovat uživatele:

22. 12. 2008, 3:18

Mad_BOXs píše:Že-bych......Zítra jsem na montáži v Slavkově..............
Tak ze Slavkova to máš k nám cca 30-45 minut! Bydlím na konci Bzence u restaurace Myslivna, lehko se doptáš! telefon jsem ti napsal na mail. A neber to jen jako zdvořilostní frázi! Budu opravdu rád, když se zastavíš!
SladekRadek
Mad_BOXs

22. 12. 2008, 4:09

netuším jak dlouho nám to bude trvat, pokud se do 16.00 neozvu tak to padá. OK?
bednar.dk@seznam.cz
SolidWorks 2011
SLADEKRADEK
Kontaktovat uživatele:

22. 12. 2008, 4:18

Mad_BOXs píše:netuším jak dlouho nám to bude trvat, pokud se do 16.00 neozvu tak to padá. OK?
Nejsi žádný amatér! Ve 12 budeš hotov, ne?
SladekRadek
Mad_BOXs

22. 12. 2008, 4:30

A nebo přijeď ty za námi. Alespoň uvidíš co děláme za stroje. Popovídat si můžeme při práci.
bednar.dk@seznam.cz
SolidWorks 2011
SLADEKRADEK
Kontaktovat uživatele:

22. 12. 2008, 4:37

Mad_BOXs píše:A nebo přijeď ty za námi. Alespoň uvidíš co děláme za stroje. Popovídat si můžeme při práci.
A to by šlo? Myslíš to vážně? A kam? A v kolik? Ale u mě je zase k vidění pivovar!
SladekRadek
Mad_BOXs

22. 12. 2008, 4:55

Klidně přijeď, v tý firmě to je v pohodě. Telefon píšu do pošty.
bednar.dk@seznam.cz
SolidWorks 2011
prichy

22. 12. 2008, 5:44

SLADEKRADEK píše:Nechci být a doufám, že ani nejsem nezdvořilý. Zadání, že by se mohlo jednat o gravírování a případně i frézování je hned v mé první prosbě o pomoc. Takže zadáno snad dobře. Za všechny rady jsem děkoval. Ale neděkuji za rady typu kup si profi stroj nebo pískuj. Proto jsem asi na tomto foru - zajímá mě CNC a chci si udělat mašinku. Příspěvky typu kup si mašinku nebo pískuj tady zabírají místo a nováček (jako já) pak musí pročíst spoustu neužitečných příspěvků a zbytečně pak otravuje s otázkama, na které tady už bylo odpovídáno. Omlouvám se, že jse nebyl v předchozím příspěvku přesnější a někdo si z tohoto důvodu udělal špatný úsudek. A pivo jsem si skutečně raději začal vařit sám - určitě ne kvůli tomu, že by mělo být levnější, ale proto, že rád zkoumám. Také tehdy jsem narazil na pár lidí, kteří mně radili, že je lépu si pivo koupit...Takže znovu všechny, kdo mají chuť poradit zvu ke mně na pivo www.knezihora.cz a znovu opakuji, že na případnou prosbu o radu s vařením piva rád odpovím!!!
Dobre, jinak, aby ti mohli poradit (treba uz nekdo nejake zkusenosti ma) potrebuje presne vedet co chces delat a kolik toho bude.

je to jako s pivem, tezko asi uvaris pro region pivo doma na sporaku....

piskovani neni spatna varianta, rezaci plotter ti udela samolepku a jedes ( asi prave neudela uplne jemnou strukturu, ale nemam zkusenosti, zde by mozna byla lepsi ta frezka), neco jineho bude tam piskovat napis a neco jineho ryt fotku - portret.

...problem ma nekolik pohledu - aspektu, ktere jsi prave nezminil, proto jsem zadani oznacil za spatne (neves hlavu, clovek se zezacatku potrebuje rozkoukat), takze to i chapu.

Jak je to cele rentabilni ekonomicky (do toho lze zapocitat i jen proste tvou radost z toho, ze to funguje) necham na tobe.
Prichy
SLADEKRADEK
Kontaktovat uživatele:

22. 12. 2008, 6:13

Tak teď jsi to trefil! Po něčem, co bych řídil pomocí PC (teď reguluju a zapisuju akorát teplotu pomocí PC) toužím už delší dobu a moje radost by byla nevyčíslitelná...A poradíš s architekturou? Rotační osa X, v pevné konstrukci, na které budou na pevno stojny s osou Y a na osa Z s frézkou? Nebo rotační osa X v konstrukci, která bude pohyblivá v ose Y a nad tím frézka s osouY?
SladekRadek
prichy

22. 12. 2008, 7:41

inspiraci na netu je spousta, byt tebou tak udelam rovnou masinu 3 osy plus rotacni, at je to trochu univerzalni...
Prichy
ivčo
Sponzor fora

22. 12. 2008, 9:50

myslím, že to je rozumné řešení-rovnou 4osy, potom si budeš moci udělat i pěkné víka na sudy nebo pivní tácky
Tady http://www.youtube.com/watch?v=MFmgQBBTfdc jsem odstavil osu X a přidal osu B (zatím mám jenom tříosou elektroniku) a funguje to docela dobře.
Ovšem jak na gravírování na neznámém tělese ještě navíc s nerovným povrchem opravdu nevím.. Mám na mysli např. frézování Vfrézou do dřeva. Když si ten materiál opracuje mašina sama, není problém. Tady asi odpružený nástroj nebude možno použít..

23. 12. 2008, 4:18

jestli to chces jenom na sklinky tak te uplne stacijo 3 osy upinani sklinky bych resil tak ze dno sklinky se opre o hladko volne otocno desku druha strana o pogumovane kuzel nebo schodkovito pogumovano tyc (tim to vystredis) co bude spojena s krokacem to upinani udelat ovladany udelat tam podavac (vymenik) na sklinky aby to z jedne strany bralo a druho strano vydavalo vygravirovany sklinky sklinky by se obrabeli v poloze dnem dule jak sou normalne byla by tam osa y ktera bude jezdit navrch a dule a na ni osa z co bude jezdit vodorovne a na vretenu by byl ten odpruzene hrot celi bych si to predstavoval jako krasne automat
moc se me ta tva myslenka gravirovani sklinek liby drzim palce at se podari
Mad_BOXs

23. 12. 2008, 9:51

Tak už jsme dorazili domů. Byli jsme mile překvapeni jak to máš v tom tvém pivovaru zmáknuté. Doufám, že jsem ti předal dostatečné informace o problematice CNC pohonů a stavby té tvé mašinky.
Mile strávené odpoledne v kruhu přátel piva.

Jak jsme se domluvili, klidně se ptej a pokud budu schopem podat další info, rád zodpovím.
bednar.dk@seznam.cz
SolidWorks 2011
Odpovědět

Zpět na „Zacinam stavet a nevim jak na to“