Radek-B píše:To co jsi nameril je bezne , ale zaleží to hodne na rychlosti posuvu kterym se na ten clen najizdi.
Mikrospinace se na najizdeni presne reference napouzivaji vubec. je to nepresne a casem se ten spinac mechanicky dost spotrebovava.
Ono se to s temito spinaci resi trosku jinak pokud z toho chce clovek dostat supr opakovatelnou presnost najeti.
Pouziji se dva spinace jeden muze byt mechanicky a druhy opto + jednuducha logika ktera pri najeti prvniho spinace mechanickeho drzi LOG1.
System reverzuje posuv a ceka na prichod LOG0 coz je pro nej signal ze je na referenci a vynuluje osu.
Toto udela druhy opto spinac ktery ma ovsem kolecko se sterbinou umisteno primo na sroubu. Timto se najeti reference znacne spresni.
RADEK
Neviem ci som to sprave pochopil, mozno poviem to iste inymi slovami.
Co tak dat 2 optosnimace, jeden priamo na zavitovku a druhy na vozik alebo tak, proste ako navrhuje Radek.
Ale zapojit ich do serie, cize najskor by zopol ten na voziku a v najblizsej otacke ten na zavitovke. Mohlo by to byt celkom presne. A ziadna reverzacia by tam nebola.
Este raz sry ak je to to, co ci myslel ty, ja som to nepochopil s tou reverzaciou. (kde sa to v machu zapina?)