NO u mě to platí dvojnásob oní to dělají jako levnější řešení..... tak já jako hobbysta to určitě nebudu dělat za cenu dvou měsíčních platů .....není snad cílem hobbysty udělat to s toho co mám doma ? a když to nefunguje podle představ tak požádat o radu ,případně něco málo investovat .. pokud i tak se nezadaří tak člověk nějakou tisícovku za material oželí (zamrzí ale oželí )chb píše:podobně velké stroje disponují otáčkami 3000 - protože je to nejlevnější řešení - ne proto, že by bylo nejlepší.
a aby měly alespoň trochu sílu v nízkých, myjí standartně i převodovku do pomala
většina motorů se chladí vrtulí na hřídeli - a u většiny je uvedeno, že pokud mají pracovat v nízkých otáčkách, je třeba přidat externí vrtuli/chlazení.
abych se vrátil k věci .....
mám doma několik motorů a nevím který použít protože se v motorech nevyznám ,já použil ten z horní frezky na frézování drážek měl napsan největší víkon i otáčky a byl už s regulací a směr stačilo udělat přepínání drátů na uhlících . Jinak mám motor který má na štítku 270w vývod je na 4žilový konektor a na štítku je napsano použití c 10uF jeden z drátů je spojen s litinovou kostrou takže předpokládám že je 3F a dá se i na měnič použít
další motor je v řezačce s vodním chlazením kotouče nevím co je zač ještě jsem ho neštudoval
a další co mám na cirkulárce z hornbachu taky nevím co je zač ale kokal jsem na něj je to vlastně převodované drážkovou řemenicí do pomala řemenice na pile je 2x-3x větší na pile jsem naměřil 1800 ten by mohl mít slušné otáčky ale zjistím až to rozeberu
no a nakonec mám původní motor 3F co byl na mn 80 jenže nevím jestli je ok já ho z mn vyhodil protože při napojení na FM 3x220 s otva točil a neměl sílu vřeteno jsem zastavil rukou
já bych spíš potřeboval vědět jak u těch daných motorů zjistím točivý moment nebo jak se tomu říká krouťák abych nezkoušel každej motor a chytil ten co bude nejvýhonější nebo jak to vypočítat .......ono dělat znova a znova uchycení na jinej motor a každej má navíc jinej průměr osky atd ......prostě práce na víc a z nejistým výsledkem ......no a co by taky pomohlo je vědět jaká minimální hodnota v nutnech nebo v čem se to značí je pro takový motor a k takovému použití potřeba ....
asi bych bral kdyby někdo napsal ........
ten a ten motor co si psal je na nic ten a ten by se dal použít ale byl by slabej v nízkých otáčkách
potřebuješ aspon motor z hodnotama těma a těma a raději na 3f s Měničem ( nemám doma 3fáze )
chci najít jen nejschůdnější řešení pokud možno s tím co mám
u toho odkazu co jsi mi psal máš motor za 2800 k tomu FM na aukru sem videl kolem 2000 ,nějaké ovládání a jsem na 5 000 , je to hrůza když někdo počítá každou korunu
ale tohle sem už nepatří .