nový soustruh kolem 100tis bez DPH

Vse o konvencnich strojich, nic o jejich prestavbe na cnc
RaS

14. 12. 2016, 7:19

ono je to jednoduché za cca 80-100000 koupíš takové ty Promy a její klony s točným průměrem cca 350, ten soustruh váží cca 400kg ..
najdi si někoho kdo to má a jeť to k němu vyzkoušet, to ti dá víc než 1000slov od odborníků tady, kteří to znají kolikrát jen z katalogu..
vezmi nějakej velkej brzdovej kotouč a směle do toho.. a pak jdi s druhým kotoučem někam na starou klasiku.. pokud nepoznáš rozdíl, tak si kup co uznáš za vhodné.. pokud zjistíš, že je jeden z nich nepoužitelnej tak máš vyhráno ve výběru..
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

14. 12. 2016, 7:23

od cinana si muzes koupit smejd nebo i kvalitu
ackoli kvalitni cinu sem malokdo dovazi nebo alespon ji pak nevydava za cinu

muzes koupit velmi zachovaly ale i dobity stary soustruh

oboji v te horsi variante stoji zhruba stejne
oboji v te lepsi variante stoji zhruba stejne

a jeste taky muzes mit smulu nebo stesti na vyber kusu

jednoznacna odpoved tudiz neni

zkus si vytipovat konkretni kus a proved testy viz ras
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
Miki2t

14. 12. 2016, 7:36

PRC soustruh do 100kkč asi nebude umět ktouče nad suportem, nebo ano ? Ja bych už teda nechtel soustružit kotouče "U" pripravkem nad ložou.
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

14. 12. 2016, 7:38

ale jo
kdyz to nebude kousek s prirazkou 600% jak je zvykem
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

14. 12. 2016, 7:50

a takhle nejak to v ty cine vyrabeji
filla
Kontaktovat uživatele:

14. 12. 2016, 8:01

napr. su40 ma nad suportem 220, tam moc kotoucu nestocis, stejne by mne zajimalo, jak bys to nad suportem tocil, ja kotouc zepredu vezmu francouzakem a ze zadu nozem do diry
"do řiti se řítíme, ani o tom nevíme.."
fofo

14. 12. 2016, 8:47

to Dolph: Aj cina vie vyrobit kvalitnu vec, ale za rovnaku cenu ako u nas. Proste kvalitny material a jeho dostarocna masa nieco stoji. To je uz vysoko specializovana cinnost ktoru ani ludia v Cine nebudu robit za misku ryze. Cize prax je vacsinou taka, ze firmy si nechavaju robit odliatky v Cine a doma si ich uz sami opracuju a skompletuju stroj. Tak robia napr. Fermat, Haas, Doosan a pod. Clovek tak ziska relativne schopny stroj za prijatelne peniaze. Samozrejme ze so strojami Micron, Deckel-Maho, MAS atd. sa to porovnat neda, ale svoju robotu na isty cas spravia. Rovnako je to aj s konvencnymi strojmi. Pokial si kupis novy Cinsky sustruh za misku ryze (100 litrov kacek), tak vela toho na nom nespravis teda aspon na rovnanie kotucov a bubnov zabudni. Pokial som to pochopil spravne tak tebe sa jedna hlavne o tento ucel. Ktomu vsak potrebujes silny stroj s velkym obeznym priemerom nad suportom ako tu uz bolo spomenute. Zadalsie liatina je pliaga a nicis si stroj ,preto musis dokladne pozakryvat vsetky vodiace plochy a hned po skonceni vsetko vycistit. Osobne strasne nerad rovnam kotuce, ale ked musim, tak musim no. Dalej musis uvazovat aj na servisom, pretoze vsetko sa raz moze pokazit. Nahanaj potom niekde cinana. Zamna osobne radsej poriadny starsi sustruh a jeho nasledna oprava. Ako novy cinsky a jeho nasledna oprava. A ze cinske sustruhy tych neduhov maju neurekom, je tu toho plne forum. Cize vydavkom na sfunkcnenie stroja sa nevyhnes ani v jednon pripade.
elbarto

14. 12. 2016, 9:37

Porad zapominate, ze Dolph je automehaanik !! Stale dokola nekdo pise kup stary a oprav ... Kdyz koupi napriklad starou 18ctku da za ni od 50-60 tis a kdyz zavola do firem co to provadi dozvi se, ze GO ho bude stat 200 tis. za zakladni veci. Vreteno, posuv srouby a matky, novou elektriku, zaskrabavani ci nedejboze brouseni loze ci prevodody, nejde delat na koleni v autodilne. Kdyz si koupi levny a nepolularni SU50 na kterem muze pizlat kotouce (coz je asi snem kazdeho mehanika) dle libosti bude ho stat elektrika vic nez novy kotouc. Po tom mam obavu netouzi.
fofo

14. 12. 2016, 10:03

Lenze nejde zabudnut ze je automechanik. Uz som napisal, ze kedze je automechanik, tak na nom nebude sustruzit okrasne race zo smrekoveho dreva. Rovnat kotuce na SV 18 nieje prave idealne a neviem ako sa na tanku SU50 sa rovnaju kotuce ( aky ma obezny priemer nad suportom ) a staci ked pobezi iba jeden elektromotor. V tomto ma SUI 50 vyhodu kedze ma obezny priemer nad suportom 320mm takze nemusim spekulovat, akurat el.motor ma 7,5 ; 11; 16 kW podla prevedenia.
dolph

14. 12. 2016, 10:14

předně děkuji za příspěvky....

..ať nemusím reagovat na každý zlášť,tak to shrnu,snad si každý přebere co pro koho bylo...

-takže psal jsem 100tis + dph,né 80-100...,to je nějakých 120tis,i 150 bych naškrábal,ale nevím,jestli to u číňana je nějaký velký posuv kupředu,spíše asi stejný základ a nějaké zplácané digitální odměřování.....

-ty kotouče jsem jen tak plácnul,mám tak nějak zafixované,že srovnat kotouže je ze soustružnických prací je hned po pantech na vrata to nejjednodušší.ale co se týká zatížení stroje to bude logicky jedna z těch náročnějších....,jinak obecně kotouče nestáčím,protože to stojí za hovno,pokud jednou začne kopat,tak má nějaký problém,stočení to vyřeší na chvíli.

-takže rozhodně soustruh nechci primárně na stáčení kotoučů berte to spíše jako takový příměr k velikosti a univerzálnosti stroje,nechci prcka položeného na stole.

-co se týká toho,ať zajdu za někým kdo číňana má...no to si právě myslím,že nemá smysl.málo kdo má koule na to,aby řekl jsem chuj,vyhodil jsem 100litrů komínem,měl jsem koupit starou klasiku.většina majitelů bude tvrdit,že je to OK,že to stačí ,že by možná mohlo být něco jinak,ale v jádru je to Ok.proto se ptám tady-na objektivní názory.

má někdo zkušenosti s provozem třeba toho stroje?
http://www.machinetech.cz/univerzalni-s ... 0x970.html" onclick="window.open(this.href);return false;

dopátral jsem se hromady témat,kde se řeší opravdu to nejlevnější co jde koupit-takže promy kolem 30 tis.....,ale jaké problémy mají tyhle trošku dospělejší modely s hmotností 500-600kg jsem nenašel...

PS:práve před hodinou jsem potřeboval nasadit gufero na vačku a nenašel jsem vhodný trn po čem ho nasunout aby pěkně najelo a nepoškodilo břit....
fmodel
Kontaktovat uživatele:

14. 12. 2016, 10:42

560kg s točnou délkou metr bude docela průšvih ,postavit stroj na skoro plechovou skříňku je docela hrdinství.
Jediná rada zajeď tam se soustružníkem kterej dělá dnes a denně ať si veme nějakej nůž a kus kulatiny a měřidla ať něco zkusí vytočit.Pokud to prodejce nebude chtít povolit znamená to že ví co za šunt prodává a všechno ostatní jsou výmluvy ,kupuješ stroj né rohlík a auto si před nákupem taky můžeš zkusit.
http://www.rm-reznicek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
j.p.m
Kontaktovat uživatele:

14. 12. 2016, 10:46

Mám už několik roků OPTIMUM D 320 x 920, což je konstrukčně prakticky to samé. Čína. Před koupí jsem taky sháněl co a jak a nakonec sem se na něj jel kouknout do Gravosu a na Mirkovo doporučení ho koupil. Původně jsem chtěl tu kratší verzi, ale teď jsem rád že jsem vzal tuhle.
Měl jsem dvě drobné závady. Nejdříve se začala přidírat pinola koníku, závada vyřešena pomocí Gravosu. Špatně obrobená drážka pinoly. Druhá závada byla trochu záhadnější, nemohl na ni přijít ani servisák, protože v jeho přítomnosti bylo prostě všechno OK. Nakonec to byl jenom špatný stykač, po jeho výměně už zase všechno až doposud v pořádku.
Mám od nich ještě pásovku, po shoření motoru vyměněn za třífáz a všechno v pohodě.
Osobně jsem se soustruhem i pilou spokojenej.

Honza - j.p.m
j.p.m
fofo

14. 12. 2016, 11:04

Od vyroby zla drazka ... Si spokojny preto, lebo si zjavne nikdy neskusil poriadny stroj.
j.p.m
Kontaktovat uživatele:

14. 12. 2016, 11:18

Drážka nebyla špatně vyrobená, stačilo zaleštění a bylo to v pořádku.
Že jsou lepší stroje ti samozřejmě neberu, pouze jsem napsal svůj poznatek na podobný stroj který poptával DOLPH.
j.p.m
doncarlos

14. 12. 2016, 1:24

Když máš 100000 mrkni se po SN20, není z neznámýho důvodu v módě ale do domácnosti je moc dobrej, má sice otáčky jen asi 750,
ale to stačí, stojí tak kolem 30000,- a v inzerci se občas vyskytuje, nech si přebrousit lože u specializovaný firmy - třeba v plzeňský škodovce za to chtěj asi 30-40 tis, a budeš mít mašinu snů
Odpovědět

Zpět na „konvenční soustruhy“