Nemam Aukro rad:
Pravidla fóra
Toto forum vyzaduje schvaleni prispevku moderatorem.
Toto forum vyzaduje schvaleni prispevku moderatorem.
Ahaaaaa. Vetsina lidi co neco chce dela mrtve brouky a posledni minutu se sepere hladova smecka, ci spis nastaveni roboti na svoje limity, kteri prihazuji behem zlomku vterin. Tady jsme to proste prokaucovali. Nebyl to zadny Vertex ci podobny shit, ale poctiva skoda 250mm dlouha. Za 2.350 sakra dobry kup 

Na eBay je dokonce funkce, kde na konci aukce můžeš v posledních minutách přihazovat o inkrement jen jedním kliknutím bez jakéhokoliv potvrzování. Na Aukru jsem kvůli tomu i nějakou aukci zbytečně prohrál, že jsem už nestihl zadat příhoz, je to děsně pomalé.
Mělo to stavění úhlu pomocí šneku, nebo se to naklápělo jen ručně s aretací? Jestli to byla Škoda, tak bych to klidně za tu cenu "Kup teď" vzal. Divím se, že prodávající nedal větší cenu.
Mělo to stavění úhlu pomocí šneku, nebo se to naklápělo jen ručně s aretací? Jestli to byla Škoda, tak bych to klidně za tu cenu "Kup teď" vzal. Divím se, že prodávající nedal větší cenu.
S pozdravem
Ing. Aleš Honsa
Ing. Aleš Honsa
Za cenu kup ted bych ji vzal samozrejme hnedka, bez vahani !! Lubos ji taky sledoval a za cenu "kup ted" by ji urco tez rovnou sebral. To je prave jadro pudla. Puvodne tam byla klasicka aukce (bez moznosti kup ted) na hafo dni. Potom se stav najednou zmenil na prodanu kup ted. Mam pocit, ze prodavajici to v ramci bezici aukce zmenil
... nebo je vsechno jinak, spatne jsem se podival a jsem uz uplny senil 

- jova
- Kontaktovat uživatele:
Na aukru je možné všechno
Zřejmě se někdo s prodávajícím dohodl na pevné ceně, ten změnil aukci na Kup teď a je hotovo.
Já jednou vyhrál v aukci navrtávák za 1Kč od jistého prodejce kovonástrojů. Když jsem ho chtěl poslat, tak se mi dotyčný pán vysmál, že to byla z jeho strany jen propagace a že to přeci nemohu myslet vážně. Už u toho pána nenakupuju a raději si připlatím jinde.

Já jednou vyhrál v aukci navrtávák za 1Kč od jistého prodejce kovonástrojů. Když jsem ho chtěl poslat, tak se mi dotyčný pán vysmál, že to byla z jeho strany jen propagace a že to přeci nemohu myslet vážně. Už u toho pána nenakupuju a raději si připlatím jinde.
To je zcela v souladu s pravidly. Já nemám čas viset někde na netu a klikat v přesně stanovený čas. Takže když nikdo o zboží nejeví 2-3 dni zájem (žádný příhoz), napíšu prodejci že mám zájem, kolik jsem ochoten dát a ať mi udělá kup teď cenu. Dohodnu se se bez problémů se 4 lidma z 5. Tohle jste si svojí pasivitou prokaučovali sami. Já věřím tomu, že dobrý obchod je o vzájemné dohodě a spokojenosti obou stran. Napínání prodávajícího a předstírání nezájmu mi úplně čisté nepřijde.
SABLE-2015
- R - stick
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Aukci může zrušit sám prodávající - buď předmět prodal už jinde, nebo se jeho cenová představa hrubě rozchází s tím, kolik je přihozeno. Není to moc časté a je to proti pravidlům, ale už se mi taky několikrát stalo, že prodávající aukci stáhl - naposled ji zrušil těsně po skončení, kdy se mi podařilo vydražit comp za 190 Kč. Jinak doporučuji moc se nestresovat - většinou se najdou chytrolíni, kteří přihazují zběsile několik minut před ukončením aukce. Tady se mi osvědčila taktika, že přihodím rovnou maximální částku, do které jsem ochoten jít - a ostatní to buď nestihnou přehodit, nebo na poslední chvíli cuknou. Je to čistě jen hra. Naposledy se mi takto podařilo vydražit 25 ks Radeca za 450 Kč .......elbarto píše:Neee resim neco jineho. Kdyz byl nekdo rychlejsi, je to samozrejme jeho dobry lov. Akuce, kde uz je prihozeno se zrusit tusim nesmi. Je mi divne, kdyz tam nebylo "kup hned" jak se mohla aukce zkratit o nekolik dni ??
Zkus to jako Myšpulín, teď toho je venku spousta 

- Přílohy
-
- Aukro.jpg (17.51 KiB) Zobrazeno 4126 x
Elektrochemik holdující strojařině 
Doma: HOLZMANN 1222P, Holzstar DB 450, RP2300FCXJ, KITin1900HF
Práce: Gravos - GV30 s vřetenem Isel 750W, M3K 260, GV21 2A; StepFour - Precise 760; Comagrav - Zonda; CNC Singular - Airbrush; Felixprinters - Felix 3.1

Doma: HOLZMANN 1222P, Holzstar DB 450, RP2300FCXJ, KITin1900HF
Práce: Gravos - GV30 s vřetenem Isel 750W, M3K 260, GV21 2A; StepFour - Precise 760; Comagrav - Zonda; CNC Singular - Airbrush; Felixprinters - Felix 3.1
Podle obchodnich podminek aukra ne. Teda pokud maji v souladu systemove a obchodni podminkypacka píše:to není pravda , kdykoli během přihazování můžeš koupit teď .

3.4 AUKČNÍ NABÍDKA S VOLBOU KUP TEĎ
3.4.1
Aukční nabídka s volbou Kup Teď je proces, kdy Prodávající umožní alternativně Kupujícím koupit Zboží za předem stanovenou (vyšší) cenu formou oznámení přijetí návrhu na její uzavření dle čl. 3.3, anebo vyzvat k podávání návrhů na uzavření kupní smlouvy ve veřejné soutěži za podmínek čl. 3.2, přičemž vyvolávací cena je nižší než cena stanovená v režimu Kup Teď.
3.4.2
Návrh Prodávajícího na uzavření kupní smlouvy v režimu Kup Teď dle čl. 3.3 je vázán na rozvazovací podmínku – jakmile první Kupující učiní návrh na uzavření kupní smlouvy v režimu Aukční nabídky formou tzv. příhozu (5.1.1), návrh na uzavření kupní smlouvy zaniká a počíná běžet Aukční nabídka za podmínek uvedených v čl. 3.2.
3.2 Aukční nabídka
3.2.1
Aukční nabídka probíhá formou veřejné soutěže o nejvhodnější návrh na uzavření kupní smlouvy, přičemž předmětem kupní smlouvy je Prodávajícím vystavené Zboží a jediným kritériem výběru nejvhodnějšího návrhu je kupní cena. Ostatní podmínky kupní smlouvy jsou uvedeny v čl. 6 Obchodních podmínek, Zboží je přesně popsáno v popisu Zboží (příloha „Pravidla nabízení Zboží na Aukru“).
Ja to tak obcas taky udelam. Kdyz o predmet neni zpocatku zadny zajem, zkusim mu nabidnout na prvni pohled vysokou cenu (ale stale mnohem nizsi nez na jakou si myslim ze aukce nakonec vyleze) s tim ze vec potrebuju rychle a nabidka plati jen do zitrka, ze mam jinou nabidku apod. Nekdy se stane, ze prodavajici na to pristoupi a nahodi cenu kup ted nebo vec proda uplne mimo aukro. Vetsinou to vyjde u aukci kde prodavajici prilis nerozumi tomu co prodava.
Nevidim na tom vcelku nic spatneho, je to jen obchod a je prece prirozene ze kazdy se snazi koupit co nejlevneji.
Nevidim na tom vcelku nic spatneho, je to jen obchod a je prece prirozene ze kazdy se snazi koupit co nejlevneji.