Nemam Aukro rad:
Pravidla fóra
Toto forum vyzaduje schvaleni prispevku moderatorem.
Toto forum vyzaduje schvaleni prispevku moderatorem.
Zapraskane Aukro, nikdy jsem ho nemel rad. Schazelo jeste nekolik dni do konce a najednou "aukce ukoncena" udajne prodano. Nechapu. Prodejce muze aukci ukoncit, pokud nema zadny prihoz, radu dni pred udanym koncem ? Uz jsem mazlika videl v dilne sakra prace, grrrrr.

Neznám pravidla Aukro, ale podle mého je logické aby prodávající mohl aukci, nebo vůbec nabídku k prodeji zrušit. A to bez ohledu jestli někdo přihazuje nebo ne. Můžou k tomu být různé oprávněné důvody. Jako třeba že prodávající zjistí nějaké poškození, které přehlédl, nebo může o danou věc i přijít (krádež, požár, atd.). Pak mi naopak přijde fér aukci stornovat ještě před koncem. Setkal jsem se s tím i na eBay.
Bohužel si samozřejmě nedělám iluze - dělají se i různé prasárny. Jako že je předmět třeba vystaven paralelně i na Bazoš (což asi bude odporovat pravidlům) a někdo ho koupí, nebo se s někým dohodne komunikací na prodeji mimo Aukro (to je ale chyba Aukro, že když pošlu prodávajícímu dotaz tak to skončí komunikací po emailu mimo Aukro a Aukro pak nemůže komunikaci revidovat - u eBay jde vše po komunikačním kanálu na eBay a když pojmou podezření a najdou v komunikaci důkaz o nějaké levotě tak ti taky třeba bloknou účet).
Na podzim byla na Aukro aukce FNGJ20 od koruny. Po pár dnech aukce záhadně skončila předčasně zrušením - můžeme všichni jen hádat, pročpak to asi bylo, že.
Bohužel si samozřejmě nedělám iluze - dělají se i různé prasárny. Jako že je předmět třeba vystaven paralelně i na Bazoš (což asi bude odporovat pravidlům) a někdo ho koupí, nebo se s někým dohodne komunikací na prodeji mimo Aukro (to je ale chyba Aukro, že když pošlu prodávajícímu dotaz tak to skončí komunikací po emailu mimo Aukro a Aukro pak nemůže komunikaci revidovat - u eBay jde vše po komunikačním kanálu na eBay a když pojmou podezření a najdou v komunikaci důkaz o nějaké levotě tak ti taky třeba bloknou účet).
Na podzim byla na Aukro aukce FNGJ20 od koruny. Po pár dnech aukce záhadně skončila předčasně zrušením - můžeme všichni jen hádat, pročpak to asi bylo, že.
S pozdravem
Ing. Aleš Honsa
Ing. Aleš Honsa
- tumlik
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
přesně takpacka píše:A co je na tom špatného ? byla to aukce s možností kup teď tak někdo koupil no.

http://www.tumlikovo.cz/
Popularizační web nástrojařství a kovoobrábění
Popularizační web nástrojařství a kovoobrábění
Pak to poběží paralelne. . Aukce si bude tvořit cenu, ale pokud někdo přijde a da kup teď tak máj prihazujici smůlu. .pokud nikdo nekoupil teď tak vyhrává klasicky aukceTomáš S. píše:Nemáte skrblit a přihodit hned, třeba jen jednu korunu. Tím se cena Kup teď ruší a běží normální aukce ve které se můžete o danou věc servat.
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
Ale vždyť tam máš přímo na tvém screenu je kup teď za 2350,-elbarto píše:Neee resim neco jineho. Kdyz byl nekdo rychlejsi, je to samozrejme jeho dobry lov. Akuce, kde uz je prihozeno se zrusit tusim nesmi. Je mi divne, kdyz tam nebylo "kup hned" jak se mohla aukce zkratit o nekolik dni ??
a že jedna osoba koupila jednu položku , tudíž aukce nebyla zrušena , ale někdo koupil za cenu kup teď.
Už to nehul...elbarto píše:Neee resim neco jineho. Kdyz byl nekdo rychlejsi, je to samozrejme jeho dobry lov. Akuce, kde uz je prihozeno se zrusit tusim nesmi. Je mi divne, kdyz tam nebylo "kup hned" jak se mohla aukce zkratit o nekolik dni ??

P.S. A to jsem včera měl otevřenej příhoz na cenu kup teď, ale zdálo se mi to nakonec furt malé, líbil by se mi 200x300, že já vůl to necvakl, mohl jsem se dneska válet smíchy za všechny prachy. Neboj, ono ještě budou.
Naposledy upravil(a) GeeSnake dne 16. 1. 2017, 12:09, celkem upraveno 1 x.
Každý softwarový problém má hardwarové řešení: "Kup si to nové, vole.
Nechali jste prodávajícího vycukat že o to nikdo nemá zájem, tak vzal první slušnou nabídku. Sklidili jste plody svého přístupu.
SABLE-2015
Na ebay ano, na Aukru ne. Alespon dle jejich obchodnich podminek se prvnim prihozem z Kup ted stava standardni aukce.RaS píše:Pak to poběží paralelne. . Aukce si bude tvořit cenu, ale pokud někdo přijde a da kup teď tak máj prihazujici smůlu. .pokud nikdo nekoupil teď tak vyhrává klasicky aukceTomáš S. píše:Nemáte skrblit a přihodit hned, třeba jen jednu korunu. Tím se cena Kup teď ruší a běží normální aukce ve které se můžete o danou věc servat.
Pravdu mají oba - v některých případech se prvním příhozem "kup teď" zruší, v některých tam zůstane a běží to paralelně. Záleží to, jak si to nastaví prodávající. Když volba "kup teď" zůstane tak na jednu stranu to dělá limit aukce, protože logicky cena přes nepůjde (zažil jsem na eBay, že prodávající prodával několik stejných věcí - pro jedno udělal aukci a pro zbytek pouze nabídku s „kup teď“ - ti ješitní magoři se nechali v aukci strhnout tak, že to přetáhli přes cenu "kup teď" za jakou si to mohli v jiné nabídce v klidu kupit), na druhou stranu je tam pořád šance, že po to, za tu cenu někdo skončí, hlavně při aukcích od koruny (i když zažil jsem na eBay třeba aukci zánovního osciloskopu LeCroy od 1 USD, která skončila na snad 6 nebo 7 tis. USD, hlavně v posledních minutách rostla cena po tisících USD).
Bohužel se to dopředu nikdy neví, jen se to dá tušit, že u aukce od koruny to nejspíše zůstane i po prvním příhozu a když je vyvolávací cena jen třeba o 10 nebo 20 % nižší tak nabídka „kup teď“ zmizí. Jediná možnost je nevymýšlet kraviny a když to chci tak tam prostě přihodit schválně co to udělá.
Bohužel se to dopředu nikdy neví, jen se to dá tušit, že u aukce od koruny to nejspíše zůstane i po prvním příhozu a když je vyvolávací cena jen třeba o 10 nebo 20 % nižší tak nabídka „kup teď“ zmizí. Jediná možnost je nevymýšlet kraviny a když to chci tak tam prostě přihodit schválně co to udělá.
S pozdravem
Ing. Aleš Honsa
Ing. Aleš Honsa