Horizontální podpora pro broušenou tyč 16mm

Pravidla fóra
toto forum vyzaduje schvaleni prispevku moderatorem
Lify

21. 2. 2017, 9:42

No :cry: Teď když jsem už něco udělal, tka to chci dotáhnout do první třísky !! :) Aspoň budu vědět že takhle to taky nepůjde
Šikovnej nerozhodnej trpaslík
Věčný tazatel
fmodel
Kontaktovat uživatele:

21. 2. 2017, 9:50

robokop píše: co spis tyhle slepe ulicky rovnou preskocit a jit rovnou na jisto do robustniho reseni
To nemůže klapnout ,vždycky se najde někdo před koncem slepé uličky kdo volá ,,udělej to jako já je to super,levné kvalitní a jednoduché "
http://www.rm-reznicek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
fmodel
Kontaktovat uživatele:

21. 2. 2017, 9:55

Lify píše:No :cry: Teď když jsem už něco udělal, tka to chci dotáhnout do první třísky !! :) Aspoň budu vědět že takhle to taky nepůjde
A kolikrát si musíš nabít hubu abys pochopil že kdybys to udělal tak jak ti raděj opravdu zkušení mohls to mít už opravdu funkční ,a výmluva na peníze je zbytečná moh sis u kluků dávno vydělat .
Lify

21. 2. 2017, 9:57

Dobře, tak mi navrhněte jiné řešení :)
*Než jsem dělal druhou verzi se založením na "naše mašinky" tak mi někdo radil ať jdu na L profily :cry: :cry: :cry:
Naposledy upravil(a) Lify dne 21. 2. 2017, 10:09, celkem upraveno 1 x.
Věčný tazatel
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

21. 2. 2017, 10:09

dotahnout jsi to chtel prve a dotahnul
a k cemu to bylo?
a co se potvrdilo?

zaprve si stanov co chces obrabet a v jake velikosti
a obligatne kolik na to mas rozpocet
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
Lify

21. 2. 2017, 10:11

K ničemu :/ Že jsem blb (totální)
Chci obrábět překližku tak okolo A4-A3 , rozpočet :/ no hodně malý
Věčný tazatel
fmodel
Kontaktovat uživatele:

21. 2. 2017, 10:14

Tak zadání musí přijít od tebe .
1 co na ní chceš obrábět ?
2 jak velké rozjezdy?- čím menší tím levnější
3 jaké máš výrobní možnosti ve škole ? třeba sváření ,frézování ,vrtání
4 kolik máš na mechaniku peněz ? nebo jseš schopnej udělat brigádu
5 co použitelného už máš koupeno?
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

21. 2. 2017, 10:20

to na nepodeprenejch tycich rozumne nepujde pac bys je musel mit hodne tlusty
tak tlusty ze je v cncshopu neporidis
a kdyz nekde jo tak to vyjde draho

zkus si nacrtnout konstrukci z podeprenejch ale ty voziky dej na kazdou tyc minimalne 4 a jeste hodne daleko od sebe cca 300mm sire te bocnice na ktery budou 4 vozejky
bude to mit vetsi nedostupnou delku kvuli siri toho pojezdu ale nebude to prilis vaklat
na druhou stranu to same
stejnetak na portalu
vzdy misto jednoho voziku pouzij hned dva a ty dvojice co nejdal od druhe dvojice

oni ty otevreny pouzdra ve tvaru C maji tendenci se rozevirat pri namahani

kdyz si predstavis trojuhelnik
na vrcholu jej namahas a na koncich zakladny mas voziky
co se stane dole na te zakladne

a) bude li zakladna uzka a trojuhelnik vysoky
b) bude li zakladna siroka a trojuhelnik nizky

pomer vysky bodu namahani a sire zakladny je klicovy
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
hobbyrobot
Kontaktovat uživatele:

22. 2. 2017, 12:23

hobbyrobot píše:Zvláštní je, že desítkám a možná i stovkám lidí strojky na šuplíkových pojezdech slušně fungují. Ale ti při jejich konstrukci nejspíš nejdřív dvakrát měřili a až pak řezali. :roll:
Thomeeque píše:Já jsem žádný takový nikdy neviděl. Většina na netu dohledatelných strojů na šuplíkových pojezdech jezdí slušně pomalu fixkou po papíře.
Posílal jsem sem spoustu odkazů a speciálně jsem vybíral ty, na nichž strojky obrábí. Tak si je dohledej.
hobbyrobot píše:Mimochodem, před čtyřmi lety jsem na šuplíkových pojezdech postavil malý strojek, který původně měl být určen jen pro demonstraci obráběcího procesu, ale nakonec chodí tak dobře, že ho v jedné škole dodnes používají na obrábění plastových krabiček.
Thomeeque píše:Máš třeba nějakou fotku hotové krabičky?
Nemám, protože jsem ji nikdy k ničemu nepotřeboval. Fotky strojku bych asi někde vyhrabal, ale nemám potřebu je nezveřejnit, protože by se tu rozvinula nekonečná debata, proč moje řešení v žádném případě nemůže fungovat. A jako inspirace jsou taky k ničemu, protože tam byly použity některé díly z vyřazených kancelářských strojů, které jsou velice těžko dostupné.
Thomeeque píše:Lify to měl rozděláno na nepodepřených tyčích, to je technologie, která se na lehké frézky používá a se kterou se dá pracovat i celkem na koleně. Za mě u ní měl zůstat, hůř to dopadnout nemohlo.
Lify zde řešil několik týdnů ustavení těch tyčí, kolegové mu radili spoustu různých způsobů a on se následně vždy pochlubil svým řešením, ze kterého bylo jasné, že nic, ale vůbec nic nepochopil. Kdyby v tom pokračoval, tak teď bychom asi stále řešili totéž. Na šuplíkových pojezdech si alespoň dokázal odladit elektroniku a ve škole se pochlubit tím, že se o něco pokouší.
jrt
hobbyrobot.cz, jederobot.cz
robodoupe.cz, forum.robodoupe.cz
Thomeeque

22. 2. 2017, 1:04

Dohledal jsem (např.), ale podle mě se to s tím, co se dá (jednodušeji) docílit s tyčema, vůbec nedá srovnat.. atd., asi se holt neshodnem.
mimooborová naplavenina • kolowratský zázrak™ • NPS • GCU • HirthCalc • ncDP.ino
Lify

22. 2. 2017, 7:37

fmodel píše:?
¨
1) Chci obrábět překližku o velikosti A4-A3(ale cenově budu rád za A5)
2) no chci na tu A4
3)Ve škole - frézky, soustruh, svářečky a byla by i možnost CNC HAASE, ale tam by byl problém v tom, že já bych musel zaplatit učitele,který tam se mnou bude a asi mě k tomu nepustí no :/ protože škola většinou končí ve čtyři a většina učitelů tam už není
4)No peněz ... kdybych měl 20k tak koupím čínský 6040 a neřeším to, takže v kasičce 4000 Kč (takže nic moc no :/ )
5) 12 ložisek SNH 6200.ZZ, 2 metry L profilů 20x20, 1 metr Lprofilů 30x30, a pak překližka :/
hobbyrobot píše: Lify zde řešil několik týdnů ustavení těch tyčí, kolegové mu radili spoustu různých způsobů a on se následně vždy pochlubil svým řešením, ze kterého bylo jasné, že nic, ale vůbec nic nepochopil. Kdyby v tom pokračoval, tak teď bychom asi stále řešili totéž. Na šuplíkových pojezdech si alespoň dokázal odladit elektroniku a ve škole se pochlubit tím, že se o něco pokouší.
Já bych použil a teď jsem chtěl použít jak mi někdo radil před půl rokem s L profily. Je fakt že to stálo za to, aspoň jsem se naučil trochu s Gcodem, který jsem využil ve škole při programování CNC soustruhu a taky zapojení elektroniky

Na tom videu je přece nahoře jenom ne ten šuplíkový pojezd ? pokud jo, tak se ten nástroj než zajede,tak zatlačí nahoru ne ? nevím ale mě to vždy udělalo :/
Věčný tazatel
RaS

22. 2. 2017, 8:50

najdi si brigádu těch 16000 vyděláš zachvilku, takhle budeš jen ničit materiál a stejně se k ničemu nedopracuješ.. Luboš ti nabízel práci zkus ho..
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
hobbyrobot
Kontaktovat uživatele:

23. 2. 2017, 4:11

Thomeeque píše:... ale podle mě se to s tím, co se dá (jednodušeji) docílit s tyčema, vůbec nedá srovnat.. atd., asi se holt neshodnem.
Ale naopak - shodnem se na 100%.
Ovšem potom, co tu Lify předváděl s tyčemi celé minulé léto bylo jasné, že tím směrem se zatím prostě nedokáže nikam pohnout, zatímco se šuplíkovými pojezdy udělal alespoň malý krůček dopředu, aniž by zbytečně rozházel peníze.
jrt
Lify

23. 2. 2017, 5:02

JE fakt, že kdyby byla možnost v dílnách si to udělat, tak by to už nebyl takový problém (protože i když mi tu nabízel už nevím přesně kdo řezání za půlku ceny a bylo to 4000 Kč a to nebylo vše, tak největší cena je asi lidská :/ ) Pak by ty peníze zase šli lépe využít. Ale když jsem koukal jak se prohne 16 mm tyč na půl metru tak nevím co by to dělalo, kdyby tam bylo silnější 300W vřeteno, vibrace a při obrábění síly.
Buď udělat to z těch L profilů a nebo se na to vykašlat no :/ A vydělat aspoň 20, aby to vůbec bylo možný
Věčný tazatel
hobbyrobot
Kontaktovat uživatele:

23. 2. 2017, 5:52

Já sice chápu, že pro tebe jsou 16ky akorát (vtip, kdyby to náhodou někdo nepochopil), ale všiml sis, že jsou i silnější tyče?
Lify píše:...jak mi někdo radil před půl rokem s L profily ... mi tu nabízel už nevím přesně kdo řezání za půlku ceny
Ti, kteří ti radili a nabízeli pomoc budou jistě štěstím bez sebe, že ti ani nestojí zato si dohledat jejich přezdívky a myslím, že se třesou nedočkavostí, aby ti zas mohli nezištně poradit nebo nabídnout pomoc. Pokud se ovšem spíš netřesou vzteky, že s tebou zbytečně ztráceli čas.
jrt
Odpovědět

Zpět na „Nákup“