To nemůže klapnout ,vždycky se najde někdo před koncem slepé uličky kdo volá ,,udělej to jako já je to super,levné kvalitní a jednoduché "robokop píše: co spis tyhle slepe ulicky rovnou preskocit a jit rovnou na jisto do robustniho reseni
A kolikrát si musíš nabít hubu abys pochopil že kdybys to udělal tak jak ti raděj opravdu zkušení mohls to mít už opravdu funkční ,a výmluva na peníze je zbytečná moh sis u kluků dávno vydělat .Lify píše:NoTeď když jsem už něco udělal, tka to chci dotáhnout do první třísky !!
Aspoň budu vědět že takhle to taky nepůjde
hobbyrobot píše:Zvláštní je, že desítkám a možná i stovkám lidí strojky na šuplíkových pojezdech slušně fungují. Ale ti při jejich konstrukci nejspíš nejdřív dvakrát měřili a až pak řezali.![]()
Posílal jsem sem spoustu odkazů a speciálně jsem vybíral ty, na nichž strojky obrábí. Tak si je dohledej.Thomeeque píše:Já jsem žádný takový nikdy neviděl. Většina na netu dohledatelných strojů na šuplíkových pojezdech jezdí slušně pomalu fixkou po papíře.
hobbyrobot píše:Mimochodem, před čtyřmi lety jsem na šuplíkových pojezdech postavil malý strojek, který původně měl být určen jen pro demonstraci obráběcího procesu, ale nakonec chodí tak dobře, že ho v jedné škole dodnes používají na obrábění plastových krabiček.
Nemám, protože jsem ji nikdy k ničemu nepotřeboval. Fotky strojku bych asi někde vyhrabal, ale nemám potřebu je nezveřejnit, protože by se tu rozvinula nekonečná debata, proč moje řešení v žádném případě nemůže fungovat. A jako inspirace jsou taky k ničemu, protože tam byly použity některé díly z vyřazených kancelářských strojů, které jsou velice těžko dostupné.Thomeeque píše:Máš třeba nějakou fotku hotové krabičky?
Lify zde řešil několik týdnů ustavení těch tyčí, kolegové mu radili spoustu různých způsobů a on se následně vždy pochlubil svým řešením, ze kterého bylo jasné, že nic, ale vůbec nic nepochopil. Kdyby v tom pokračoval, tak teď bychom asi stále řešili totéž. Na šuplíkových pojezdech si alespoň dokázal odladit elektroniku a ve škole se pochlubit tím, že se o něco pokouší.Thomeeque píše:Lify to měl rozděláno na nepodepřených tyčích, to je technologie, která se na lehké frézky používá a se kterou se dá pracovat i celkem na koleně. Za mě u ní měl zůstat, hůř to dopadnout nemohlo.
¨fmodel píše:?
Já bych použil a teď jsem chtěl použít jak mi někdo radil před půl rokem s L profily. Je fakt že to stálo za to, aspoň jsem se naučil trochu s Gcodem, který jsem využil ve škole při programování CNC soustruhu a taky zapojení elektronikyhobbyrobot píše: Lify zde řešil několik týdnů ustavení těch tyčí, kolegové mu radili spoustu různých způsobů a on se následně vždy pochlubil svým řešením, ze kterého bylo jasné, že nic, ale vůbec nic nepochopil. Kdyby v tom pokračoval, tak teď bychom asi stále řešili totéž. Na šuplíkových pojezdech si alespoň dokázal odladit elektroniku a ve škole se pochlubit tím, že se o něco pokouší.
Ale naopak - shodnem se na 100%.Thomeeque píše:... ale podle mě se to s tím, co se dá (jednodušeji) docílit s tyčema, vůbec nedá srovnat.. atd., asi se holt neshodnem.
Ti, kteří ti radili a nabízeli pomoc budou jistě štěstím bez sebe, že ti ani nestojí zato si dohledat jejich přezdívky a myslím, že se třesou nedočkavostí, aby ti zas mohli nezištně poradit nebo nabídnout pomoc. Pokud se ovšem spíš netřesou vzteky, že s tebou zbytečně ztráceli čas.Lify píše:...jak mi někdo radil před půl rokem s L profily ... mi tu nabízel už nevím přesně kdo řezání za půlku ceny