driver od http://maczaka.webz.cz/ prosím o radu
Přihlaš se u výrobce jako costumer support a můžeš jim i přepsat manuálky 

Aeroomni: dobré ráno hele tak jsem to zkusil a po připojení k pc je motor opravdu zabržěný jak jsi řákal .. takže jedna vec v poho ale teď ta druhá věc stím napětím na tom LPT portu jetam pořád stejné a bohužel nemám druhej PC mám jeden ale to je starej laptom LPT tam je ale jsou tam 98 win takže tam macha nedostanu
Klídek to pude neboj se vlka nic:) Na desku se stále nedostává step/dir signál. Ujisti se znovu, jestli nemáš místo dvou jedniček tady
http://dilna.aeroomni.com/mazak/dr_1.jpg
v portech nuly. Mrkni jestli máš jumpery JP1 až JP4 na výšku a pak zkus překlikat step pin na 3 a dir na 2 a obráceně. Ostatní osy-drivery zablokuj. Pak
G01
F10
x1000 změřit
ESC
x-1000 změřit
a při jednom směru z pohybů tam musí být 3,5 voltu na prvním nebo druhém, odporu na VSTUPU ne za ním.
http://dilna.aeroomni.com/mazak/dr_1.jpg
v portech nuly. Mrkni jestli máš jumpery JP1 až JP4 na výšku a pak zkus překlikat step pin na 3 a dir na 2 a obráceně. Ostatní osy-drivery zablokuj. Pak
G01
F10
x1000 změřit
ESC
x-1000 změřit
a při jednom směru z pohybů tam musí být 3,5 voltu na prvním nebo druhém, odporu na VSTUPU ne za ním.
-
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj podle mě je chyba zde ..... pokud máš nastavené jumpry tak to http://dilna.aeroomni.com/mazak/dr_2.jpg tak dej připojení pinu na step 2 a dir 3
OK popíšu co se stalo v kostce - pomůže to začátečníkům.
Po prvotním přezkoušení a proměření drivery jsme zjistili, že driver nezamyká KM. To znamená nefunguje pin BREAK - tedy nebrzdí motor. Na pinu 3 nebylo ani + ani -. To zajišťuje v tomto případě přídavná deska s relátkama, ale taje stavěna pro DOSové aplikace. Desku jsem odpojili a zkratovali PIN 3 se - polem 5V. Motory se zabrzdily, zbylo hledat proč nejde step a dir. Zadáním G01 F10 X1000 v příkazovém řádku jsme se snažili zjistit, zda PIN 2 nebo 3 na ose X mění hodnotu napětí. Bylo tam ale stále 3 volty at jsem měnili v Machu 3 nastavení jak jsme chtěli, stále tam bylo napětí 3V. Mach byl nainstalován na starém PC plném jiných programů včetně firewallů, kraknutý krakem neznámého zdroje a došli jsme k závěru, že neovládá LPT port. Nainstalovali jsem MACH2 a motory začaly škubat. Pak už to šlo jednoduše, výsledné nastavení osy X je STEP 3 DIR 2
a Active High tedy nezatrhnuté! okénko Active Low.
Sumasumárum, na staré PC plném jiných programů včetně antivirů a fwallů
byl nainstalován Mach3 a kraknut špatným krackem. Takovou situaci samozřejmě začátečník nikdy nemá šanci rozchodit. Řešení pro začátečníky je jasné: Klidně staré popelnicové PC ale nová instalace XPček a čerstvě stažený Mach přímo ze stránek distributora. Mach má limit 1000 řádků - žádný jiný. A než je začátečník naplní, ještě hodně vody proteče Vltavou na to, aby musel přemýšlet o koupi nebo craknutí programu.
Po prvotním přezkoušení a proměření drivery jsme zjistili, že driver nezamyká KM. To znamená nefunguje pin BREAK - tedy nebrzdí motor. Na pinu 3 nebylo ani + ani -. To zajišťuje v tomto případě přídavná deska s relátkama, ale taje stavěna pro DOSové aplikace. Desku jsem odpojili a zkratovali PIN 3 se - polem 5V. Motory se zabrzdily, zbylo hledat proč nejde step a dir. Zadáním G01 F10 X1000 v příkazovém řádku jsme se snažili zjistit, zda PIN 2 nebo 3 na ose X mění hodnotu napětí. Bylo tam ale stále 3 volty at jsem měnili v Machu 3 nastavení jak jsme chtěli, stále tam bylo napětí 3V. Mach byl nainstalován na starém PC plném jiných programů včetně firewallů, kraknutý krakem neznámého zdroje a došli jsme k závěru, že neovládá LPT port. Nainstalovali jsem MACH2 a motory začaly škubat. Pak už to šlo jednoduše, výsledné nastavení osy X je STEP 3 DIR 2
a Active High tedy nezatrhnuté! okénko Active Low.
Sumasumárum, na staré PC plném jiných programů včetně antivirů a fwallů
byl nainstalován Mach3 a kraknut špatným krackem. Takovou situaci samozřejmě začátečník nikdy nemá šanci rozchodit. Řešení pro začátečníky je jasné: Klidně staré popelnicové PC ale nová instalace XPček a čerstvě stažený Mach přímo ze stránek distributora. Mach má limit 1000 řádků - žádný jiný. A než je začátečník naplní, ještě hodně vody proteče Vltavou na to, aby musel přemýšlet o koupi nebo craknutí programu.
Jen malý dodatek ... všem doporučuji používat Mach3 bud jako demo verzi nebo koupit licenci. Provozování "cracknutého" Machu je především protizákonné, ale pro uživatele i nebezpečné. Špatný crack totiž Mach3 odhalí a "škodí" třeba tím, že prohazuje nastavení pinů. Ve finále tedy může dojít k pěkný kolizi.
Souhlas - kráčky jsou všeobecně shit. Jednak stačí 1000 řádků na hodně dlouho a druhak většina mach 3 kráčků je stejně jádro z Mach 2 a překope půl machu 3 na dvojku. Takže bacha..