Pri jednej fuske som mal pozicanu takuto pilu. Ocel jakl 100x100 bez problemov, takisto ostatne profily, lietali z toho modre spony. Netreba sa toho bat a zatlacit do rezu. Plny profil by som s tym ale nerezal.
Dural som nerezal, ale predpokladam, ze na to by mal byt iny kotuc kvoli zalepovaniu - ak sa nemylim, tato pila ma prevodovku na motore kvoli znizeniu otacok.
problém s kotúčovou pílou
Hoj, mě se libí jak každej mudruje a takovou pilu ani neviděl.... kotouče s platky jsou vědšinou do 6000 otaček. A nechladí se, po řezu je pila i řezaný material studený....teplo jde do špon..
tahle pila je hobby cena odpovídá, zaklad je dobře nabroušenej kotouč a do řezu trochu tlačit, s citem.
Přetím jsem měl dewalt, ta mi bohužel shořela i s dalším nařadím a dilnou a z finančních důvodů jsem koupil tuhle. až klekne pujdu zas do dewaltu je to o něčem jinem..
teť jsem kupoval další dva kotouče pilana a nějaký jiny , pak poreferuju. Osobně to u mě už viděli dva lidi ,i tady s fora jak to řeže a celkem na to čuměli.
Pak mě napadlo aretuješ to u řezání nebo to maš na volno vtom zubu ? ten co se stím nastavuje uhel . je potřeba to dotahovat. to kolečko zepředu . aby to nedrnčelo....
nejvědší investice je do těch kotouču. ja mam na každý mat . 2-3ks, jak se zatupí , tak měním a jde na brusku.
ty original jsem už psal jsou tak na dřevo...
Edit , tak ten druhej kousek je froud a ma dokonce 8000 ot, pilana ma 7400 ot bavime se o pruměru 250mm
Pani mi řikala že lidi hodně kupuji od makity, ale ty jsem ještě neskoušel ..
tahle pila je hobby cena odpovídá, zaklad je dobře nabroušenej kotouč a do řezu trochu tlačit, s citem.
Přetím jsem měl dewalt, ta mi bohužel shořela i s dalším nařadím a dilnou a z finančních důvodů jsem koupil tuhle. až klekne pujdu zas do dewaltu je to o něčem jinem..
teť jsem kupoval další dva kotouče pilana a nějaký jiny , pak poreferuju. Osobně to u mě už viděli dva lidi ,i tady s fora jak to řeže a celkem na to čuměli.
Pak mě napadlo aretuješ to u řezání nebo to maš na volno vtom zubu ? ten co se stím nastavuje uhel . je potřeba to dotahovat. to kolečko zepředu . aby to nedrnčelo....
nejvědší investice je do těch kotouču. ja mam na každý mat . 2-3ks, jak se zatupí , tak měním a jde na brusku.
ty original jsem už psal jsou tak na dřevo...
Edit , tak ten druhej kousek je froud a ma dokonce 8000 ot, pilana ma 7400 ot bavime se o pruměru 250mm
Pani mi řikala že lidi hodně kupuji od makity, ale ty jsem ještě neskoušel ..
dnes som rezal asi 50 profilov z AL. To zaisťovanie som nepoužíval, ale keď som to teraz vyskúšal, tak rozdiel tam nie je. Možno preto, že to je v podstate nová píla.
Vieš na základe fotky poradiť, či to tlačím správne? Inak na rezanie hliníku je to podstatne rýchlejšie ako pásová píla. Rez je za pár sekúnd a nie je treba ho čistiť. Píla teda ostane na drevo, plasty a hliník. A železo sa skúsim naučiť časom.
Vieš na základe fotky poradiť, či to tlačím správne? Inak na rezanie hliníku je to podstatne rýchlejšie ako pásová píla. Rez je za pár sekúnd a nie je treba ho čistiť. Píla teda ostane na drevo, plasty a hliník. A železo sa skúsim naučiť časom.
na zakladě fotky maš totalně tupej kotouč, ten řez je strašnej, řez musí zustat čistý a skoro hladký. ja jsem teť mimo dilnu. budu v uterý tak ti pošlu fotku řezu jak by měl vypadat.
a taky jej maš asi zalepený. zuby musý být čisté. U hliniku jak se začne lepit na zuby tak je jasné že jsou tupé zuby.
u železa to je o citu, časem poznaš kdy je potřeba brousit.
a taky jej maš asi zalepený. zuby musý být čisté. U hliniku jak se začne lepit na zuby tak je jasné že jsou tupé zuby.
u železa to je o citu, časem poznaš kdy je potřeba brousit.
Ja na hlinik te Nkovej, Mam ale i jeden na lamino TFZ-P a přijde mi že řeže uplně stejně. Lamino jsem neřezal už tak 10 let tak jej použivam na hlinik a plasty...
fotka dural tloušťka 40mm
U profil železo 50x40mm stěna cca 6mm
Nešlo mi to ani zanic vyfotit lip.
řez je ale pěkně hladký , fotka dost skresluje..
ten profil je řezaný pod uhlem , ma to tak byt..
fotka dural tloušťka 40mm
U profil železo 50x40mm stěna cca 6mm
Nešlo mi to ani zanic vyfotit lip.
řez je ale pěkně hladký , fotka dost skresluje..
ten profil je řezaný pod uhlem , ma to tak byt..

ještě mě napadlo, jak řežeš ?
ja potahnu pílu až k sobě, stlačím dolu, a do řezu jedu tlačením od sebe. špony pak litají nahoru, a netlačí se dolu do te drážky. dřív jsem řezal zvrchu a přišlo mi že to hůř odvadí špony a ty se pak melou v řezu, pila se mi víc tupila.hlavně u hliniku to svinilo kotouč..
ja potahnu pílu až k sobě, stlačím dolu, a do řezu jedu tlačením od sebe. špony pak litají nahoru, a netlačí se dolu do te drážky. dřív jsem řezal zvrchu a přišlo mi že to hůř odvadí špony a ty se pak melou v řezu, pila se mi víc tupila.hlavně u hliniku to svinilo kotouč..
Tak ako hovoríš, rezal som zvrchu. Skúsim to rezanie spredu.
Najprv musím kúpiť nové kotúče. Zatiaľ som našiel firmu, čo brúsi 80 zubov za cca 10eur. Za túto cenu sa mi neoplatí doma bastliť nejaké brúsenie.
to železné účko je rezané SK alebo DIA kotúčom?
Najprv musím kúpiť nové kotúče. Zatiaľ som našiel firmu, čo brúsi 80 zubov za cca 10eur. Za túto cenu sa mi neoplatí doma bastliť nejaké brúsenie.
to železné účko je rezané SK alebo DIA kotúčom?