Ozubené kolečka
hmm, velmi ale opravdu velmi pěkné, až budu tohle umět tak si budu pískat,. Zatím jsem rád že mi nepřeskakuje řemen 

Dík za pochvalu, tentokrát to byl ale těžký boj. Čtyři dny mi to dělalo místo koleček ostrouhanou mrkev....AcemanLB píše:hmm, velmi ale opravdu velmi pěkné, až budu tohle umět tak si budu pískat,. Zatím jsem rád že mi nepřeskakuje řemen

Až jsem nakonec místo německýho manuálu začal používat selský rozum a bylo vymalováno, tedy spíš odvaleno.

Nemáš zač
Fakt pěkné. Měl bych dotaz na to jak přiděláváte ozubená kolečka na hřídele? Mám třeba hřídel průměru 7mm a o kolik menší mám udělat díru do kolečka? Čím zajistit? Lepit?

Takhle malá kola v plastu dělám s dírou o cca 0,05mm menší než osa. U větších kde se třeba lisuje ocel a mosaz nechávám tak dvě stovky mínus. Ale pokud to má tahat větší kroutící moment tak je třeba použít jiný spojení (klínek, pero, kolíček, drážkování) S lepením nemám moc zkušeností a pokud ano, tak spíš horší než dobrý.AcemanLB píše:Nemáš začFakt pěkné. Měl bych dotaz na to jak přiděláváte ozubená kolečka na hřídele? Mám třeba hřídel průměru 7mm a o kolik menší mám udělat díru do kolečka? Čím zajistit? Lepit?
- jova
- Kontaktovat uživatele:
Nojo to se ti dělají mini kolečka když máš odvalovku.Engineer píše:Modul 0,15, průměr 3,3mm otvor 1,45mm tloušťka 1,5mm, 20 zubů.

To mi, co máme jenom soustruh a frézu od PROMY to máme těžší. http://www.volny.cz/jova3 - sekce mini převody. Ale taky to jde

Naposledy upravil(a) jova dne 1. 9. 2009, 9:40, celkem upraveno 1 x.
jova píše:Nojo to se ti dělají mini kolečka když máš odvalovku.Engineer píše:Modul 0,15, průměr 3,3mm otvor 1,45mm tloušťka 1,5mm, 20 zubů.![]()
To mi, co máme jenom soustruh a frézu od PROMY to máme těžší. http://www.volny.cz/jova3 - sekce převody. Ale taky to jde
genialne hracky, toto je fakt super hobby
kde kupujete tie odvalovacky? alebo si to robite doma sami? by ma zaujimalo, este som sa tym nezaoberal.
Ty rozměry jsou do nějaké konkrétní aplikace anebo to tak vyšlo samo? 
Ale vážně, časem budu potřebovat šnekovou převodovku, tak okukuju, co se dá vyrobit.
Radek

Ale vážně, časem budu potřebovat šnekovou převodovku, tak okukuju, co se dá vyrobit.
Radek
soustruh Bernardo 500, frézka Proxxon
(CNC Tron, CNC Proxxon MF70)
(CNC Tron, CNC Proxxon MF70)
To je komplet CNC.tumlik píše:Tu děličku máš spřaženou s tím stolkem mechanicky? a frézku jsi naklopil a nebo je rovně
Dělička je 4-tá osa a tu přímou brusku jsem přidělal na vřeteník, resp na osu Z (nechtělo se mi otáčet vřeteník o 90° a hlavně mám na něm stejně na takovouhle aplikaci málo otáček) Je to pochopitelně natočený.

To je šnek do šnekovejch převodovek k šikmejm kolům s modulem 0,2.rawen píše:Ty rozměry jsou do nějaké konkrétní aplikace anebo to tak vyšlo samo?
Radek
Ty kola jsou pro představu tady:
http://rcmicrocars.eu/obchod/category.p ... tegory=201
Vyrobit umím cokoliv a díky tomuhle aparátku jakejkoliv šnek. Šneky jsou teď hlavně o nástroji, ale i ty si umím vyrobit.

Převody na odvalovce od modulu 0,11 nahorů přímý i šikmý.