Český pan "podnikatel"
Moderátor: sysel
- robokop
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
mam uplne stejne zkusenosti
mnohdy ale jeste vycuranejsi zakazniky
jsem v tom za par set
zaloha 100% predem rozciluje jen toho kdo predem vi ze nechce zaplatit
poctivy remeslnik ma reference aby obhajil svoji praci a zalohu predem
mnohdy ale jeste vycuranejsi zakazniky
jsem v tom za par set
zaloha 100% predem rozciluje jen toho kdo predem vi ze nechce zaplatit
poctivy remeslnik ma reference aby obhajil svoji praci a zalohu predem
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
Ahoj,
považuj za úspěch že ti dal na matroš,peníze za prácu už asi neuvidíš.
Nějaké soudy při desetitis. částkách jsou v CZ nereálné a když není žádné doklad o nějaké spolupráci tak na to zapomeň,berňák by si na tobě zgustl.
A nějaké msty,na to bych se vykašlal,zase tě to bude stát peníze a spoustu času a starostí a nikdy nevíš jak dlouhý má prsty.
Aji já mám takové zkušenosti.
Je lepší si vypláchnót mozek nějakým špiritusem a bude líp.
Pokud máš práci a slušné zákazníky tak se věnuj jim a ztrátu ti vynahradí.
Všechno je v lidech.
Hanések
považuj za úspěch že ti dal na matroš,peníze za prácu už asi neuvidíš.
Nějaké soudy při desetitis. částkách jsou v CZ nereálné a když není žádné doklad o nějaké spolupráci tak na to zapomeň,berňák by si na tobě zgustl.
A nějaké msty,na to bych se vykašlal,zase tě to bude stát peníze a spoustu času a starostí a nikdy nevíš jak dlouhý má prsty.
Aji já mám takové zkušenosti.
Je lepší si vypláchnót mozek nějakým špiritusem a bude líp.
Pokud máš práci a slušné zákazníky tak se věnuj jim a ztrátu ti vynahradí.
Všechno je v lidech.
Hanések
Na každou svini se v kotli voda vaří .....
Ze srdce mu přej aby mu tento styl jednání vydržel co nejdéle aby na..al, velké množství lidí kolem sebe, protože se najde někdo, kdo mu to spočítá. Nemyslím destruktivně ale jednou až bude potřebovat pomoci, tak se na něho každý vykašle. Co můžeš udělat je, že v okruhu známých řemeslníků na něho upozorni a třeba se Vás najde víc, koho už ošulil a více hlav více vymyslí .....
Ze srdce mu přej aby mu tento styl jednání vydržel co nejdéle aby na..al, velké množství lidí kolem sebe, protože se najde někdo, kdo mu to spočítá. Nemyslím destruktivně ale jednou až bude potřebovat pomoci, tak se na něho každý vykašle. Co můžeš udělat je, že v okruhu známých řemeslníků na něho upozorni a třeba se Vás najde víc, koho už ošulil a více hlav více vymyslí .....
-
- Kontaktovat uživatele:
Chlapi ,kdo jste to zažili ,to nejde překousnout a jet dál.Žere tě to ve dne v noci ,budíš se ,vymýšlíš jak na něj.Prostě s ním zaklepej jak s penicilínem,beze svědků ,nikdo Ti nic nedokáže.Věř mi ,že to platí pomalu na každou svini.Ještě než se voda uvaří ,udělat nějaký to jelítko
Mně jednou taky jeden maník dlužil. Když jsem za ním přišel, ať zaplatí, tak se začal nadouvat, proč by měl. Tak jsem mu před jeho manželkou řekl, ať si drží o jednu babu míň a bude mít i prachy. A šel jsem jednoduše pryč. Jen jsem za sebou zavřel dveře začal tam asi pěkný cvičák (alespoň dle poslechu na dálku), no prachy byly druhý den.
- Martinhora
Něco podobnýho se mi taky stalo. V mým případě byl dotyčný podnikatel. Peníze jsem z něho nedostal, ale poslal jsem na něj: finančák, ČOI, hasiče, živnostenský úřad. Na každý úřad jsem poslal dopis (podepsaný a s adresou) a kontrola ho pak nemine. Stakovejhlema hajzlama co si myslí, že jim všechno projde to jinak nejde ....
Finančák je dobrá "zbraň", na koho si "zasedne", ten má na několik let o zábavu postaráno ale chce to mít známé nebo alespoň známýho známého ..... Je fakt, že už jsem jednou tuto "hrozbu" použil ( nebyl to ale takovýto případ ) a najednou vše šlo jako na drátkách. Jde jen o to, zdali dotyčný nemá větší "pokličku" .....
Díky za reakce, jak psal Baxi tak tady nejde ani o to jestli dluží stovky tisíce nebo desetiticíce. Tady jde o to že na nic jiného nemyslím a nechci mu to jen tak nechat. Trošku jsem se na něj pozeptal tady v okolí, našel jsem kde bydlí, zjistil jsem že ta paní u které jsem tu podlahu dělal je zřejmě jeho milenka. Manželka je samo sebou doma sama. A prý to je bývalý vekslák a prodělal na všech možných obchodech po revoluci miliony. Známej řemeslník co ho právě zná byl v úplně stejné situaci a prachy se mu povedlo dostat zpět tím, že na něj šel přes jeho matku. Uvidím zkusím. Instituce se mi na něj nechce posílat jelikož sám nemám na dílně vše tak jak má být takže raději jiný způsob.
Mimochodem jedná se o tohoto pána, tak kdyby náhodou někdo s ním přišel do styku tak pozor: http://www.rzp.cz/cgi-bin/aps_cacheWEB. ... HISTORIE=0
Mimochodem jedná se o tohoto pána, tak kdyby náhodou někdo s ním přišel do styku tak pozor: http://www.rzp.cz/cgi-bin/aps_cacheWEB. ... HISTORIE=0
Nad veksláky držela StB ochrannou ruku. Asi má i dnes zastání, nebo si to myslí.
Není to náhodou jeden z těchto pánů:
http://svazky.cz/test/svazkyFind.php?jm ... dej=Hledat
Není to náhodou jeden z těchto pánů:
http://svazky.cz/test/svazkyFind.php?jm ... dej=Hledat
No ty cigarety by možná šly, ale mám takovej dojem, že než bych dojel domů tak mám před barákem cajty. Nejmladšímu z těch pánů bude dneska 64 a tomuhle je tak 55. Takže asi ne. Ale čím víc se o něj zajímám tím víc zjišťuju jaká to je krysa.
- Pavelono
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Proste bych mu slap na krk a on by mi ty prachy dal, nebal bych se ze by volal policajty kdyz sam nekoho vedome okradl. Taky se rika ze uciny vymahani dluhu je pravidelne rozbijet vylohu a nebo sklo u auta ze pak dotycny vecinou zaplati. S takovyma lidma se setkavam dost casto jsou to nejveci chcipaci co tezi ze slusnejch, poctivejch lidi.
- R - stick
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Máš svědka na to, že si s tebou sjednával zakázku?
Máš doklady o nakoupeném materiálu?
Může ti někdo dosvědčit, že jsi tu podlahu opravdu položil?
Máš svědka na to, že ti alespoň část zakázky zaplatil? (pokud ano, tak tím de facto uznal smluvní vztah mezi vámi!!)
Pokud alespoň na některé otázky můžeš odpovědět ano, a opravdu nechceš, aby mu to prošlo (a nechceš postupovat stylem zapáleného auta a vyflákané výlohy) tak to z něj dostaň soudně. Je to snadnější, než si myslíš. Nepodávej na něj žalobu, ale požádej soud o vystavení platebního příkazu. Tím totiž převezmeš iniciativu a donutíš ho, aby buď zaplatil, nebo se bránil.
Při vydání platebního příkazu totiž soud neřeší, jestli máš pravdu, nebo ne, ovšem na druhé straně to musíš mít něčím podložené (viz svědectví) V takovém případě soud během krátké doby vystaví na tvůj návrh platební příkaz - a to bez přítomnosti povinného (neboli dlužníka). Tomu akorát příkaz doručí a pak mu začíná běžet lhůta pro odvolání, během které se musí odvolat a předložit soudu takové argumenty, aby ten plaťák mohl zrušit. Tímpádem ho dostaneš do pro něj velmi nevýhodného postavení, kdy bude muset ON dokazovat, že ty nemáš pravdu. No a ideální situace by byla, kdyby celá plaťák zahodil, nebo si zásilku nepřevzal - ta totiž podle nového zákona je považována i tak za doručenou.
No a pokud se platební příkaz stane po uplynutí lhůty právně vykonatelný, tak máš vyhráno. Máš totiž v ruce EXEKUČNÍ TITUL - a stačí ti jen navštívit nejbližšího exekutora (soukromého, ne soudního !!!) a máš peníze jisté - včetně úroků z prodlení. A nemusí to trvat ani dlouho - záleží na tom, co mu exekutor sebere (většinou jde po nemovitostech). No a dotyčnému se to ve finále pěkně prodraží.
Máš doklady o nakoupeném materiálu?
Může ti někdo dosvědčit, že jsi tu podlahu opravdu položil?
Máš svědka na to, že ti alespoň část zakázky zaplatil? (pokud ano, tak tím de facto uznal smluvní vztah mezi vámi!!)
Pokud alespoň na některé otázky můžeš odpovědět ano, a opravdu nechceš, aby mu to prošlo (a nechceš postupovat stylem zapáleného auta a vyflákané výlohy) tak to z něj dostaň soudně. Je to snadnější, než si myslíš. Nepodávej na něj žalobu, ale požádej soud o vystavení platebního příkazu. Tím totiž převezmeš iniciativu a donutíš ho, aby buď zaplatil, nebo se bránil.
Při vydání platebního příkazu totiž soud neřeší, jestli máš pravdu, nebo ne, ovšem na druhé straně to musíš mít něčím podložené (viz svědectví) V takovém případě soud během krátké doby vystaví na tvůj návrh platební příkaz - a to bez přítomnosti povinného (neboli dlužníka). Tomu akorát příkaz doručí a pak mu začíná běžet lhůta pro odvolání, během které se musí odvolat a předložit soudu takové argumenty, aby ten plaťák mohl zrušit. Tímpádem ho dostaneš do pro něj velmi nevýhodného postavení, kdy bude muset ON dokazovat, že ty nemáš pravdu. No a ideální situace by byla, kdyby celá plaťák zahodil, nebo si zásilku nepřevzal - ta totiž podle nového zákona je považována i tak za doručenou.
No a pokud se platební příkaz stane po uplynutí lhůty právně vykonatelný, tak máš vyhráno. Máš totiž v ruce EXEKUČNÍ TITUL - a stačí ti jen navštívit nejbližšího exekutora (soukromého, ne soudního !!!) a máš peníze jisté - včetně úroků z prodlení. A nemusí to trvat ani dlouho - záleží na tom, co mu exekutor sebere (většinou jde po nemovitostech). No a dotyčnému se to ve finále pěkně prodraží.