Český pan "podnikatel"
Moderátor: sysel
Teda řeknu vám dneska jsem měl den. Asi před týdnem za mnou na truhlářskou dílnu přišel pán (vypadal solidně) jestli bych mu nepoložil v paneláku plovoucí podlahu. Po menší debatě říkám ok cena 300 na hodinu. Pán souhlasí. Při polovině prací byl vše ok. Když jsem to dodělal dovezu mu vyúčtování na kusu papíru jelikož nechtěl doklad, pořád žádná námitka a dneska po xxx telefonech bez odezvy, po xxx slibech, že přijede a zaplatí. Jsem ho odchytil v jeho trafice, že si jedu pro peníze. A co myslíte? Vysmál se mi do obličeje, že nic platit nebude. Zaplatil mi po velmi bouřlivém hovoru alespoň materiál. A pořád visí za práci. Poradíte co s takovým člověkem? Podotýkám, že jsem si od něj nevzal ani objednávku ani zálohu. Mám jen nahrané telefonní hovory. Mám na něj poslat ukrajince nebo něco takového? Raději bych legální cestu. Řešili jste někdy něco podobného?
- Krutor
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Obávám se, že když i položíš takovouto podmínku, tak nezískáš jediný kšeft. Vyžadování platby předem (v rámci ČR) se obecně považuje za neseriózní jednání.ivčo píše:mám recept a funguje: když bez, tak 100%předem
Celkově se u tohoto problému asi shodneme na tom, že takové situace se prostě občas stávají, a je třeba s nimi v podnikání počítat. Je to prostě smůla - ani nejde říct, že je to poučení. Vždyť jsi nic nezanedbal. I kdybys měl potvrzenou objednávku či smlouvu o díle, tak si s tím můžeš ... Soudit se o částky v řádu desítek tisíc je naprosto nerentabilní.
Nějaký ten náznak násilíčka by mohl pomoci, ale taky by ses mohl dostat do kriminálu. Kašli na to, hlavně že jsi zdravej, a jestli jsi v oboru dobrej, tak to za chvíli vyděláš zpátky. 99% zákazníků jsou stále slušní.
Bohužel legálně asi nic nezmůžeš a je otázka jestli Ti ty peníze stojí za případný problém pokud to budeš řešit ostřeji. Věř tomu, že bys měl policajty doma sakra rychle. Bohužel tihle lidi v tom evidentně umějí chodit a asi nebudeš jediný koho dotyčný takhle vypekl. Jediná rada je brát poměrně vysoké zálohy a jak tu někdo psal, že to v Česku nejde je nesmysl. Dělal jsem před lety dvě větší zakázky pro velkou firmu a přesto že jsem pro ně dělal poprvé zaplatili bez komplikací 50% zálohu předem, 20% při předání zboží a zbytek do tří týdnů fakturou. Druhý obchod pro ně proběhl 70% záloha, zbytek faktura...
Jak říká můj německý švagr: "Kdo to myslí vážně a seriozně zaplatí zálohu bez problémů, a ten komu se to nelíbí by nezaplatil nikdy". Jinak někdy je ale vážně lepší "žádnej kšeft".
Já mám taky asi dva takový hrobečky kde se na peníze nejspíš nikdy nepodívám a tak od tý doby co se mi to stalo silně zvažuju pro koho dělat a koho poslat někam a pro "cizí" bez zálohy ani ťuk....
Jak říká můj německý švagr: "Kdo to myslí vážně a seriozně zaplatí zálohu bez problémů, a ten komu se to nelíbí by nezaplatil nikdy". Jinak někdy je ale vážně lepší "žádnej kšeft".
Já mám taky asi dva takový hrobečky kde se na peníze nejspíš nikdy nepodívám a tak od tý doby co se mi to stalo silně zvažuju pro koho dělat a koho poslat někam a pro "cizí" bez zálohy ani ťuk....
Navrhoval bych vyčíhat až bude mit doma nevědomou osobu - manželka - dcera - syn. Přijít podlahu rozebrat pokud není lepená odvést jí a říct mu že jí nepoložíte dokud nezaplatí až by zaplatil
tak bych mu jí nasypal do obýváku a šel bych - zaplatil vám přeci jen jednu pokládku né dvě a tu už jste provedl 

No to že peníze asi neuvidím je mi skoro jasné jen si říkám jak se tomu dotyčnému alespoň trochu zrevanžovat. Co nějaké "pochvalné" letáčky v okolí jeho bydliště nebo firmy? Není to trestné? Nebo nějaký extra výhodný inzerát na prodej s jeho telefonním číslem a s poznámkou volejte převážně večer nebo v noci? Případně ho dát na erotickou seznamku? Mimochodem s tím rozebráním to se mi nechce, je to nájemní byt kde bydlí paní co by ode mě chtěla něco udělat a s prací je ona spokojená. Bohužel ona si mě neobjednala 

Když dáš jeho číslo realiťákům, že prodává byt, tak ho budou otravovat slušně a ještě se o něj poperou. Bohužel ty z toho nebudeš mít nic.
Letáčky opět zavánějí policií - řekl bych, že bude přesně vědět, kam ji poslat.
Radek
Letáčky opět zavánějí policií - řekl bych, že bude přesně vědět, kam ji poslat.
Radek
soustruh Bernardo 500, frézka Proxxon
(CNC Tron, CNC Proxxon MF70)
(CNC Tron, CNC Proxxon MF70)
Hmm ta pěna zní fakt dobře 
Ještě mě napadá, když mu udělám fakturu se všemi náležitostmi a protokol o převzetí by mi potvrdila ta nájemnice, bude to k něčemu?

Ještě mě napadá, když mu udělám fakturu se všemi náležitostmi a protokol o převzetí by mi potvrdila ta nájemnice, bude to k něčemu?
-
- Kontaktovat uživatele:
Měl jsem podobný problém.Malovali a natírali jsme nově restaurované občerstvení pod ZOO .Vytáhl jsem z něj zálohu,jinak já nedělám.asi po měsíci urgencí jsme se v jeden den sešli skoro všichni řemeslíci ,jako zedníci ,truhláři ,a jiní.Když jsme ho odchytli nikdo se k ničemu něměl ,tak jsem ho chytil pod krkem přimáčkl jsem ho na stěnu a zdělil mu že má tři dny aby sehnal prachy (asi 30000)jinak mu to poleju benzínem a zapálím.Překvapil mně ,celý se rozklepal a opravdu mi ty prachy do tří dnů dal.Ono to hoši jinak s takovejma hajzlama nejde.Zkoušel jsem to taky soudní cestou .Jinak to ,že nemáš objednávku nevadí.Stačí ústní dohoda.Prostě ho chytni pod krkem a vymlať to z něj.