NOVÉ MĚDĚNÉ PALIČKY
Pravidla fóra
Sekce se vypíná, inzerujte v našem novém bazaru https://www.strojirenstvi.cz/bazar .
Vyžadujeme: !!! prodejní cenu !!! nasledné smlouvání o ceně je přípustné. Smysluplný, výstižný a nejlépe stručný popis zboží. Doporučená je kvalitní čitelná fotografie. Zakazujeme: !!! Nabízet zboží pocházející z trestné činosti !!! Pomlouvat zboží, zesměšňovat cenu, nebo prodejce. Inzerovat s odkazem na komunikaci mimo forum (e-mail, telefon a podobne) vyjma bazaru na www.strojirenstvi.cz/bazar. Nesplnění podmínek vede k okamžitému smazání inzerátu, v krajním případě k BANu. Aukce vyjma Holandské dražby je zde přísně zapovězena!
Kupujici vzdy musi nejprve reagovat verejne do vlakna a az pote psat soukromou zpravu. Jde o to aby bylo verejne jasne kdo byl prvnim zajemcem.
Zamknutí/odemknutí inzerátu, smazání a moderaci administruje Ben Ash
Sekce se vypíná, inzerujte v našem novém bazaru https://www.strojirenstvi.cz/bazar .
Vyžadujeme: !!! prodejní cenu !!! nasledné smlouvání o ceně je přípustné. Smysluplný, výstižný a nejlépe stručný popis zboží. Doporučená je kvalitní čitelná fotografie. Zakazujeme: !!! Nabízet zboží pocházející z trestné činosti !!! Pomlouvat zboží, zesměšňovat cenu, nebo prodejce. Inzerovat s odkazem na komunikaci mimo forum (e-mail, telefon a podobne) vyjma bazaru na www.strojirenstvi.cz/bazar. Nesplnění podmínek vede k okamžitému smazání inzerátu, v krajním případě k BANu. Aukce vyjma Holandské dražby je zde přísně zapovězena!
Kupujici vzdy musi nejprve reagovat verejne do vlakna a az pote psat soukromou zpravu. Jde o to aby bylo verejne jasne kdo byl prvnim zajemcem.
Zamknutí/odemknutí inzerátu, smazání a moderaci administruje Ben Ash
Měď je těžká, měkká, a neodráží se tolik. Kladivo s plastama se odráží.
Mám měď, i cín, i to narexácký kladivo s tím černým plastem, každý je na něco dobrý.
Chtěl jsem si udělat paličku, klasika 15 tělo, dřevěný topůrko a na to silonový konce, ale nakonec jsem našel tu narexackou za 200,-.
Ještě bych si chtěl odlít špalek olova
Mám měď, i cín, i to narexácký kladivo s tím černým plastem, každý je na něco dobrý.
Chtěl jsem si udělat paličku, klasika 15 tělo, dřevěný topůrko a na to silonový konce, ale nakonec jsem našel tu narexackou za 200,-.
Ještě bych si chtěl odlít špalek olova
H63,GH560,KFD250,HON200,16K20,4C,NK203,SMC8B,OSK36,SH4d,SV4d,BPH20,2UD,SDJ300...
DŘEVĚNÉ A GUMOVÉ PALIČKY MAJÍ DLE MÉHO NÁZORU NEVÝHODY A TO 1) MALÁ HUSTOTA, TEDY POTŘEBUJI VELKÉ BAGO NA STEJNOU HMOTNOST
2) GUMA A DŘEVO PRUŽÍ, TJ ODRÁŽÍ SE, ČLOVĚK KDYŽ NĚCO PŘESNĚ DOKLEPÁVÁ, POTŘEBUJE RAZANTNÍ PŘESNÝ ÚDER....
SAMOTNÉ ŽELEZO SE NA DOKLEPÁVÁNÍ OBROBKŮ NEPOUŽÍVÁ, NEB PONIČÍ POVRCH...
TAKŽE VĚTŠINOU SE POUŽÍVAJÍ MĚDĚNÉ A HLINÍKOVÉ PALIČKY NA DOKLEPÁVÁNÍ OBROBKŮ, KTERÉ JSOU VELMI MĚKKÉ
2) GUMA A DŘEVO PRUŽÍ, TJ ODRÁŽÍ SE, ČLOVĚK KDYŽ NĚCO PŘESNĚ DOKLEPÁVÁ, POTŘEBUJE RAZANTNÍ PŘESNÝ ÚDER....
SAMOTNÉ ŽELEZO SE NA DOKLEPÁVÁNÍ OBROBKŮ NEPOUŽÍVÁ, NEB PONIČÍ POVRCH...
TAKŽE VĚTŠINOU SE POUŽÍVAJÍ MĚDĚNÉ A HLINÍKOVÉ PALIČKY NA DOKLEPÁVÁNÍ OBROBKŮ, KTERÉ JSOU VELMI MĚKKÉ
Ta mě přijde dost tvrdá. Nevím jak ostatní, ale mě se doklepává nejlíp s co nejměkčím ale zároveň těžkým, proto to olovo. I ten cín mě přijde už docela tvrdej oproti olovu, ale zase je měkčí jak měď. Ono když je to měkký, tak se to sice deformuje ale vůbec neodskakuje.
Když jsme v tom, dál by se koupit jen měděný špalek? Třeba průměr 30 délka 150? Nebo jiné rozměry?
Když jsme v tom, dál by se koupit jen měděný špalek? Třeba průměr 30 délka 150? Nebo jiné rozměry?
H63,GH560,KFD250,HON200,16K20,4C,NK203,SMC8B,OSK36,SH4d,SV4d,BPH20,2UD,SDJ300...
většinou se dá koupit nejmenší délka metrová tyč.....jestli chcete, kus mědi průměru 30 mmVám uříznuDwPetr píše: ↑19. 12. 2019, 11:33 Ta mě přijde dost tvrdá. Nevím jak ostatní, ale mě se doklepává nejlíp s co nejměkčím ale zároveň těžkým, proto to olovo. I ten cín mě přijde už docela tvrdej oproti olovu, ale zase je měkčí jak měď. Ono když je to měkký, tak se to sice deformuje ale vůbec neodskakuje.
Díky všem za odpovědi.
Tak abych byl taky velký kluk a měl něco měděného na bouchání, tak si uříznu kousek měděné pásoviny, ohnu do U a našroubuju na nějaké obyčejné malé kladivo.
Když se tady psalo o olovu, cínu a hliníku, tak všechny tyhle 3 materiály se docela dobře odlévají. Takže co si tak udělat formu na hranatý "kalíšek", ten pak po odlití nasadit na hlavu obyčejného kladiva. A snadno a levně pak můžu střídat materiály úderové plochy.
Tak abych byl taky velký kluk a měl něco měděného na bouchání, tak si uříznu kousek měděné pásoviny, ohnu do U a našroubuju na nějaké obyčejné malé kladivo.
Když se tady psalo o olovu, cínu a hliníku, tak všechny tyhle 3 materiály se docela dobře odlévají. Takže co si tak udělat formu na hranatý "kalíšek", ten pak po odlití nasadit na hlavu obyčejného kladiva. A snadno a levně pak můžu střídat materiály úderové plochy.
Mosaz určitě ne. Je křehká, časem se roztemuje a budou se z ní odštipovat kousky. Ty určitě spadnou kam nemají.
Je dobré mít paličku silonovou, hliníkovou a měděnou. Tím nikterak nezavrhuji jiné materiály // olovo // které nejsou křehké.
Před lety jsem koupil sadu šroubováků, které báječně vypadaly, ale šroubovat se s nimi nedalo.
Tak jsem je uřezal a udělal si z nich minipaličky : Ty koncovky jsou tam našroubované a dají se tedy vyměnit. Skvěle se to osvědčilo. Třeba na doťukávání univerzálky používám hliník, protože silon odpruží a měď už tam zanechá stopy.
Nebylo by lepší, když už budeš odlévat, rovnou odlít paličky? Ten nástavec okamžitě roznýtuješ a vůle ti bude dělat dvojí úder.Mex píše: ↑20. 12. 2019, 8:11 Díky všem za odpovědi.
Jarda
Niečo podobné sa používalo v amerike, akurát sa to odlievalo priamo na rúčku kladiva. Dalo by sa to vyrobiť z nejakej pozdĺžne rozrezanej rúrky na pántoch, alebo ak chceš hranaté, tak z jakla.
Tos C45-2000