EMC a karta s FPGA od MESA Electronics

Odpovědět
Radek-B
Kontaktovat uživatele:

5. 10. 2009, 8:44

robokop píše:tedy bral bych

5I20 199USD

7I48TA 99USD
7I37TA 79USD
7I47TA 69USD

CELKEM 446USD
tedy 7760,- CZK bez postovneho, cla, DPH

jeste mi nekdo prosim zodpovedne povezte jestli tam muzu vsecko tohle povesit najednou a bude to fungovat

potrebuji udelat rizeni pro 5 os s analogovym nebo step/dir vystupem (co bude lepsi, s analogem jsem nikdy nebyl prilis spokojeny)
k tomu vstupy z masiny - referaky, enkoder vretene, sonda, servo ready atd...
a vystupy na relata do masiny - chlazeni, vreteno, mazani, pripadne vymena atd....
taky urcite analogovy signal do menice vretene

vejde se to vsechno naraz do toho hradloveho pole?
dostanu to tam nejak hotove? nebo si to budu muset napsat sam?
Ano toto vse tam dostanes a bude to fungovat, myslim ze dokonce nebudes pouzivat nic co by vyzadovalo nejaky zasah do modulu.
Ty si jen vyberes co potrebujes.

RADEK
modernizace/repase CNC strojů a zařízení
automatizace/konstrukce
Pupik
Kontaktovat uživatele:

5. 10. 2009, 11:23

Fizol píše:vidim, ze som vas nainfikoval :wink: a hlavne PUPIK,,, ale dobra volba,, mozno, ze 5i20 -ku by som zobral aj ja,,, uz viem ako to funguje :wink:

@PUPIK, teraz som bol 4 dni pri Ostrave, keby som vedel, ze si tak blizko, urcite by som Ta prepadol
Tak az zas nekdy budes ;), klidne dej vedet, rad ti uvarim kafe... :)
AcemanLB
Kontaktovat uživatele:

5. 10. 2009, 1:34

Chápu to správně že při použití této karty 7I43-P za 79$ jí zapojím za LPT na ní potom desku s optoodělením od Maczaka a pak dál drivery od Maczaka a frézka mi bude lítat rychleji a spolehlivěji?
k

5. 10. 2009, 1:56

AcemanLB píše:Chápu to správnì že pøi použití této karty 7I43-P za 79$ jí zapojím za LPT na ní potom desku s optoodìlením od Maczaka a pak dál drivery od Maczaka a frézka mi bude lítat rychleji a spolehlivìji?

uz len to xce veeelke veeelke a silne KM ;))

alebo sa na KM vykaslat a preist cim skor na serva .. a samozrejme zabudnut na dir/step
Radek-B
Kontaktovat uživatele:

5. 10. 2009, 2:21

AcemanLB píše:Chápu to správně že při použití této karty 7I43-P za 79$ jí zapojím za LPT na ní potom desku s optoodělením od Maczaka a pak dál drivery od Maczaka a frézka mi bude lítat rychleji a spolehlivěji?
S drivery od maczaka toho moc vykouzlit nejde, ale jinak je to spravne.
Bude to jezdit rychleji a spolehliveji.

S temi drivery je to jako nutit jezdit ferari s napravou ze skodovky.

RADEK
automatizace/konstrukce
AcemanLB
Kontaktovat uživatele:

5. 10. 2009, 5:49

Drivery budu časem měnit, šlo mi o princip, prostě už skoro nezáleží na výkonu PC. Je to takovej krokovej generátor jestli se nepletu. Tak bych se tedy taky připojil k objednávce pokud je to možné. Typ 7I43-P. Budoucí driver bude už "kapku" výkonnější. :D
Avenger

6. 10. 2009, 8:25

RadekCX píše:Hmmmm hmmm to za tech 200USD rozhodne stoji. S Ubuntu jsem kamarad uz dlouho protoze mi na nem jedou servery a vcera jsem si zkousel alespon ve VirtualBoxu to nainstalovat a vypada do dobre.

Predelavam ted bednu s celym rizenim a chci do ni usadit primo MB Intel Little Falls 2 BLKD945GCLF2 - Atom 330 mITX, ktery je v podporovanem HW EMC2 tak to vyzkousim jak samotne pres LPT tak s Gravosem co tu mam zapujceny a az dorazi 5I20 tak to zkusim rozjet i snim. Uvidime co bude nejlepsi ;-) ale asi to tusim.
Pokud se k tomu MB Litte Falls 2 s nainstalovaným EMC2 připojuješ vzdáleně, tak mi připadá, že je ještě rychlejší (používám starší nb s ubuntu jako terminál).
Avenger

6. 10. 2009, 8:36

Radek-B píše:Prida se nekdo k objednavce ?
Podminky zasleme do SZ.

RADEK
Kdy to hodláte objednávat? Pravděpodobně bych se přidal s 1x 5i20. Zašlete mi prosím podmínky.
RadekCX
Kontaktovat uživatele:

6. 10. 2009, 9:00

Avenger píše:
RadekCX píše:Hmmmm hmmm to za tech 200USD rozhodne stoji. S Ubuntu jsem kamarad uz dlouho protoze mi na nem jedou servery a vcera jsem si zkousel alespon ve VirtualBoxu to nainstalovat a vypada do dobre.

Predelavam ted bednu s celym rizenim a chci do ni usadit primo MB Intel Little Falls 2 BLKD945GCLF2 - Atom 330 mITX, ktery je v podporovanem HW EMC2 tak to vyzkousim jak samotne pres LPT tak s Gravosem co tu mam zapujceny a az dorazi 5I20 tak to zkusim rozjet i snim. Uvidime co bude nejlepsi ;-) ale asi to tusim.
Pokud se k tomu MB Litte Falls 2 s nainstalovaným EMC2 připojuješ vzdáleně, tak mi připadá, že je ještě rychlejší (používám starší nb s ubuntu jako terminál).
ted to tu mam na stole a je to uzasna deska - mel/mam jsem i tu starsi (ma ji zena v PC ted), ale tohle uz je fakt fofr - prave jsem na to nainstaloval EMC2 a zkusebne pustil latency test a pohodicka - i kdyz jsem to trapil tak to nebylo vic nez 9.200

hele kdyz uz to pouzivas - co vsechno mas povolene za periferie - sitovka muze byt normalne funkcni i pri obrabeni? predpokladam ze vypnu zvukovku a ACPI v biosu a jeste je treba neco povypinat?
RadekCX
======================================================================
http://www.cncnet.info - problematika CNC a automatizace
http://www.jakjevenku.info - webová meteostanice
Avenger

6. 10. 2009, 9:32

RadekCX píše:ted to tu mam na stole a je to uzasna deska - mel/mam jsem i tu starsi (ma ji zena v PC ted), ale tohle uz je fakt fofr - prave jsem na to nainstaloval EMC2 a zkusebne pustil latency test a pohodicka - i kdyz jsem to trapil tak to nebylo vic nez 9.200

hele kdyz uz to pouzivas - co vsechno mas povolene za periferie - sitovka muze byt normalne funkcni i pri obrabeni? predpokladam ze vypnu zvukovku a ACPI v biosu a jeste je treba neco povypinat?
V podstatě jsem zakázal co šlo a co nepotřebuju, nechal jsem síťovku a paralel port. Obrábění se sice u mě ještě nekoná, ale testuju jen tak co z té desky jde vymáčknout. S tím vzdáleným připojením jsem dosáhl lepšího latency.
stevuliak1

7. 10. 2009, 7:30

Pozdravujem
Ak ste zatial neurobili uzavierku tak sa pridávam a objednávam:
5i20 1ks
7i47 1ks
k

7. 10. 2009, 7:42

acpi je vypnute RTAI linuxom .. t.j. nie je ho treba vypnut v biose. sietovka nedegeneruje latenciu (ops. mzono nejaka onboarda cert vie).

Najvacsi problem je vacsinou grafika a radic disku. S grafikou sa vacsinu da spravit "oprava" .. vymenit.. Radic disku . ziall vacsinou menit aj s doskou. (externe radice problem nevyriesia vacsinou je problem uz v PCIradici atd.)

s latenciou 9.2 sa da bezat v pohode na 50kHz ..

Este jedna vec .. to ozaj vsetci co idete kupovat MESU mate aj moznost vyuzit to a nestaci vam 35kHz z beznej zakladovky ? ... (5mm stupanie, rozlisenie 0.005 pri mikroktokovani 1:5 = 200 full krokov na 1000 krokov - zodpoveda cez 10m / min .. mate na to drivre .. motori ?) To je len poznamka pre ludi, co nie su spokojni s rychlostou svojich masin a idu opravovat na nespravnom mieste. Komu nestaci rozlisenie 0.005 ? mate posuv s volou lepsou ako 0.005 ?

MESA je riesenie kde uz mate masinu s kulickacmi (predpate), presnym vedenim, krokacmi, drivrami a zdrojmi ktore ozaj zvladnu 10m/min a viac .. Vyhadzujte prachy na MESU (aj ked cena je priatelna) az potom ked viete na co ju beriete.. a ze naozaj je uz len toto uzke hrdlo vaseho stroja. MESA vam totiz poddimenzovane nizkonapetove zdroje nezachrani.
Radek-B
Kontaktovat uživatele:

7. 10. 2009, 8:01

Ja ano, ja jivyuziju hnedle jak prijde :D

Mit spoustu I/O sem vzdy chtel . Protoze ruzne koncaky se daji dat vsude.
Taky pres to konecne pujde udelat panel co bude mit dostatek tlacitek a IRC kolecko.

Ted mam 3osy a max. s toho dostanu 33khz , v servech musim pouzivat nasobic 1:5..

Takze pro mne prinos kazdopadne. Za ty penize urcite.
Ono totiz kdyz si zacnes odpocitavat kolik das za ruzne dalsi karticky a serepeticky co do toho nastrkas kdyz je ten MB holy, tak se to zase posouva jinam.
A taky je muj nazor ze nejaky ten profi system sem uz videl a programoval , EMC a MESA jsou za ty prachy na velmi vysoke urovni.

RADEK
automatizace/konstrukce
Radek-B
Kontaktovat uživatele:

7. 10. 2009, 8:05

k píše: Este jedna vec .. to ozaj vsetci co idete kupovat MESU mate aj moznost vyuzit to a nestaci vam 35kHz z beznej zakladovky ? ... (5mm stupanie, rozlisenie 0.005 pri mikroktokovani 1:5 = 200 full krokov na 1000 krokov - zodpoveda cez 10m / min .. mate na to drivre .. motori ?) To je len poznamka pre ludi, co nie su spokojni s rychlostou svojich masin a idu opravovat na nespravnom mieste. Komu nestaci rozlisenie 0.005 ? mate posuv s volou lepsou ako 0.005 ?

MESA je riesenie kde uz mate masinu s kulickacmi (predpate), presnym vedenim, krokacmi, drivrami a zdrojmi ktore ozaj zvladnu 10m/min a viac .. Vyhadzujte prachy na MESU (aj ked cena je priatelna) az potom ked viete na co ju beriete.. a ze naozaj je uz len toto uzke hrdlo vaseho stroja. MESA vam totiz poddimenzovane nizkonapetove zdroje nezachrani.
No a PUPIK ted jezdi s BF20 na krokacich mozna budu kecat(10 000kroku na otacku) 12m/min. To ani nejde popsat jak to jezdi a jak se stisil TROLEJBUS na motorech. To se musi videt, nebo skusit.

RADEK
automatizace/konstrukce
Fizol

7. 10. 2009, 8:08

BF ka je dost maly stroj na to aby jazdila 12m/min,,, nic v zlom
Odpovědět

Zpět na „LinuxCNC - drive pod nazvem EMC2“