Když budu potřebovat rád se na vás obrátím.

Ahoj, kde prosimtě kupuješ automatovku v těhle průměrech? Můj dvorní dodavatel má jenom do 45. DíkesKrutor píše:Vzhledem k častým dotazům na kvalitu strojů Optimum/Quantum bych zde rád pochválil soustruh D320x920, včera mě velmi příjemně překvapil svým výkonem a tuhostí. Potřeboval jsem ubrat ocelovou kulatinu průměr 100 mm na průměr 43 mm v délce 8 mm, a šlo to na jeden záběr.
Materiál: automatovka loupaná, průměr 100 mm
Otáčky: 190/min
Úběr: 0,1 mm/otáčku
Bez chlazení a mazání
Na tom průměru 100 mm bylo slyšet, že motor 1.1 kW už se docela potí, ale dal to se ctí. Co mě ale překvapilo, tak nebyly žádné vibrace, skřípání, nic. Samozřejmě uznávám, že být to cokoliv jiného než automatovka, tak by to bylo podstatně horší. I tak ale myslím, že na čínský soustruh, vážící sotva 500 kg, a stojící v současné době kolem 80 tisíc, to je velmi slušný výkon.
Sice to není dotaz na mě, ale bral jsem různé průměry do 100mm a mají to v Brně ve Feroně, do určitého průměru musíš brát v tom šestimetru, ale větší průměry říznou kolik chceš.Zbýňa píše:Ahoj, kde prosimtě kupuješ automatovku v těhle průměrech? Můj dvorní dodavatel má jenom do 45. DíkesKrutor píše:Vzhledem k častým dotazům na kvalitu strojů Optimum/Quantum bych zde rád pochválil soustruh D320x920, včera mě velmi příjemně překvapil svým výkonem a tuhostí. Potřeboval jsem ubrat ocelovou kulatinu průměr 100 mm na průměr 43 mm v délce 8 mm, a šlo to na jeden záběr.
Bez chlazení a mazání
Na tom průměru 100 mm bylo slyšet, že motor 1.1 kW už se docela potí, ale dal to se ctí. Co mě ale překvapilo, tak nebyly žádné vibrace, skřípání, nic. Samozřejmě uznávám, že být to cokoliv jiného než automatovka, tak by to bylo podstatně horší. I tak ale myslím, že na čínský soustruh, vážící sotva 500 kg, a stojící v současné době kolem 80 tisíc, to je velmi slušný výkon.
Tomu věřím, ve Feroně v Chomutově je to naprosto stejný. Jedeš pro pár tyčí a zabere to celej den, zřejmě interní předpisy.tumlik píše:Sice to není dotaz na mě, ale bral jsem různé průměry do 100mm a mají to v Brně ve Feroně, do určitého průměru musíš brát v tom šestimetru, ale větší průměry říznou kolik chceš.Zbýňa píše:Ahoj, kde prosimtě kupuješ automatovku v těhle průměrech? Můj dvorní dodavatel má jenom do 45. DíkesKrutor píše:Vzhledem k častým dotazům na kvalitu strojů Optimum/Quantum bych zde rád pochválil soustruh D320x920, včera mě velmi příjemně překvapil svým výkonem a tuhostí. Potřeboval jsem ubrat ocelovou kulatinu průměr 100 mm na průměr 43 mm v délce 8 mm, a šlo to na jeden záběr.
Bez chlazení a mazání
Jinak jsme se naučil brát tady u nás v hutním materiálu, zavolám, řeknu co chci, číslo, tažený, válcovaný, kolik toho chci, a oni mě to rovnou objednají, sice to trvá dýl, než to poskládá, ale ještě se nestalo, že by mě něco nesehnali. zavolá mě, mám to na skladě, zalepím naložím a jeduZačal jsem to tak dělat, protože na tu feronu v brně už nemám nervy, všechno na pitchu od objednání, vjezdu, prošení se u skladníka, výjezdu a placení, kontroly, člověk má pocit, že by se snad měl před každým ještě klanět
Bohužel v Praze je to taky ve Feroně stejný, proto beru u Kondora, tam napíšu objednávku přes net, přijedu, zaplatím, vezmu si nařezanej matroš v paklíku a jedu dom. Navíc začali posílat i poštou. Ale automatovku mají bohužel jen do té 45. Asi budu muset i tu Feronu občas zkousnout. Nebo automatovka v deskách, to už by bylo úplný labůžotumlik píše:Sice to není dotaz na mě, ale bral jsem různé průměry do 100mm a mají to v Brně ve Feroně, do určitého průměru musíš brát v tom šestimetru, ale větší průměry říznou kolik chceš.Zbýňa píše:Ahoj, kde prosimtě kupuješ automatovku v těhle průměrech? Můj dvorní dodavatel má jenom do 45. DíkesKrutor píše:Vzhledem k častým dotazům na kvalitu strojů Optimum/Quantum bych zde rád pochválil soustruh D320x920, včera mě velmi příjemně překvapil svým výkonem a tuhostí. Potřeboval jsem ubrat ocelovou kulatinu průměr 100 mm na průměr 43 mm v délce 8 mm, a šlo to na jeden záběr.
Bez chlazení a mazání
Jinak jsme se naučil brát tady u nás v hutním materiálu, zavolám, řeknu co chci, číslo, tažený, válcovaný, kolik toho chci, a oni mě to rovnou objednají, sice to trvá dýl, než to poskládá, ale ještě se nestalo, že by mě něco nesehnali. zavolá mě, mám to na skladě, zalepím naložím a jeduZačal jsem to tak dělat, protože na tu feronu v brně už nemám nervy, všechno na pitchu od objednání, vjezdu, prošení se u skladníka, výjezdu a placení, kontroly, člověk má pocit, že by se snad měl před každým ještě klanět