Strojní posuv na starém soustruhu
nemo - no myslím, že už by jenom stačil nulový bod na vřeteno a umět se ho pokaždé při řezu chytit. Jak se to dělá nevím, ale vím, že jsou tu hoši co to vědí.
NC soustruhy s ŘS Sinumerik 810T a 840D, YASNAC LX3. CAM KOVOPROG 2.7 až 4.13
vždyť to už je principiálně CNC.
Stačil by snímač na vřeteno a šup do elektroniky, ta vyhodnotí, kdy se má otáčet šroubem a trefí se do závitů jedna radost
O tomhle už jsem taky přemýšlel, nebaví mě pořád měnit ozubený kolečka
Stačil by snímač na vřeteno a šup do elektroniky, ta vyhodnotí, kdy se má otáčet šroubem a trefí se do závitů jedna radost

O tomhle už jsem taky přemýšlel, nebaví mě pořád měnit ozubený kolečka

www.tc-pipa.wz.cz
-
Mám Promu SPB 400, takže je to docela malej soustruh. Nabastlil jsem tam nějakej motor se šuplíku, tak nějak kolem 1Nm a řídím ho regulátorem: http://hobbyelektro.webnode.cz/products ... h-motorku/. "Pavka" je myslím výrobcem tohoto regulátoru a dělají, kromě spousty jiných dobrých stavebnic i třeba odměřování na jednu osu. Regulátor používám i při seřizování pojezdů, při montáži koncáků apod. Má dostatečnou výkonovou rezervu i na větší motory, myslím že tak kolem 5A na fázi s původními tranzistory.
-
Je to jednoduchý. Původně tam myslím byl trimr, místo něho zapájíš lanka a připojíš poťák, potom je tam tlačítko na krokování a přepínač na přepínání směru otáčení. To je vše.Koukal jsem na tu stavebnici, ale protože nemám ani šajn jak to zapojit,
potřeboval bych to i s popisem jak krokový motor tou stavebnicí řídit. Je tam
nějaký potenciometr?
A nezapomeňtě pocínovat spoje u tranzistorů, tam kde tečou vetší proudíky. Jináč se vám jako mě vypaří
Ne, že bych tento regulátor chtěl hanit, ale je vhodný spíš jenom na otestování, nebo pro motory s větším odporem cívek.

Ne, že bych tento regulátor chtěl hanit, ale je vhodný spíš jenom na otestování, nebo pro motory s větším odporem cívek.
www.tc-pipa.wz.cz
od 0.02mm na otocku po 0.2mm na otocku .. vacsinou az 0.05 - 0.2mm na otocku. Vsatko mensie uz nema zmysel (spicka noza ma tiez svoj polomer a vacsinou nad 0.02 takze to uz je pri 0.02 dost hladke .. ) .. Vsetko vacsie ako 0.2mm na otocku je vhodnejsie nazvat zavit ako posuvvak píše:Ještì bych se chtìl zeptat, jak velké posuvy se bìžnì používají?

- robokop
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
zalezi na soustruhu
jsou soustruhy kde se bezne pouziva 6mm na ot. a to neni zdaleka hodne
kudla ma samozrejme takovy radius ze to neni az tak zavit jako mirne zvlneni
jsou soustruhy kde se bezne pouziva 6mm na ot. a to neni zdaleka hodne
kudla ma samozrejme takovy radius ze to neni az tak zavit jako mirne zvlneni
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
- Krutor
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
No my se asi spíš bavíme o mašinách, na které stačí normální 25A jističerobokop píše:jsou soustruhy kde se bezne pouziva 6mm na ot. a to neni zdaleka hodne

Petr Spáčil
Sestrojit něco na principu tachgenerátoru?? Tedy nevím jak se pohybují ceny.
kdo nic nezkusí, nic nezíská.