Cim meras vnutorny priemer ak to ma byt presne?tumlik píše:souhlas,pokud chci změřit něco fakt přesně při výrobě tak jedině mikrometrem
k těm digitálním šuplerám,rozdíly i desetina při razantním poklesu teploty ,rozdíl mezi vnějším/vnitřním/hloubkou ,neustále nulovat a rozměr se dá namáčknout opravdu jakýkoli
Satvebnice odměřování
- tumlik
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
buď mám vnitřní mikrometr,nebo pokud je to větší průměr tak buď odpichem nebo subitem
většinou ale dělám otvory H7 takže tam strkám kalibry
jinak v nouzi se dá na měření použít i stopka frézy

Vnutorny mikrometer - ten si pocka na vianocetumlik píše:buď mám vnitřní mikrometr,nebo pokud je to větší průměr tak buď odpichem nebo subitem

No a vedle toho co popsal Tumlík, tak se dá taky třeba udělat vlastní kalibr, na průměr jaký potřebuju, jelikož na setinu měřit třmenovým mikrometrem není až tak složitý a je to běžně dostupný měřidlo. Samozřejmě že to nenahradí originální broušený kalibry, ale použít to jde. Předpokladem je pochopitelně slušný povrch obrobku.Laco19 píše:Cim meras vnutorny priemer ak to ma byt presne?tumlik píše:souhlas,pokud chci změřit něco fakt přesně při výrobě tak jedině mikrometrem
k těm digitálním šuplerám,rozdíly i desetina při razantním poklesu teploty ,rozdíl mezi vnějším/vnitřním/hloubkou ,neustále nulovat a rozměr se dá namáčknout opravdu jakýkoli
Inac, pre DRO350 autor teraz zverejnil subory pre vyrobu DPS. Mozno bude podstatne lacnejsie dat plosak niekde vyrobit ako kusovku, nez ho doviezt z USA. Na Slovensku urcite, my platime pri dovoze drahsom ako 22 EUR aj DPHPavka píše:To máš sestavený toto? http://www.shumatech.com/web/products/dro-350
Pokud ano, tak bych se rár pobavil o této kostrukci více. Před nějakým časem jsem to dělal také, ale nešlo mi to. Co tam používáš za měřítka?

Alebo si plosak vyrobit doma ale nad tym by asi profici ohrnali nos

Na DRO350 je nejzajímavější ta doplňková destička, která umožní používat kvadraturní snímače namísto těch čínskejch posuvek.Laco19 píše:Inac, pre DRO350 autor teraz zverejnil subory pre vyrobu DPS. Mozno bude podstatne lacnejsie dat plosak niekde vyrobit ako kusovku, nez ho doviezt z USA. Na Slovensku urcite, my platime pri dovoze drahsom ako 22 EUR aj DPHPavka píše:To máš sestavený toto? http://www.shumatech.com/web/products/dro-350
Pokud ano, tak bych se rár pobavil o této kostrukci více. Před nějakým časem jsem to dělal také, ale nešlo mi to. Co tam používáš za měřítka?.
Alebo si plosak vyrobit doma ale nad tym by asi profici ohrnali nos.
Je to velká škoda, že ty činský měřítka nemají unifikovaný soft. Některé fungují a druhé ne. A to je problém i s připojením k DRO 350. Zatím jsem se nedíval na tu přídavnou destičku jak se o ní píše, a ta by mě taky zajímala. nemá někdo s ní zkušenosti?
Jo - na jedný straně čte kvadraturní snímač a na druhé se tváří jako čínská posuvka. Protože na způsobu přenosu údaje o poloze zase tak nezáleží, není použití čína protokolu na škodu (přesnost to neovlivní). Takže kdo chce přesnější snímání, použije něco lepšího s kvadraturním vstupem jako snímač, prožene to QCC-100 a pustí do vstupu DRO350 - navíc se zárukou, že se to spolu bude bavit.Laco19 píše:Myslis QCC-100?VW píše:Na DRO350 je nejzajímavější ta doplňková destička, která umožní používat kvadraturní snímače namísto těch čínskejch posuvek.
Tak teď už jen vybrat nějakou dobrou (přesnou) lištu a snímač - zbytek je vyřešen.
Aleho sa nehrat so starym DRO350 + QCC100 a postavit DRO550, ten by mal fungovat s kvadraturnymi snimacmi a ma aj dalsie funkcie.VW píše:Jo - na jedný straně čte kvadraturní snímač a na druhé se tváří jako čínská posuvka. Protože na způsobu přenosu údaje o poloze zase tak nezáleží, není použití čína protokolu na škodu (přesnost to neovlivní). Takže kdo chce přesnější snímání, použije něco lepšího s kvadraturním vstupem jako snímač, prožene to QCC-100 a pustí do vstupu DRO350 - navíc se zárukou, že se to spolu bude bavit.Laco19 píše:Myslis QCC-100?VW píše:Na DRO350 je nejzajímavější ta doplňková destička, která umožní používat kvadraturní snímače namísto těch čínskejch posuvek.
Tak teď už jen vybrat nějakou dobrou (přesnou) lištu a snímač - zbytek je vyřešen.