Vnitřní závit M8
-
Tak tohle je přeci snadný. Vem kus větší kulatiny a z jedný strany udělej přesnou díru stejnou jako je průměr hřídelky. potom kulatinu otoč vyrovnej a přetoč na požadovaný průměr. Do toho velkého průměru vyvrtej závit nebo dva a zajisti červíkem. Aby to lépe drželo tak si ještě na tý hřídelce udělej plošku a nebo raději důlek vrtákem a do něj dotahni červík. A musí ti to běžet v nule.
To asi bohužel nepůjde, ptže konec šroubu je v domečku. Musel by udělat celej novej domeček.
Myslím, že v tomhle případě, nějaká ta stovka vadit nebude, nebo to připojit přes pružnou spojku. Ale je to jenom můj názor
Myslím, že v tomhle případě, nějaká ta stovka vadit nebude, nebo to připojit přes pružnou spojku. Ale je to jenom můj názor
www.tc-pipa.wz.cz
Pokud jsem pochopil, tak není potřeba aby to bylo naprosto souosé po celé délce. Otáčky té hřídele jsou mrňavé, takže o dynamickém vyvážení se nemusíme bavit. Asi bych to normálně nastavil tyčkou s průměrem nějakou to desetinku do plusu. Spoj zajistil Loctitem. Až to bude držet, tak bych tu mašinu pustil a hřídel nechal točit, na přesný průměr bych ji v potřebných místech dobrousil přímo na mašině.potraviny píše:Na tu záv.tyč nechci raději ani moc šahat nožem a nějak ji upravovat. Dokonce už uvažuju udělat novou závit.tyč a konec prodloužit. Je to složité ale bylo by to naprosto přesný, což potřebuju.
Tak jsem se s tím už popral. Do nové hřídelky jsem udělal vn.závit M8 a třetím závitníkem jsem to neprojel. Aby byla v závitu co nejměnší vůle. Prvním závitník jsem započal volným koníkem aby se chytil v ose a dodělal vratidlem. Hřídelku u závitu jsem zkrátil na minimum, takže závit byl cca 8-9mm hluboký. Na závit. tyč jsem to natočil doslova na krev v závitu, aby se protáčel domeček a po vymontování tyče jsem to stočil na požadovaný průměr i s tyčí a s domečlem pohromadě. Nic jsem pak nerozebíral a celou tu tyč s domečkem i hřídelkou dal na zpátek a vše usadil. Světe div se hřídelka byla konečně v ose. No a teď, už jen další domeček, nonius, kličku a dílo bude hotovo.
Díky všem za rady. Příští týden dodělám, tak nafotím.
Díky všem za rady. Příští týden dodělám, tak nafotím.
-
Jo foto bude supr
- magi
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Strojní vratidlo vám nic neříká? Říkalo se kdysi že to je vynález fi. Uniplet ale co je na tom pravdy nevím. Každopádně zavitník nebo oko drží v ose kobyla a unášení se děje rukou, čímž zajistím abych nenaboural na konec slepé díry, nebo konec zavitového osazení. Naprosto primitivní zařízení které zvládne vyrobit každý soustružník.
Dle úpravy hnojiště poznáme hospodáře, dle výsledu voleb jakýchkoliv duševní úroveň voličů.
Akoby nie:magi píše:Strojní vratidlo vám nic neříká?

Zvladne to vyrobit aj nesustruznik (teda ja

Vzadu na foto je stopka s MT2 kuzelom do konika. Otvor v nej je voditkom pre sklucovadlo so zavitnikom a vonkajsi valcovity priemer sluzi ako voditko pre pripravok so zavitovym ockom (na kazdej strane pripravku iny priemer ocka). Tycky na vratidlo mam len 2 na obidva pripravky, vzdy ich naskrutkujem tam kde treba.
- magi
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Pro úplnost jsem vyfotil moje str. vratidlo. Kužel je MK 4, přesně na míru do SV18ky. Některé vložky pro velké závitníky nemají dodnes obražené čtyřhrany (už 10 let), bo nebyly potřeba a nikomu se nechtělo 

Dle úpravy hnojiště poznáme hospodáře, dle výsledu voleb jakýchkoliv duševní úroveň voličů.
Kurňa, to je pěkný, díky za foto. Jak bude chvilku čas, materiál, tak se do toho pustím i když než dodělám vše co potřebuju chvilku to potrvá. Jen ten MK2 z toho mám pochybnost. Několikrát jsem to zkoušel a nikdy mi to přesně nevyšlo. Ne že by nebyla trpělivost, ale nastavit přesně ten úhel je kumšt. Někdy se mi to rozcházelo fakt jen o chlup a už mi to tam dobře nesedělo. Přitom to vypadalo, že to sedí a přesto se to občas protočilo. Nakonec jsem tankrát raději říznul vrták s MK2 a zbytek dodělal.
Chlapi, jinak dík za rady a fota.
podla coho si nastavoval uhol kuzela ? podla uhlomeru bez sancepotraviny píše:Kuròa, to je pìkný, díky za foto. Jak bude chvilku èas, materiál, tak se do toho pustím i když než dodìlám vše co potøebuju chvilku to potrvá. Jen ten MK2 z toho mám pochybnost. Nìkolikrát jsem to zkoušel a nikdy mi to pøesnì nevyšlo. Ne že by nebyla trpìlivost, ale nastavit pøesnì ten úhel je kumšt. Nìkdy se mi to rozcházelo fakt jen o chlup a už mi to tam dobøe nesedìlo. Pøitom to vypadalo, že to sedí a pøesto se to obèas protoèilo. Nakonec jsem tankrát radìji øíznul vrták s MK2 a zbytek dodìlal.

Zkoušel jsem to tak, že jsem upnul původní MK2 do sklíčidla a dle něho nastavil úhel na suportu. Po stočení to bylo stejně na nic. Dělal jsem to pořád do kola a výsledek byl stále na nic. Proto jsem tenkrá říznul raději ten vrták MK2. Hodinky nemám.
Pre taketo pouzitie nemusi byt ten kuzel perfektny (ani moj nie je). Staci ze bude trosku drzat v koniku a bude v osi.potraviny píše:... Jen ten MK2 z toho mám pochybnost ...
Uchylkomer by si si mohol kupit, ten nie je drahy ale dobry stojan k nemu je celkom drahy.
no mam hodinky . rozlisenie 1um .. draha 1mm .. promacky stojancek SMG2 k nim ale ten je taky ze staci na neho blbo pozriet a pohne sa. Pouzivat sa to ale da ..Laco19 píše:Pre taketo pouzitie nemusi byt ten kuzel perfektny (ani moj nie je). Staci ze bude trosku drzat v koniku a bude v osi.potraviny píše:... Jen ten MK2 z toho mám pochybnost ...
Uchylkomer by si si mohol kupit, ten nie je drahy ale dobry stojan k nemu je celkom drahy.
Do suportu ale chytam hodinky len cez kus zeleza (perova ocel . navrtana diera a sruba na upevnenie .. ).
Ma niekto tip na slusnejsi stojancek ako proma/ uni-max.sk(cz) ? fizovany v jednom klbe ?