Rádlovací kolečka
Pravidla fóra
toto forum vyzaduje schvaleni prispevku moderatorem
toto forum vyzaduje schvaleni prispevku moderatorem
- tumlik
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
české mají průměr 20mm,díru 6mm a šířka dle druhu 8 nebo 10mmpotraviny píše:Držák taky zmáknu, jen jsem chtěl zatím připravit polotovar než pošlou. Doufám, že jim to moc nepotrvá. Já jsem takovej, že chci všeno hned a pokud možno včera.pájač píše:Priemer je 20mm , šírku a priemer diery neviem , držiak urobím potom podľa kolečiek .
tu nosnou hřídelku udělej z ložiskové jehly,dá se koupit samostatně 6x50mm jinak se ti to hned vydře

To je nápad, původně jsem počítal stočit to z radeka. Sice by to šlo pomalu stášet, ale jde to zkoušel jsem to. Myslel jsem udělat takovej šteft s osazením a na duhou stranu ségrovku.
Přesně tohle, bych chtěl.pájač píše:Napríklad niečo takéto : http://homepage3.nifty.com/amigos/knurl ... lder-e.htm
Určitě, použít dobrou kudlu (plátek) a asi by nebyl problém. Ventil jsem ale ještě nezkoušel točit, ale radeko mi šlo a je to daleko tvrdší masíčko.
Myslím, že ventil je tvrdej na povrchu, kdo ví?

Presne tohle jsem si postavil.potraviny píše:Přesně tohle, bych chtěl.pájač píše:Napríklad niečo takéto : http://homepage3.nifty.com/amigos/knurl ... lder-e.htm
Jenom kolecka jsou koupena z M&V v Praze rovnou i s hridelkami. Vse ostatni z domacich zasob a pouze vrtakem a pilou.
Pro inspiraci: ta valcova zahloubeni na ramenech (pro ony polovalcove cepy na spojovacim/stahovacim sroubu) jsem udelal tak, ze jsem polotovary ramen stahl vrchnimi stranami ve sveraku k sobe a vrtal presne do spary mezi ne vrtakem tehoz prumeru, jako maji ony cepy. Sedi jak "p...l na hrnci".
Nejdriv jsem ale premyslel, jak to profrezovat

Doplneni:
Samozrejme to spolecne vrtani je pouzitelne i v pripade, kdy to valcove zahloubeni ma byt mene hluboke nez polovina prumeru.
Pak proste mezi ty dve ramena dame vhodne tlustou/tenkou pasovinu a vrtame zase do jejiho stredu (tedy, pokud ta zapusteni maji byt symetricka; jinak samozrejme mimo stred

Naposledy upravil(a) lapa dne 22. 11. 2009, 6:54, celkem upraveno 1 x.
- Kilovolt
- Sponzor fora
Ventil zejtra prubnu a uvidí se-jinak má průměr 8mm.
Lapa-další dobrej tip,a s tím nádobím si mě dostal-já už ani nevím,jak se to dělá,ale asi to zas zkusim,až si nebudu vědět s něčím rady

Lapa-další dobrej tip,a s tím nádobím si mě dostal-já už ani nevím,jak se to dělá,ale asi to zas zkusim,až si nebudu vědět s něčím rady

Elektrika je potvora-nejni vidět a kope jak divoká mula.
"Učíme se po celý život. Až na školní léta" - Gabriel Laub
Dej vědět jak si pochodil s tím ventilem, když tak hoď foto, taky tu nějaké mám a tak bych ušetřil to moje radeko pr.12,00mm. Byla by jich škoda, použiju je raději na kudly.
Ahoj,
A moooc dobře to teda nejde. Originál RADEKO POLDI má 62HRC, čož to by za určitýc předpokladů mohlo jít, ale tohle je speciálně legovaný na to řezání - to není jako ocel co je zakalena na 60HRC- šlo to blbě (spíš to nešlo).! Nevím kolik bych toho udělal. Destička ujela asi 10mm a špička Fuč
Bylo by to hodně drahý moooc VBD. Jest-li to není tajný tak prozraď VBD rozměr a tvar včetně rádiusů a taky firmu a materiál VBD. A né , že teď vytašíš CBN nebo keramiku. O tom nebyla řeč

Tak tohle, když jsem přečetl , jsem musel okamžitě vyzkoušetpotraviny píše:Určitě, použít dobrou kudlu (plátek) a asi by nebyl problém. Ventil jsem ale ještě nezkoušel točit, ale radeko mi šlo a je to daleko tvrdší masíčko.

Práce fšeho druhu (hlavně závity)
Jsme ČEŠI, musíme si pomáhat!
Jsme ČEŠI, musíme si pomáhat!
- Kilovolt
- Sponzor fora
Sem to prubnul-teda ten ventil-a jde to,nožem s pájeným SK (H10).Nevím,esli to škoďáci ošidili nebo jsem čekal příliš ,ale šlo to dobře,Na brusce ten ventil dělal takový tmavý krátký jiskry a na soustruhu dlouhý špony.Bohužel mizerný foto z mobila ,takže nejni vidět povrch,ten byl hezky lesklej.Ještě mě napadlo udělat tu hřídelku ze šťopky ulomenýho vrtáku.
update:lepší foto z lepšího aparátu ,ten mobil fotí hůř,než doma dělanej dírkon
update:lepší foto z lepšího aparátu ,ten mobil fotí hůř,než doma dělanej dírkon

Naposledy upravil(a) Kilovolt dne 24. 11. 2009, 8:43, celkem upraveno 1 x.
Elektrika je potvora-nejni vidět a kope jak divoká mula.
Bude-li dneska čas na hobby, tak ti fo fotnu z mobilu. Fotnu ti i ten plátek. Věř či nevěř, není důležité, ale fakt to šlo, sice pomalu ale šlo a plátek netknutý. Můj pantáta (vysloužilý kovář) taky říkal, že radeco nejde frézovat ani točit, pouze brousit a to je nějaký "pan kovář", který dělal převážně ruční kovařinu a tovary z POLDI znal jistě dobře.Ferda píše:Ahoj,Tak tohle, když jsem přečetl , jsem musel okamžitě vyzkoušetpotraviny píše:Určitě, použít dobrou kudlu (plátek) a asi by nebyl problém. Ventil jsem ale ještě nezkoušel točit, ale radeko mi šlo a je to daleko tvrdší masíčko.
Myslím, že ventil je tvrdej na povrchu, kdo ví?A moooc dobře to teda nejde. Originál RADEKO POLDI má 62HRC, čož to by za určitýc předpokladů mohlo jít, ale tohle je speciálně legovaný na to řezání - to není jako ocel co je zakalena na 60HRC- šlo to blbě (spíš to nešlo).! Nevím kolik bych toho udělal. Destička ujela asi 10mm a špička Fuč
Bylo by to hodně drahý moooc VBD. Jest-li to není tajný tak prozraď VBD rozměr a tvar včetně rádiusů a taky firmu a materiál VBD. A né , že teď vytašíš CBN nebo keramiku. O tom nebyla řeč
![]()
potraviny píše:Našel jsem v mobilu foto, plátek kterým jsem to dělal.Ferda píše:Ahoj,Tak tohle, když jsem přečetl , jsem musel okamžitě vyzkoušetpotraviny píše:Určitě, použít dobrou kudlu (plátek) a asi by nebyl problém. Ventil jsem ale ještě nezkoušel točit, ale radeko mi šlo a je to daleko tvrdší masíčko.
Myslím, že ventil je tvrdej na povrchu, kdo ví?A moooc dobře to teda nejde. Originál RADEKO POLDI má 62HRC, čož to by za určitýc předpokladů mohlo jít, ale tohle je speciálně legovaný na to řezání - to není jako ocel co je zakalena na 60HRC- šlo to blbě (spíš to nešlo).! Nevím kolik bych toho udělal. Destička ujela asi 10mm a špička Fuč
![]()
Bude-li dneska čas na hobby, tak ti fo fotnu z mobilu. Fotnu ti i ten plátek. Věř či nevěř, není důležité, ale fakt to šlo, sice pomalu ale šlo a plátek netknutý. Můj pantáta (vysloužilý kovář) taky říkal, že radeco nejde frézovat ani točit, pouze brousit a to je nějaký "pan kovář", který dělal převážně ruční kovařinu a tovary z POLDI znal jistě dobře.
Tak mi to dens dorazilo, 2x pár.kolečka + poštovné =300,-pájač píše:Ja som objednal tu : http://www.renar.cz/store/default.asp?l ... tmentID=51 , akurát by mali byť niekde na ceste .
V So. objednáno, v Út obdrženo.

Zeby som si predsa len nejake platky zohnal? Doteraz som to nepovazoval za nejaky velky prinos. Co som cital, vraj kvalita povrchu je lepsia pri radecu (a o to mi prevazne ide). Mam len noze z radeca a noze s karbidovymi spickami.potraviny píše:Bude-li dneska čas na hobby, tak ti fo fotnu z mobilu. Fotnu ti i ten plátek. Věř či nevěř, není důležité, ale fakt to šlo, sice pomalu ale šlo a plátek netknutý. Můj pantáta (vysloužilý kovář) taky říkal, že radeco nejde frézovat ani točit, pouze brousit a to je nějaký "pan kovář", který dělal převážně ruční kovařinu a tovary z POLDI znal jistě dobře.
Svagor mi doniesol 10 novych karbidovych nozov ale 20x20, kazdy vazi cca 1kg - tie su pre mna dobre akurat ako polotovar na drziak VBD

Co som doteraz pozeral, je vela tvarov dosticiek, rozne sposoby uchytenia, rozne materialy a aj rozna geometria noza - mam v tom trosku chaos. Vie niekto poradit co by bolo vhodne na sustruzenie ocele a porovnat to so sustruzenim s nozom z radeca?