Stránka 2 z 2

Re: půlden po dílnách

Napsal: 22. 11. 2020, 9:21
od mikiki
Víťo měl jsem od Tebe zprávu to jo ale psalo mi to ..... zpráva byla dříve smazána uživatelem ..... "dříve" než jsem ji přečetl :(
A nic se mi nezobrazilo.
---
Budu už lépe prohlížet/hlídat CNC forum - fakt čestný pionýrský :D :D :D

Re: půlden po dílnách

Napsal: 23. 11. 2020, 5:59
od chb
mikiki píše: 22. 11. 2020, 9:21 Víťo měl jsem od Tebe zprávu to jo ale psalo mi to ..... zpráva byla dříve smazána uživatelem ..... "dříve" než jsem ji přečetl :(
A nic se mi nezobrazilo.
---
Budu už lépe prohlížet/hlídat CNC forum - fakt čestný pionýrský :D :D :D
jo, v okamžiku, kdy to bylo už prošlé a nepřečtené - tak jsem to smazal.

Re: půlden po dílnách

Napsal: 23. 11. 2020, 8:31
od Caltapavel
:-) bylo to moc fajn. Kdo byl z blízkého okolí pozván a nebyl, může litovat :-).

....Domácí chlebíček.. Nesmát se mi, že pečení je ženská záležitost :-).
chleba.jpg

Re: půlden po dílnách

Napsal: 23. 11. 2020, 10:14
od StoupaCZ
Hmmm, to jste si pošmákli :)
Taky jsem dříve pekl, teď už bohužel nestíhám.

Re: půlden po dílnách

Napsal: 23. 11. 2020, 11:31
od chb
jen ten chleba neměl motiv šroubku nebo ozubeného kola ... tak snad příště :-)

Re: půlden po dílnách

Napsal: 23. 11. 2020, 1:48
od Caltapavel
chb píše: 23. 11. 2020, 11:31 jen ten chleba neměl motiv šroubku nebo ozubeného kola ... tak snad příště :-)
Pravda, že díky 3D tiskárně se nechá docílit klidně atypického tvaru ošatky :D. Aneb podpis na chleba. (Šablona)

Už teď kombinuji 3D tisk a pečení:
PXL_20201114_152754031.jpg

Re: půlden po dílnách

Napsal: 23. 11. 2020, 1:58
od shaolin
To je super s tým chlebom.... Mne sa žena smiala keď som jej vravel že jej môžem zdobiť torty na cnc ... :)

Re: půlden po dílnách

Napsal: 23. 11. 2020, 2:00
od fmodel
čerstvě upečenej chleba z naší mouky miluje paní ubytovatelka z Chorvatska, oni tam mají chleba spíš jako naše veka a tak se ptá jestli upeče manželka chleba .

Re: půlden po dílnách

Napsal: 23. 11. 2020, 4:41
od Caltapavel
Já dělám navíc chleba z žitného kvásku, tedy bez kvasnic. Z kvásku je to náročnější, ale třeba pro mě je rozdíl, že mě z něj nepálí žáha.

Kdo by to chtěl zkusit také, tak kvásek rád poskytnu, ale pozor, pak už koupený chleba moc nechutná, když si párkrát uděláte svůj :-)

Pak si řeknete, že i rohlíky by mohly být dobré ty domácí :)
PXL_20201031_143939417.jpg

Re: půlden po dílnách

Napsal: 23. 11. 2020, 5:13
od fmodel
No dej to dohromady s Britt viewtopic.php?t=12886&start=6315 je od nás kousek, a bude to super akce ,ještě to chce vařiče piva a na hospodu se můžem vy.....t

Re: půlden po dílnách

Napsal: 23. 11. 2020, 5:44
od StoupaCZ
Caltapavel píše: 23. 11. 2020, 4:41 Já dělám navíc chleba z žitného kvásku, tedy bez kvasnic. Z kvásku je to náročnější, ale třeba pro mě je rozdíl, že mě z něj nepálí žáha.
Já dělal jenom samožitný kváskový. Mouka, voda, sůl, kmín. Měl bych se k tomu vrátit, už jsem to po těch letech zapomněl.

Jinak s pšenicí mám taky problémy (je mi po tom šoufl), tak se jí pokud můžu vyhybám. Vůbec nejhorší kombinace je bílá mouka, cukr a tuk - takové koláče a jiné sladké pečivo, to je úplný zabiják :)