FC 16 CNC SERVO upravena da dural

fotky našich strojů, aneb co máme doma
Odpovědět
Kilovolt
Sponzor fora

15. 12. 2009, 7:40

Jop ted už to vim taky :lol: ale jednak 100kkč jaksi nemam,páč mam i jiný výdaje a jednak ji střelil obratem :( BTW sem se optal,za kolik mu ji prodali,a podrž se-48kkč -za ty prachy bych jim urval obě ruce :lol:
Elektrika je potvora-nejni vidět a kope jak divoká mula.
"Učíme se po celý život. Až na školní léta" - Gabriel Laub
Pupak
Kontaktovat uživatele:

15. 12. 2009, 7:42

robokop píše:cinanci se pochlapili a vzali si k srdci rady ktere jsme jim kdysi posilali a snazi se to delat cim dal lepe
Zajimave. Pak se ale clovek divi,kdyz zastupce firmy Quantum na setkani dealeru prohlasi,ze se jim bohuzel nepodarilo za tri roky u vyrobce prosadit jedinou zmenu,ktera by vedla ke zlepseni kvality.
Asi nemaji takove odbery,aby meli na vyrobce vliv.
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

15. 12. 2009, 7:48

no je to o chteni
co by se nemec sklanel pred cechama ze

narozdil od toho SIEGu jde evidentne o kseft
kdyz videli jak ta masina chodi po mirkove tuningu tak si museli sakra sahnout do svedomi a pochopili ze to jde delat sakra lip a bude o hodne lepsi kseft
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
Pupak
Kontaktovat uživatele:

15. 12. 2009, 8:12

Nechapu,co to ma spolecneho s cesko-nemeckymi vztahy. Quantum nakupuje v Cine a na setkani dealeru prohlasili,ze bohuzel neni sance na zlepseni kvality,nebot cinska strana argumentuje smesnou cenou produktu a odmita jakekoli zmeny v technologii,ktere by vedly ke zkvalitneni produkce nebot by predstavovaly narust ceny a tim snizeni konkurenceschopnosti.
Dokud budou vyrabet z litiny,ktera pomalu jeste nevychladla po odliti , tezko lze mluvit o nejake kvalite. Mam v dilne dva roky nepouzite loze ze soustuhu Quantum a uz se zkroutilo do vrtule o 3 mm na metr.
A to tam jen lezi. To bych rad videl,jak to nekdo vytuninguje.
Pred par dny jsem ho chtel pouzit,ale kdyz jsem videl,co se z nej stalo,tak zkonci jedine na srotaku.
U obou mych cinskych frezek se zkroutil stul. U te vetsi je uz dvakrat
opravovany.U BF20 se zda,ze uz si sedl,ale 10 mesicu jsem ji nevidel,takze az se ted na ni podivam, ceka me mozna zase nemile prekvapeni a misto prace pojedu nekam to nechat srovnat.
Soused si koupil stipac na drevo. Po dvou hodinach prace to ruplo a kdyz se podivas na lom a vidis,co je to za material,tak se neni cemu divit.
Pracovni sila 8 tun,prurez materialu 80x120mm a rupne to jak nic.
Ma 20 kubiku dreva pred barakem a stipac v reklamacnim rizeni.
Po praci se zahriva sekanim dreva.
HajHou.
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

15. 12. 2009, 8:34

pokud se veci nejak nezmenily tak quantum v cine nenakupuje ale odjakziva tam vyrabel ve fabrice s vlastnim vedenim

nic proti tomu ze ta litina neni vyzrala
pokud se nekomu dalsimu take zkroutil soustruh o 3mm necht se prihlasi
cinanka tu ma skoro kazdej takze jsem zvedav jestli se stroje nekroutej jen v pupakove dilne

jeste nam prosim prozra jak jsi to meri aby ostatni meli stejnou metodu
Mirek-Gravos
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

15. 12. 2009, 8:43

Quantum nemam. Mam Optimum D320x920 soustruh uz dlouho. Za penize, co stal, si naprosto na nic nestezuju. Kdyby se mi loze pohnulo o 3 setiny, asi bych to nepoznal. 3mm fakt nechapu, leda by bylo dreveny a zmenila se vlhkost. Mozna to budou 2 produktovy rady s rozdilnou kvalitou.
Naposledy upravil(a) Mirek-Gravos dne 15. 12. 2009, 9:31, celkem upraveno 1 x.
Pupak
Kontaktovat uživatele:

15. 12. 2009, 9:09

Quantum ma s cinanama spolecnej podnik,ve kterym uz nekolik let nema vetsinovej podil.Vedeni neni nemecke. Informaci mam od pracovnika BOW, ktery mi tim zduvodnoval spatnou kvalitu nekterych vyrobku.
Pry to driv bylo lepsi. Priznam se,ze me jejich majetkove vztahy nijak netankuji,takze to neresim.
Ja nevim,jake odbery tam realizujes,ale prijde mi hodne daleko od reality predstava,jak jedes do Ciny s vytunovanou frezkou predvadet tamejsimu managementu, jak by to meli delat. Co jsem se kdy bavil s obchodnikama, tak nejhorsi partneri jsou Cinani a Rusove. Ber,nebo neber,prijde nekdo jiny. Nizka cena vzdycky kupce nakonec prilaka.

Metoda mereni je jednoducha. Na jeden konec loze prisvorkuji metrove pravitko a jeho druhem konci zmerim mezeru,mezi pravitkem a lozem.
Pravitko je presne zaskrabane do 0.01mm a neni cinske,ale od firmy CKD.
Mel bych pro uplnost dodat,ze se jedna o loze soustruhu na drevo,takze tam bych setiny nehonil,ale na tech 1800mm delky bude vrtule pul centaku jen to fikne.
Mam sice v dilne pres zi mu klidne i deset pod nulou,kdyz tu nejsem,ale je zajimave,ze stroje od Deckela se nehnou ani o stovku.
Prijde mi docela zajimave,ze jednim dechem sice pripoustis,ze stroje jsou vyrobeny z nevyzrale litiny,ale zaroven vynasis jejich kvalitu.
Prijde mi to jako kdyby stavitel rekl zakaznikovi.Ten dum je sice postaveny z blata,ale budte bez obav,ze by pri zemetreseni spadl.
Neni v tom uz v principu tak trochu rozpor?
HajHou
Pupak
Kontaktovat uživatele:

15. 12. 2009, 9:26

Mirek-Gravos píše:Mam Quantum D320x920 soustruh uz dlouho. Za penize, co stal, si na naprosto na nic nestezuju. Kdyby se mi loze pohnulo o 3 setiny, asi bych to nepoznal. 3mm fakt nechapu, leda by bylo dreveny a zmenila se vlhkost.
Mam v UL malyho cinanka od Noela a ten byl krivej od zacaktu,nicmene jsem ho nechal prebrousit a za dva roky se nehnul ani o stovku. Kontroluju stroje casto,protoze jsem si nekolikrat nabehl a vyrobil zmetek diky rozjety masine.
Kdyz ale po zime prijdu na chalupe do dilny a stul frezky se v polovine neda rukou utahnout,jak ze za tri mesice zkrivil,tak to fakt potesi.
Mozna,ze teplotni rozsah 40 st. je uz na cinama moc. Chce to asi klimatizaci.
Ja proste nechci kupovat kazdy dva roky novou masinu,i kdyz je levna.
Vzdyt preci neni rozumne,kdyz nekdo vyrabi stroje,ktere jinak nejsou spatne z hlediska geometrie a pod,ale kvalitni material je preci zaklad.
K cemu je mi ve frezce kulickovej sroub,kterej preriznu pilkou na zelezo.
Prokalena vrstva je tak tenka,ze se zavit vyvalcuje po par stovkach hodin a predpeti je v haji.
Mirek-Gravos
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

15. 12. 2009, 9:53

Zdravim Pupaku,
souhlas, driv odlitky lezely ve fabrikach rok i vic na dvore, pamatkari delali z vapna, co bylo leta v jame. Proste driv bylo vic casu a veci se delaly poradne. Tlacime na ceny a tohle je vysledek. Muj predchozi prispevek jsem opravil o spravny nazev. Omlouvam se za nepresnost.
Jinak masinka je pekna, sam jsem FC16 nemel tu cest videt, ale to remeslo tam asi je.
Pupak
Kontaktovat uživatele:

15. 12. 2009, 10:09

Firma Deckel dela z tzv. dvougeneracni litiny. Material byl vystarly treba 50 let. Drive se typy stroju nemenily dvakrat do roka a jeden model se delal treba 50 roku bez zasadnich zmen. Diky tomu nektere klicove casti byly vyrabeny z takto vyzralych kusu litiny.
Muj mistr na ucnaku rikaval. Drevo na housle a litina zraje stejnou dobu.
Asi by mel jet na skoleni do Ciny. Vlastne on uz je nastesti jinde,takze tahle bida ho minula.
Myslim,ze to neni o cenach. To je zivotni styl a absence hodnot. Lidi proste ztratili soudnost a je jim jedno,za co utraceji penize. Ja jsem se choval uplne stejne. Tech kramu,co jsem nakoupil. To by zabralo leteckej hangar. Vsechno to nakonec skoncilo v kontejneru.
HajHou
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

15. 12. 2009, 10:45

kdyz se kouknu na tve stranky
http://www.cnc-hobby.cz/dilna2.htm
http://www.cnc-hobby.cz/dilna1.htm

tak i prezto ze ty cinany nesnasis nehodlas je podporovat a nic poradnyho podle tebe nevyrobili tak je tva dilna zluta a nic nez cinana tam nevidim krom tvych masin coz je az na ten dural taky z velke casti cinan protoze lineary, srouby, loziska, krokace, spojovaci material, vretena, elektronika vubec... vse je z ciny

nelakujes nas tu trochu?

samo ze jsou i svetle vyjimky jako stroje deckel

ona ta cina zase nebude tak spatna vid
alespon ze si rozumime
Engineer
Kontaktovat uživatele:

16. 12. 2009, 12:33

Pupak píše:
Kilovolt píše:Na bráchově škole sem dopad obdobně,tam mi to dokonce ten kantor nabíd:dej 100kkč a je tvoje!.
Pokud ti ji nabizi za 100 tis. a je v dobrem stavu,tak nevahej ani vterinu.
Za 150 se bezne prodavaj ve stavu pomalu volajicim po GO.
Nechci zase vyvolavat proticinske nalady,ale nekdy stroj jen vypada jako stroj. Pred tydnem jsem koupil cinskou sprchovou hlavici s hadici. Ta stara , ceska, byla plna vodniho kamene a uz moc nefungovala. Proste byla tu 15 let.
Ta nova vypadal skoro stejne,jen se po dvou dnech pretrhla ta kovova spirala,vytrhla plastova vlozka a bylo vymalovano.
Pravda,stala jen 120 Kc,ta ceska 500. Nicmene za dva dny dost drahe.
V krame mi rekli.To ste za to asi moc tahal,ne?
Mam pocit,ze ten obecny trend prodavat nepouzitelne veci uz prekrocil vsechny rozumne meze.
V zelezarstvi mi znama prodavacka ukazovala cinske vrtaky,ktere jim nabizel dealer.Vytahla 6mm vrtak z krabicky a ve dvou prstech ho ohnula.
Cela sada za neuveritelnych 99 Kc. No, nekupte to.
Vrchol vseho jsou ovsem cinske inbusove srouby a klice. Zrejme je delaji z modeliny.
Ono se staci podivat na internet na stranky evropske obchodni komory,kde je seznam nepouzitelnych a zdravi ohrozujicich vyrobku z jedn. zemi. Ten cinsky ma pres 2500 polozek.
Kdy uz lidem konecne dojde,ze tady zavirame jednu fabriku za druhou, abysme sem mohli vozit tyhle pseudoprodukty. Vyhazujeme penize za nepouzitelny sracky,likvidujeme si vlastni hospodarstvi a vsecno,co ma nejakou cenu rozprodame. Pak se divime,ze prvni,co zahranicni majitel udela je ,ze tu fabriku u nas zavre a lidi vyhodi na ulici.
Nekdy si fakt rikam,kam tohle povede.
HajHou
:!: :!: :!: Pod tohle se klidně podepíšu. Mluvíš mi z duše. :!: :!: :!:
Josef
Sponzor fora

16. 12. 2009, 6:09

Když už je tu řeč o vrtácích, nakupte si do zásoby nářadí na otvory od STIMZETu, bývalá Zbrojovka, výroba ukončena. Takže zbývá to, co mají obchodníci na zásobách. Případně tu firmu kupte...
kiko01
Kontaktovat uživatele:

16. 12. 2009, 6:10

Engineer píše:
:!: :!: :!: Pod tohle se klidně podepíšu. Mluvíš mi z duše. :!: :!: :!:
niesi sam, ale bohuzial malo ludi si to uvedomuje a to by musela dostat rozum cela europa lebo nase male krajiny same nic nezmozu...
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

16. 12. 2009, 6:41

celej svet ne jen evropa
vzdyt uz se skoro nikde skoro nic nevyrabi

A JAK VĚŠTILA SIBYLA :"SVĚT ZAPLAVÍ ŽLUTÉ PLEMENO"...

uz se stalo a to do pismene
a nikdo uz to nezastavi

rozhlidne te se kazdej kolem sebe a reknete kolik z tech veci co kolem sebe mate nevyrobila cina
urcite se nedostanete prez 10%

a rozhodne se neda pausalne tvrdit ze uplne vsechno je smejd (to by nebyla pravda)
vetsina tech veci funguje a hlavne jsou levne

kdo si muze koupit FC16 za par set tisic aby podporil ceskou (slovenskou) ekonomiku
radsi si koupi KX3 za 52 000,-
Odpovědět

Zpět na „naše mašinky“