FC 16 CNC SERVO upravena da dural
xxx
Naposledy upravil(a) Pupak dne 3. 1. 2010, 8:07, celkem upraveno 1 x.
- Kilovolt
- Sponzor fora
Kruciš to je fešnej strojek,to by se mi líbilo (třebas i s krokáčema)
.Ještě nám Pupáku prozraď ,na kolik taková mašinka příjde,teda esli to nejni tajný.

Elektrika je potvora-nejni vidět a kope jak divoká mula.
"Učíme se po celý život. Až na školní léta" - Gabriel Laub
- robokop
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
ty FC16 se valej vsude mozne po skolach
to je skoro jako SIEG KX3
bez tuningu a dopravy tj. nakupka cca 52 000,- CZK
rozjezdy cca 300x150x280
v cene s krokaci 4,4,6Nm
BLDC vreteno 1kW kroutak od 100ot/min do 5000ot/min
centralni mazani
indukcni snimace na reference
moznost osazeni rychleho vretene z ebay primo do dutiny po demontazi puvodniho (6x imbus)
to je skoro jako SIEG KX3
bez tuningu a dopravy tj. nakupka cca 52 000,- CZK
rozjezdy cca 300x150x280
v cene s krokaci 4,4,6Nm
BLDC vreteno 1kW kroutak od 100ot/min do 5000ot/min
centralni mazani
indukcni snimace na reference
moznost osazeni rychleho vretene z ebay primo do dutiny po demontazi puvodniho (6x imbus)
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
- Kilovolt
- Sponzor fora
Díky za info.Je to ale pěkná sumička ,ale za kvalitu se holt platí.
dodatek:jukl sem na sieg.cz a našel kx1 -co ta by stála?
dodatek:jukl sem na sieg.cz a našel kx1 -co ta by stála?
Fakt,zajdi na kteroukoli skolu a tam se jich vali. Nekde stavej lavky,aby
se pres ne zaci vubec do skoly dostali.
Vsechny skoly je vyhazujou a nakupujou Sieg. Prece nebudou ucit na podprumernym ceskym stroji za tezky penize,kdyz si muzou za 50 tis doprat pravou cinskou kvalitu.
Ted mi zrovna nekdo rikal,ze nekde slysel,ze ty stroje , co obsahujou komponenty z Ebay by nemel nikdo kupovat. Tam se pry prodavaji jen same stare nekvalitni kramy. No a vreteno z Ebay do cinskeho stroje? To je skoro znesveceni.
HajHou.
se pres ne zaci vubec do skoly dostali.
Vsechny skoly je vyhazujou a nakupujou Sieg. Prece nebudou ucit na podprumernym ceskym stroji za tezky penize,kdyz si muzou za 50 tis doprat pravou cinskou kvalitu.
Ted mi zrovna nekdo rikal,ze nekde slysel,ze ty stroje , co obsahujou komponenty z Ebay by nemel nikdo kupovat. Tam se pry prodavaji jen same stare nekvalitni kramy. No a vreteno z Ebay do cinskeho stroje? To je skoro znesveceni.
HajHou.
Moc pěkné. Vzpomínám si, že jsme ji taky měli ve škole, v jednom kabinetu se suv 16, ani jednu mašinu jsem neviděl za čtyři roky běžet, jenom nás k tomu přived učitel a říká "tohle nikdy neběhalo".
Kilovolt: ber to tak že si můžeš koupíš skoronovou neběhanou frézku, řádově kvalitnější než dělá číňan
Kilovolt: ber to tak že si můžeš koupíš skoronovou neběhanou frézku, řádově kvalitnější než dělá číňan

Yoda Minimill, Sieg iKC4, SU32, Lagun, TOS 1U
-
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Nejspis se vyrabi stale, v inovovane verzi.
http://www.slovtos.sk/vertikalne-obraba ... fcm-16-cnc
http://www.slovtos.sk/vertikalne-obraba ... fcm-16-cnc
Tak tohle je presne muj pripad. Koupil jsem SUF16CNC a FC16CNC,ktereakrij píše:Moc pěkné. Vzpomínám si, že jsme ji taky měli ve škole, v jednom kabinetu se suv 16, ani jednu mašinu jsem neviděl za čtyři roky běžet, jenom nás k tomu přived učitel a říká "tohle nikdy neběhalo".
nabehaly tak 10 hod. dohromady. Manipulacni robot,automaticky sverak.
Par let na to nekdo koukal a ukazoval zakum,jak vypada CNC stroj.
Kdyz jsem videl ty porizovaci ceny / 768 tis. frezka a 536 tis. soustruh /,tak jsem sel do vrtule. Ceny z roku 92. To se jeste penize rozhazovaly vidlema. Nicmene dneska za to chteji taky 500 tis.
Takovou cenu,ten stroj nema ani v inovovane podobe. Realne to vidim do 300 tis. Prece jen to neni uplne plnohodnotna CNC frezka.
- robokop
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
to jsou moc hezke ceny
z KX3 lze udelat plnohodnotny stroj a cena kterou jsem zde nabidnul je myslim velmi vstricny krok pro podporu hobistu a malych zivnostniku
viz treba knuth za stejny stroj se zakladnim siemensem tusim 12 800,- EUR
Numco vcetne tri driveru a licence machu nebo sys SIEG (neni zadny zazrak) 179 000,- CZK
z KX3 lze udelat plnohodnotny stroj a cena kterou jsem zde nabidnul je myslim velmi vstricny krok pro podporu hobistu a malych zivnostniku
viz treba knuth za stejny stroj se zakladnim siemensem tusim 12 800,- EUR
Numco vcetne tri driveru a licence machu nebo sys SIEG (neni zadny zazrak) 179 000,- CZK
- Kilovolt
- Sponzor fora
Čeče Pupaku s těma lávkama nevim
. Sem viděl tady na foru,jak sis pořídil ty strojky ze školy a vzklíčila ve mě myšlenka,páč by se mi líbil nějakej malej strojek pro radost (ne na vejdělek).Tak sem navštívil svou průmku (učili tam automatizaci) a pak průmku bráchovu (taky automatizace) no a nakonec strojní učňák.No a výsledek me nepotěšil a v jednom případě až nas...l
.Na mojí průmce mi řekli:jó pane,to sme tu měli chvilku,k ničemu nám to nebylo,tak si to jeden kantor koupil domua pak to prodal se 100pro ziskem.Na bráchově škole sem dopad obdobně,tam mi to dokonce ten kantor nabíd:dej 100kkč a je tvoje!.No a v tom učňáku mi rovnou řekli,že nemám nárok,že nejdřív domácí (což chápu) .Já nevim ,buď sem úplně blbej a mam prostě smolíka nebo chodim po špatnejch místech
.Já bych chtěl něco malýho (asi jako opti bf16) na plast ,barevný kovy ,semotamo železo abych spojil svoje koně (elektroniku a strouhání materiálů) do jednoho
,zas nejsem tolik schopnej dát půlroční plat za takovou mašinku (neplatí pro Robokopa) ale samože chápu -za kvalitu se platí .
2Robocop:Samo si cením velmi vstřícné nabídky -sem pohledal KX3 jinde a cena mě schodila ze židle -pod 100kkč se neprodává.Ještě hoď prosím cenu za tu KX1
PS:takový lidi ,jako Pupák,Tumlík,Robokop a jiný vstřícný lidi bysme měli velebit (neberte to jako řitilezectví) ,protože dneska je to tu v ČR samej zlatokop.
HOWGH

2Robocop:Samo si cením velmi vstřícné nabídky -sem pohledal KX3 jinde a cena mě schodila ze židle -pod 100kkč se neprodává.Ještě hoď prosím cenu za tu KX1
PS:takový lidi ,jako Pupák,Tumlík,Robokop a jiný vstřícný lidi bysme měli velebit (neberte to jako řitilezectví) ,protože dneska je to tu v ČR samej zlatokop.

Naposledy upravil(a) Kilovolt dne 15. 12. 2009, 5:55, celkem upraveno 1 x.
- robokop
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
cenu na KX1 dodam
nemam ji ted tu
pozor nema to central
ale zase vretynko toci tusim 8000
btw jedna KX3 je k videni u me
cinanci se pochlapili a vzali si k srdci rady ktere jsme jim kdysi posilali a snazi se to delat cim dal lepe
asi si udelam dovcu protoze tam musi byt uzasne prostredi
posledni z oaz tezkeho ale opravdu tezkeho prumyslu
nemam ji ted tu
pozor nema to central
ale zase vretynko toci tusim 8000
btw jedna KX3 je k videni u me
cinanci se pochlapili a vzali si k srdci rady ktere jsme jim kdysi posilali a snazi se to delat cim dal lepe
asi si udelam dovcu protoze tam musi byt uzasne prostredi
posledni z oaz tezkeho ale opravdu tezkeho prumyslu
- Kilovolt
- Sponzor fora

Pokud ti ji nabizi za 100 tis. a je v dobrem stavu,tak nevahej ani vterinu.Kilovolt píše:Na bráchově škole sem dopad obdobně,tam mi to dokonce ten kantor nabíd:dej 100kkč a je tvoje!.
Za 150 se bezne prodavaj ve stavu pomalu volajicim po GO.
Nechci zase vyvolavat proticinske nalady,ale nekdy stroj jen vypada jako stroj. Pred tydnem jsem koupil cinskou sprchovou hlavici s hadici. Ta stara , ceska, byla plna vodniho kamene a uz moc nefungovala. Proste byla tu 15 let.
Ta nova vypadal skoro stejne,jen se po dvou dnech pretrhla ta kovova spirala,vytrhla plastova vlozka a bylo vymalovano.
Pravda,stala jen 120 Kc,ta ceska 500. Nicmene za dva dny dost drahe.
V krame mi rekli.To ste za to asi moc tahal,ne?
Mam pocit,ze ten obecny trend prodavat nepouzitelne veci uz prekrocil vsechny rozumne meze.
V zelezarstvi mi znama prodavacka ukazovala cinske vrtaky,ktere jim nabizel dealer.Vytahla 6mm vrtak z krabicky a ve dvou prstech ho ohnula.
Cela sada za neuveritelnych 99 Kc. No, nekupte to.
Vrchol vseho jsou ovsem cinske inbusove srouby a klice. Zrejme je delaji z modeliny.
Ono se staci podivat na internet na stranky evropske obchodni komory,kde je seznam nepouzitelnych a zdravi ohrozujicich vyrobku z jedn. zemi. Ten cinsky ma pres 2500 polozek.
Kdy uz lidem konecne dojde,ze tady zavirame jednu fabriku za druhou, abysme sem mohli vozit tyhle pseudoprodukty. Vyhazujeme penize za nepouzitelny sracky,likvidujeme si vlastni hospodarstvi a vsecno,co ma nejakou cenu rozprodame. Pak se divime,ze prvni,co zahranicni majitel udela je ,ze tu fabriku u nas zavre a lidi vyhodi na ulici.
Nekdy si fakt rikam,kam tohle povede.
HajHou
Sveraky dela Pavel99.
http://www.c-n-c.cz/viewtopic.php?t=207 ... sc&start=0
Mam od nej dva stejne a slouzi dobre uz vic jak rok.
http://www.c-n-c.cz/viewtopic.php?t=207 ... sc&start=0
Mam od nej dva stejne a slouzi dobre uz vic jak rok.