Pomoc se zapojením
Když to tak vidíš...
Sice to moc nesouvisí, ale asi před 8 roky jsem si stavěl driver CNC3AX.
Doletoval jsem a začal oživovat. Ale po hodině zkoumání jsem to ne a ne oživit.
Vracel jsem se k tomu každý den. A stále nic. Tak jsem si driver postavil nový a opět to samé. A pak po půl roce různého zkoumání jsem přišel na to, že jsem naletoval LPT port opačně. Pin 1 na 25 a opačně.
Tehdy ještě nebyla elektronika mým hobby.
Zastávám názor, že pokud tě elektronika nebaví, tak se ji nenaučíš.
Tím nechci říkat, že ji rozumím.
Doletoval jsem a začal oživovat. Ale po hodině zkoumání jsem to ne a ne oživit.
Vracel jsem se k tomu každý den. A stále nic. Tak jsem si driver postavil nový a opět to samé. A pak po půl roce různého zkoumání jsem přišel na to, že jsem naletoval LPT port opačně. Pin 1 na 25 a opačně.
Tehdy ještě nebyla elektronika mým hobby.
Zastávám názor, že pokud tě elektronika nebaví, tak se ji nenaučíš.
Tím nechci říkat, že ji rozumím.

kdo nic nezkusí, nic nezíská.
-
Nechám se poučit. Proč myslíš, že C´je RED/WHT?P.S. píše:Když to tak vidíš...
-
Doufám, že to nebudu posílat zpátky, aniž by tomu něco bylo 

když se dívám na ten "Wiring Diagram" tak tomu tak je. Spočítej si řádky popisků a vývody na schematu vedle.
-
Mrkni na tohle, mělo by to být srozumitelnější:P.S. píše:když se dívám na ten "Wiring Diagram" tak tomu tak je. Spočítej si řádky popisků a vývody na schematu vedle.
http://www.motioncontrolproducts.co.uk/ ... 808D-1.pdf
-
Já jsem vycházel z údajů na CNCShopu a tam je ten diagram troch jinak .
- Přílohy
-
- 57STH76.pdf
- (788.08 KiB) Staženo 420 x
Nemate tam zadany ni pin, ani port toho e-stop. Spusti sa vobec program ? Skuste zafajknut enable v riadku toho estop, alebo odfajknut enable, alebo odfajknut active low.
Dalej je dost mozne ze na svorkach krabice je to zapojene inac ako na driveri, takze dalej by som skusil prehodit tie stredne dvojice drotov medzi sebou. Kedze motory po zapnuti nevydavaju ziadny zvuk, tak su bud zle pripojene, alebo vobec neni log. 1 na enable samotnych budicov. Predpokladam ze enable je tahany priamo z PC, tak treba zistit ktory to je pin a nastavit v machu. Je to mozne skusit aj rucne, pomocou programiku lpt tester, tu sa da zapnut ktorykolvek vystupny pin, a snad to pomoze driver softwarovo cez lpt zapnut.
Ten driver som v ruke v zivote nemal, tak len strelam, ale hadam to bude fungovat.
Edit: neviem uz ako pomoct, tu je ten program
Dalej je dost mozne ze na svorkach krabice je to zapojene inac ako na driveri, takze dalej by som skusil prehodit tie stredne dvojice drotov medzi sebou. Kedze motory po zapnuti nevydavaju ziadny zvuk, tak su bud zle pripojene, alebo vobec neni log. 1 na enable samotnych budicov. Predpokladam ze enable je tahany priamo z PC, tak treba zistit ktory to je pin a nastavit v machu. Je to mozne skusit aj rucne, pomocou programiku lpt tester, tu sa da zapnut ktorykolvek vystupny pin, a snad to pomoze driver softwarovo cez lpt zapnut.
Ten driver som v ruke v zivote nemal, tak len strelam, ale hadam to bude fungovat.
Edit: neviem uz ako pomoct, tu je ten program
- Přílohy
-
- lpttester.zip
- (172.86 KiB) Staženo 243 x
Nevzdelany samouk, zo vsetkeho trosku, ziadne konkretne zameranie :)
http://www.gravirovanie.sk/H2/h2set.htm
stiahol si si ten H2 setup a prekopiroval podla navodu do machu?
Potom nastavis pini pre jednotlive osi, dokonca ani to nemusis aj to je tam.
Mne to islo na prvy pokus.
stiahol si si ten H2 setup a prekopiroval podla navodu do machu?
Potom nastavis pini pre jednotlive osi, dokonca ani to nemusis aj to je tam.
Mne to islo na prvy pokus.
Radsej budem 7h rozmyslat a 1h pracovat ako opacne
Tak jsem zvědav co se z toho vyklube za hovadinu.
Driver snad špatný nebude. Výrobce je snad zkouší, bo ne?
Driver snad špatný nebude. Výrobce je snad zkouší, bo ne?
kdo nic nezkusí, nic nezíská.
-
Tak jsem si s tím chvíli hrál, pin jsem zadal 11, port 1, s tímto nastavením nejde vypnout active low, vyhodí to nějakou hlášku. Zkoušel jsem to s propojenýma i rozpojenýma vstupama.
U enable nejde zadat křížek vůbec, vždycky se to přehodí na tu zelenou fajfku.
(nechtěl bych se v tom moc vrtat abych tam něco nevyskratoval a mohl to poslat zpátky)
hopik & kiko01: to vám závidím, takto jsem si to představoval
. Podle mě je taky už všechno v tom profilu.
(nechtěl bych se v tom moc vrtat abych tam něco nevyskratoval a mohl to poslat zpátky)
hopik & kiko01: to vám závidím, takto jsem si to představoval

grooveshark píše:Tak jsem si s tím chvíli hrál, pin jsem zadal 11, port 1, s tímto nastavením nejde vypnout active low, vyhodí to nějakou hlášku. Zkoušel jsem to s propojenýma i rozpojenýma vstupama.
hopik & kiko01: to vám závidím, takto jsem si to představoval. Podle mě je taky už všechno v tom profilu.
Naposledy upravil(a) hopik dne 8. 2. 2010, 2:53, celkem upraveno 1 x.
Radsej budem 7h rozmyslat a 1h pracovat ako opacne