Jak je to potom s tím vyvažováním? Nevyvažuju, mám nízkootáčkové vřeteno, tak o tom nemám páru, ale do jakých otáček tak stačí mít vyvážený upínač (weldon, kleština, tepelný) a od jakých se musí vyvažovat i s nástrojem?MJ píše:Pokud by jste měl pak o upínače vyvážené na 20000 zájem konktaktujte mě co nejdříve - vyvážení nějaký čas trvá. Skladem je v této velikosti (SK30) vyvážené nemáme.
CTC Tools
-
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Aleš Procháska
Pro běžné práce do 8000-1000 i 12000 stačí běžný upínač (pokud je dobře udělaný). Do 12000-15000 stačí mít upínač vyvážený ve třídě G6,3. Pro formařinu a mašiny co mají vyšší otáčky se většinou vyvažuje na 15000/20000/250000 ve třídě G2,5, někdy i ve více rovinách. Záleží na stroji, charakteru práce.. Většinou se vyvažuje podle toho kolik zvládne mašina..prochaska píše:Jak je to potom s tím vyvažováním? Nevyvažuju, mám nízkootáčkové vřeteno, tak o tom nemám páru, ale do jakých otáček tak stačí mít vyvážený upínač (weldon, kleština, tepelný) a od jakých se musí vyvažovat i s nástrojem?MJ píše:Pokud by jste měl pak o upínače vyvážené na 20000 zájem konktaktujte mě co nejdříve - vyvážení nějaký čas trvá. Skladem je v této velikosti (SK30) vyvážené nemáme.
Existují pak také upínače které mají nastavitelné vyvážení (stavěcí obvodový kroužek).
Hodně výrobců i když píše, že má upínače vyvážené, tak tyto upínače vyvažovačku ani neviděly - jde pouze o tzv. technologické vyvážení kdy se už za výrobního procesu odvrtají otvory, udělají odlehčení...a vypadá to stejně jako po dynamickém

Např. upínače BISON co dodáváme vyvažované jsou dodávany s protokolem o vyvážení (dle ISO 1940) (co upínač to protokol) Je to garance pro zákazníka, že dostane to co chtěl..(Jsme schopni dodat až na G 1,0/50000)
Co se týče upínačů vyvážených i s nástrojem tak o tom moc nevím..Nikdy jsem to neviděl

MJ
ZJP, s.r.o. - tech support
www.zjp.cz
[b]Upínací technika BISON
Tvrdokovové nástroje[/b]
www.zjp.cz
[b]Upínací technika BISON
Tvrdokovové nástroje[/b]
-
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Vyzkoušel jsem ty CTC Tools, koupil jsem od nich tohle: http://www.ctctools.biz/servlet/the-78/ ... B02/Detail. Nečekal jsem žádný zázrak, ono je to opravdu zcela extrémně levné, ale nakonec jsem zíral s otevřenou pusou, viz fotky (povšimněte si prosím i milimetrové stupnice).
Aleš Procháska
Mohl bys prosím nestrojařům, jako já, vysvětlit, co jsi měřil?
Radek
(Zatím to chápu tak, že měříš rovnoběžnost podstavy s plochou, na které je broušená tyčka, a hodinky ukazují, že ta tyčka podstatně ujíždí - tedy rovnoběžné to není.)
Radek
(Zatím to chápu tak, že měříš rovnoběžnost podstavy s plochou, na které je broušená tyčka, a hodinky ukazují, že ta tyčka podstatně ujíždí - tedy rovnoběžné to není.)
soustruh Bernardo 500, frézka Proxxon
(CNC Tron, CNC Proxxon MF70)
(CNC Tron, CNC Proxxon MF70)
-
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Přesně tak, už od pohledu jsem viděl, že to vybrání do V je vybroušené nějak šejdrem. Dal jsem do něj ten válcový kalibr a kontroloval, jestli je rovnoběžně se základnou, což není ani náhodou
Koupil jsem celkem 4 kusy a u všech je to podobně mizerné, vlastně zcela nepoužitelné.

Aleš Procháska
- Zdenek Valter
To je z hliníku ?prochaska píše:Přesně tak, už od pohledu jsem viděl, že to vybrání do V je vybroušené nějak šejdrem. Dal jsem do něj ten válcový kalibr a kontroloval, jestli je rovnoběžně se základnou, což není ani náhodouKoupil jsem celkem 4 kusy a u všech je to podobně mizerné, vlastně zcela nepoužitelné.
- Zdenek Valter
Ještě mne napadlo - Jak je kolmá ta otáčecí rovina k podložce ?
-
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Ze železa. Broušené. Vypadá to na pohled slušně. Ale stůl té brusky na které to dělali byl asi ze dřeva 
Na tu kolmost se juknu, ale tipuju, že nic moc. Měřil jsem kolmost obrysových stěn a po prvním pokusu jsem odložil nožový úhelník a raději si vzal úhloměr...

Na tu kolmost se juknu, ale tipuju, že nic moc. Měřil jsem kolmost obrysových stěn a po prvním pokusu jsem odložil nožový úhelník a raději si vzal úhloměr...
Naposledy upravil(a) prochaska dne 7. 3. 2010, 5:10, celkem upraveno 1 x.
Aleš Procháska
-
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Soustružnický trn je 1:1000, to by spíš musel být kalibr na Morse aby to udělalo tohle
Ne, fakt je to válcový kalibr. Deska granitová, přesnost 00. Hodinky funkční. Měřeno v nejvyšším bodě toho kalibru. Všechno sedí, jen ta podložka ne 

Aleš Procháska