SBMT 2 - Suportova bruska (nejen) pro S28 a SV18
U mňa väčšinou funguje len čistá improvizácia. Je to hlavne z toho dôvodu že daný proces alebo operáciu robím už keď naozaj prihára a nieje čas sa na to adekvátne pripraviť.
Neviem či existuje nejaký originál zadný držiak , ale mne celkom dobre poslúžila 160 univerzála so zovretým ložiskom a závitová tyč M12.
Účel to splnilo na 1+ , a výsledok nad očakávania.
[youtube]https://youtu.be/3wJaqalP0-I?feature=shared[/youtube]
Neviem či existuje nejaký originál zadný držiak , ale mne celkom dobre poslúžila 160 univerzála so zovretým ložiskom a závitová tyč M12.
Účel to splnilo na 1+ , a výsledok nad očakávania.
[youtube]https://youtu.be/3wJaqalP0-I?feature=shared[/youtube]
-
Ahoj, na to video som pozeral včera večer (ešte bez vedomosti o tvojom príspevku

https://www.youtube.com/watch?v=G3o1FEQsVVA
Narazil som na video, z ktorého sú tvoje fotky držiaka.
SU32, MN80, FN25, ISEL4433, Jakobsen SJ25, N1, V20, Anycubic Kossel
Já tam vidím univerzálu i ložisko (upnuté v ní), jestli to dobře chápu, tvoří to "pouze" distanční podložku vhodných rozměrů (a vše to stahuje dohormady ta M12 procházející skrz). Nebo to má i jinou funkci?
mimooborová naplavenina • kolowratský zázrak™ • NPS • GCU • HirthCalc • ncDP.ino

Tú univerzalu nepoužívam a skvelo poslúžila tým že má veľkú styčnú plochu. Ložisko je v nej upnté taktiež pre zväčšenie styčnej plochy a aj z dôvodu toho aby som výškovo dosiahol stred osy obrobku. Vyšlo to 0,3 mm od stredu takže v pohode.
V tomto zložení to bolo dostatočne pevné. Celé to držalo pomocou kameňa v T drážke a tej tyče M12.
Viacej ma štve že mám hlučnú prevodovku ktorá vytvára dosť veľké vibrácie. Tie sa šíria celým sústruhom a je to poznať na kvalite brúseného povrchu.
Tú platňu čo som brúsil je výtlačná doska z hlavy extrúderu . Hlava sa skladá zo 4ks takých dosiek ktoré musia presne k sebe doliehať. Inak by vytláčaný plast zatekal medzi ne , ( to robilo predtým než som to zabrúsil ).
Teraz je to už OK.
ovi-ivo > To byly asi tyhle moje vykresy
ale priruby jsem zatim nestihnul.
viewtopic.php?p=388272#p388272

viewtopic.php?p=388272#p388272
TOS S28, DIY CNC, Holzmann ZS-40HS, Prusa Mk3s+MMU2s, Bambu X1C Combo
Zkopiruju sem muj stary prispevek ohledne kotoucu pro SBMT. Ptali se me na to dva lidi, tak at se to casem neztrati. Odkazy porad funguji.
Pro jedince se stejnym problemem nahradnich brusnych kotoucu k suportve brusce SBMT pridam moje aktualni reseni. Treba to nekomu usetri trochu casu:
Dostupnost takovych kotoucu je spatna. Zakoupil jsem nakonec par kotoucu jen 8mm sirokych a vypodlozil v original prirubovem pouzdre. Konkretne tyto ruzove jemne, korundove s keramickym pojivem:
Pouzitelny hrncovity jsem nasel a koupil tento, opet relativne mekky otevreny, bily korund K9: Pozor, pro tento je potreba si vyrobit o asi 10mm delsi priruby, nebo ten kotouc kolem upinaciho otvoru odbrousit - ztencit.
Dale pro brouseni dlouhych otvoru jsem poridil tento,, je uzsi ale jinak podobny originalnimu k dlouhe fortune, opet relativne mekky otevreny, bily korund K9:
No a nakonec i 10mm pro male otvory:
Pro jedince se stejnym problemem nahradnich brusnych kotoucu k suportve brusce SBMT pridam moje aktualni reseni. Treba to nekomu usetri trochu casu:
Dostupnost takovych kotoucu je spatna. Zakoupil jsem nakonec par kotoucu jen 8mm sirokych a vypodlozil v original prirubovem pouzdre. Konkretne tyto ruzove jemne, korundove s keramickym pojivem:
- Trochu mekci a porovitejsi: 110x8x51-98a80h10v40
- Trochu tvrdsi: 110x8x51-98a80k9v40
Pouzitelny hrncovity jsem nasel a koupil tento, opet relativne mekky otevreny, bily korund K9: Pozor, pro tento je potreba si vyrobit o asi 10mm delsi priruby, nebo ten kotouc kolem upinaciho otvoru odbrousit - ztencit.
Dale pro brouseni dlouhych otvoru jsem poridil tento,, je uzsi ale jinak podobny originalnimu k dlouhe fortune, opet relativne mekky otevreny, bily korund K9:
No a nakonec i 10mm pro male otvory:
A jeste vykres ruznych upinacu "cigarka"
- Přílohy
-
- Upinace Brusky SBMT pro vnitrni brouseni cigarka nastavce.print (2).pdf
- (63.43 KiB) Staženo 42 x