soustružnické nože do otvorů

Thomeeque

30. 9. 2013, 1:50

Ahoj pánové, už už jsem se chystal založit nové vlákno, jen jsem pro jistotu prošel historii a ejhle jakej klenot tu přes tři roky spí :)

Můžu se zeptat, myslíte, že půjde použít i dvoubřitá 826 (mám ale jen malé průměry, max. 3mm) případně jaký typ frézy ideálně pořídit? Potřeboval bych vykrýt "vrtání" zhruba od 6mm průměru vejš (což je maximální průměr standardního vrtáku, se kterým se mi na mém pidi soustruhu ještě jakš takš pohodlně vrtá). Na to, abych si něco vybrousil ze staré frézy, bohužel nejsem vybaven (nicméně pokud by mi někdo něco byl ochoten za úplatu vyrobit, nebránil bych se :)).

Zatím nemám žádný vnitřní nůž ani výstružníky, tímto bych mohl kompromisně pokrýt obojí (?).

Díky, T.
mimooborová naplavenina • kolowratský zázrak™ • NPS • GCU • HirthCalc • ncDP.ino
prochaska
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

30. 9. 2013, 2:36

Řekl bych, že bez problému. A hranu pak můžeš zevnitř srazit mimostředně upnutým NC navrtávákem :-)
Aleš Procháska
picom

30. 9. 2013, 3:10

Celokarbidový frézy jsou velmi křehké a moc hluboko se s ní nedostaneš. Když moc zabereš tak ji vyštípneš.
Zkusil bych raději obyčejnou HSS
Miller
Sponzor fora

30. 9. 2013, 5:20

pro Thomeeque: Mohu dodat něco z mých nepatrných zkušeností ? Já jsem tenkrát po přečtení taky zajásal, vercajku žádného nemaje. Pak jsem jednoho dne potřeboval vystružit pár děr v trochu větším odlitku, které byly navíc spíš u krajů, takže jsem se zdaleka "nevešel" do mých 210 mm točného průměru nad ložem - a bylo po radosti. Tím chci říct, že je to myšlenka a věc velmi šikovná, ale ne univerzální a nákupu některých věciček se časem nevyhneš. Já naspořil na malou vyvrtávací hlavičku a úhlovou desku na příčný suport, aby byla možnost obrobek různě (a přesně) upnout ... :)
Mini soustruh SC-4
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

30. 9. 2013, 8:42

profi celokarbidovy nuz do diry

neco podobneho jsem mel, chodil skvostne
do automatovky klidne zapichnes cca milimetr a valis
tj. na jeden pruchod rozjedes diru o dva milimetry
povrch parada

hss by chvelo
tohle nechveje, kdyz ho pretizis tak proste ping.... a je to
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
Engineer
Kontaktovat uživatele:

30. 9. 2013, 11:43

robokop píše:profi celokarbidovy nuz do diry

neco podobneho jsem mel, chodil skvostne
do automatovky klidne zapichnes cca milimetr a valis
tj. na jeden pruchod rozjedes diru o dva milimetry
povrch parada

hss by chvelo
tohle nechveje, kdyz ho pretizis tak proste ping.... a je to
:oops: Taky jsem kdysi dávno jeden takový držák vlastnil .... než přišlo to pink. :? Teď to co zbylo odpočívá v krabičce na případnou výbrusovou recyklaci. :lol:
Fungovalo to luxusně, ale vzhledem k pořizovací ceně tohoto druhu vnitřních nožů jsem se vydal jinou cestou....
Použití frézy jako nože jsem ale moc na chuť nepřišel....
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

1. 10. 2013, 6:16

ja jich kdysi mel 40ks
z ebay asi za 1500,- kc
rozdal jsem to
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
Odpovědět

Zpět na „pro soustruh“