štítky sú pekné, nápad fajn, som tiež zvedavý, koľko to vydrží. Akurát tie šróbiky by sa viac hodili s poľgulatou hlavou

Veľmi pekne ďakujem, áno budem potrebovať aj tú druhú časť, do ktorej sa toto predĺžnie upína (tá čo tvorí zadné ložisko)
Pokiaľ si pamätám, tam sa upína nejaká časť kopírovacieho zariadenia.
V tých dierach boli úchyty na ochranný kryt. Asi nie veľmi podarený, lebo som ho videl asi iba raz aj to na nejakej fotke z inzerátu odložený bokom.
Děkuji za odpověď. S tím krytem si to dovedu představit. A taky to jak to bude praktické. Asi proto se to v podstatě nikde nezachovalo a dokonce jsem nenašel ani nikde na fotoMílap píše: ↑24. 3. 2024, 9:58 Pěkný večer,
ty závity s červíky jsou pro příčný otočný doraz, tak jak to má S 28 nebo S32, do děr na nožovém suportu se může přišroubovat závěs pohyblivého krytu. Závěs má tvar pantografu, ale jeho boční ramena jsou v polovině spojena kloubem, takže je možné širší nastavení polohy krytu, ten je navíc na závěsu otočně.
Včera jsem začal rozebírat a čistit to pravítko. Už byl nejvyšší čas. Kromě klasického hegeše už začínalo reznout. Asi od toho jak se do něho dostane emulze. Jinak těch věcí v tom zbytku co ti chybí je hromada a nechávám si to na konec. Jen jsem do toho zatím nakoukl a zjistil že mi tam chybí x ložiskových kuliček. Ostatní ale na první pohled vypadá že tam v té stoleté vazelíně je.zverodoktor píše: ↑23. 3. 2024, 9:44
Veľmi pekne ďakujem, áno budem potrebovať aj tú druhú časť, do ktorej sa toto predĺžnie upína (tá čo tvorí zadné ložisko)
Zatím posílám pár fotek. Je to vše co potřebuješ oměřit nebo potřebuješ i ten "kámen" který je na této trubce a jezdí v pravítku?zverodoktor píše: ↑23. 3. 2024, 9:44