V tuto chvíli bych potřeboval poradit s následujícím:
1) Jak sundat příčný suport? Vzadu jsem sundal domeček, KN matice a ložisko. Vpředu jsem sundal nonius i domeček který ho drží. Ale nejsem schopen vytočit pryč šroub abych suport vysunul. Když jsem byl v této slepé uličce tak jsem zde na fóru našel že by měl jít šroub vyšroubovat v této fázi přes nonius. Stačilo povolit šrouby toho domku za který drží. Ale ikdyž nonius nasadím zpět a oba klínky jsou v drážkách, tak nejsem schopen šroub za použití nějaké normální síly vytočit a suport vytáhnout.... Prostě skončím na nějakém "dorazu". Zkoušel jsem točit na obě strany. Na co jsem zapomněl? Posílám níže foto pro představu.... Potřebuji suport sundat abych ho mohl vyčistit a vyměnit šroub za nový, delší, pro kuželové pravítko.
2) Pokud mám nový šroub na příčný suport mám řešit rovnou i novou matici vyrobenou pro tento šroub nebo mohu bez ostychu použít tu z toho starého. Předpokládám že na ni bude nějaký červík na její dotažení. Sry nejsem strojař, tak se předem omlouvám pokud někomu tato otázka přijde hloupá.
3) Čeká mě výměna oleje a nějaké neduhy s tím spojené. Musím vyměnit olejoznaky přes které není nic vidět. Chtěl bych samo vyčistit i nádrž, filtr, kouknout na čerpadlo a profouknout trubky. Je ještě někde nějaký kanálek, dírka nebo podobná záludnost co by mohla nadělat nějakou škodu protože se ráda zacpává a je dobré překontrolovat průchodnost případně vyčistit?
4) Dole u elektroinstalace je pěkný hegeš, mazut a vrstva starého oleje. Je to normální za roky provozu nebo někde hledat netěsnost? Kde se to tam může vzít? Jinak motor a prostor kolem je taky pěkně zahegešenej....