P: brúska BPH20NA - PREDANÁ

Sekce se vypíná, inzerujte v našem novém bazaru https://www.strojirenstvi.cz/bazar .

Vyžadujeme: !!! prodejní cenu !!! nasledné smlouvání o ceně je přípustné. Smysluplný, výstižný a nejlépe stručný popis zboží. Doporučená je kvalitní čitelná fotografie. Zakazujeme: !!! Nabízet zboží pocházející z trestné činosti !!! Pomlouvat zboží, zesměšňovat cenu, nebo prodejce. Inzerovat s odkazem na komunikaci mimo forum (e-mail, telefon a podobne) vyjma bazaru na www.strojirenstvi.cz/bazar. Nesplnění podmínek vede k okamžitému smazání inzerátu, v krajním případě k BANu. Aukce vyjma Holandské dražby je zde přísně zapovězena!
Kupujici vzdy musi nejprve reagovat verejne do vlakna a az pote psat soukromou zpravu. Jde o to aby bylo verejne jasne kdo byl prvnim zajemcem.
Zamknutí/odemknutí inzerátu, smazání a moderaci administruje Ben Ash
Pravidla fóra
Sekce se vypíná, inzerujte v našem novém bazaru https://www.strojirenstvi.cz/bazar .

Vyžadujeme: !!! prodejní cenu !!! nasledné smlouvání o ceně je přípustné. Smysluplný, výstižný a nejlépe stručný popis zboží. Doporučená je kvalitní čitelná fotografie. Zakazujeme: !!! Nabízet zboží pocházející z trestné činosti !!! Pomlouvat zboží, zesměšňovat cenu, nebo prodejce. Inzerovat s odkazem na komunikaci mimo forum (e-mail, telefon a podobne) vyjma bazaru na www.strojirenstvi.cz/bazar. Nesplnění podmínek vede k okamžitému smazání inzerátu, v krajním případě k BANu. Aukce vyjma Holandské dražby je zde přísně zapovězena!
Kupujici vzdy musi nejprve reagovat verejne do vlakna a az pote psat soukromou zpravu. Jde o to aby bylo verejne jasne kdo byl prvnim zajemcem.
Zamknutí/odemknutí inzerátu, smazání a moderaci administruje Ben Ash
jergus.balaz
Kontaktovat uživatele:

4. 5. 2024, 5:11

villli píše: 4. 5. 2024, 1:23 Ty jo páni ktorá by teda bola najlepšia na brúsenie hliníkových hlav motorov?
Podľa toho akú veľkosť hláv chceš robiť. Ak len osobne auta, tak stačí BPH20. Ak chceš niečo väčšie a zarábať viac, tak by som volil BPV300/1000 - žralok. Ak ešte väčšie hlavy, tak potrebuješ nejakú 40tku.
Ohľadom emulzie, keď kúpiš kvalitnú emulziu, nemusíš primazavat ničím. A na hlinik treba počítať s dobrou filtráciou - s kvalitným papierom.
BalazKovo.sk
villli

4. 5. 2024, 6:34

Moc díky za info.😀

Je predana?
SUIL 40,ATLAS W4,Thiel Duplex 155,BNNK 32...
Neexistuje blbá otázka,iba odpoveď.
unclebaker

4. 5. 2024, 9:03

villli píše: 4. 5. 2024, 1:23 Ty jo páni ktorá by teda bola najlepšia na brúsenie hliníkových hlav motorov?Uplne ste rozobrali moje chápanie týchto strojov. Pretože som si na tuto robil zálusk.
Dám trošku jiný vhled do otázky " kterou ". Zaměř se na designové ztvárnění stroje v relaci s ostatními stroji co máš v dílně. Vyber takovou ať to tvoří jeden koncept. BPH20NA je produkce pozdních 60. let. Dovozuju podle štítků co jsem na nich viděl. Od zaoblení se upouští ve prospěch úkosu. Roviny mají větší zastoupení, ale stále nedominují. Podobně je na tom třeba frézka FN25. Před ní jen kulatá FN22. K enáčku by mi nejvíc seděla právě ta FN25 + vrtačka VR2. Po ní " naskládané krabice " FN 20, 32 a 40 + FNGJ a k těm by mi zase nejvíc seděla BRH + vrtačka VO32. Takhle to mám já a neměnil bych. Když je pak vidíš vedle sebe nepůsobí to rozpolceně a stojí to zato. :D
Naposledy upravil(a) unclebaker dne 4. 5. 2024, 9:54, celkem upraveno 1 x.
Milan199

4. 5. 2024, 9:33

unclebaker píše: 4. 5. 2024, 9:03
villli píše: 4. 5. 2024, 1:23 Ty jo páni ktorá by teda bola najlepšia na brúsenie hliníkových hlav motorov?Uplne ste rozobrali moje chápanie týchto strojov. Pretože som si na tuto robil zálusk.
Dám trošku jiný vhled do otázky " kterou ". Zaměř se na designové ztvárnění stroje v relaci s ostatními stroji co máš v dílně. Vyber takovou ať to tvoří jeden koncept. BPH20NA je produkce pozdních 60. let. Dovozuju podle štítků co jsem na nich viděl. Od zaoblení se upouští ve prospěch úkosu. Roviny mají větší zastoupení, ale stále nedominují. Podobně je na tom třeba frézka FN25. Před ní jen kulatá FN22. K enáčku by mi nejvíc seděla právě ta FN25. Po ní " naskládané krabice " FN 20, 32 a 40 + FNGJ a k těm by mi zase nejvíc seděla BRH. Takhle to mám já a neměnil bych. Když je pak vidíš vedle sebe nepůsobí to rozpolceně a stojí to zato. :D
Tento pohled je mi velice sympatický !
Milan199

4. 5. 2024, 9:40

DwPetr píše: 4. 5. 2024, 2:55
U Flycutru je problém že se propadá a dělá to díry. Jde to vidět když se to po tom noži hodí na tu brusku, ta to pak ukáže.
Promiň trochu nechápu to propadání a dělá to díry ... Pokud je vřeteno kolmé v obou rovinách musí být výsledkem křížkový povrch a přesnost v setině. Samosebou je kvalitní geometrie břitu a vhodné řezné podmínky. Na brusce mohu dosáhnout pouze lepší povrch, ale u toho hliníku to také chce své.
Nebo mi něco uniká ?
DwPetr

4. 5. 2024, 10:30

U toho lítacího nože ta tuhost není taková jako třeba u hlavy, a ten materiál ho prostě odtláčí, nakonec to může každej zkusit rukou oproti hodinkám na to zapůsobit. Tam kde jsou otvory pro ventily nebo spalovací komory (podle hlavy), ten nůž vyjede z materiálu a prosedne a jak znova narazí tak se zase odtlačí, ale to už nějakou cestu v řezu urazil. Když se pak taková hlava dá na brusku, tak právě v těch místech kde nůž prosedne v komoře nebo ventilu jsou po směru prosedliny.

Samozřejmě, záleží na tuhosti stroje co to dělá, na tuhosti toho udělátka, na řezných podmínkách. Netvrdím že v určitý konfiguraci to nemusí být úplná katastrofa. Ono to dělá povrch pěknej, a kdo by to pak zkoušel brousit že..

Proto třeba hlavy brousím. Bloky který nenarvu do brusky tak frézuju velkou hlavou.

Hlavy se frézovat dají, i v profesionálních podmínkách se to tak děje, ale vždycky je to hlavou, ne flycutrem.

Ale je to jen můj poznatek, samozřejmě ať si to každej dělá jak uzná za vhodný. Jen jsem reagoval na bruska x flycuter.
H63,GH560,KFD250,HON200,16K20,4C,NK203,SMC8B,OSK36,SH4d,SV4d,BPH20,2UD,SDJ300...
Milan199

5. 5. 2024, 2:01

Jo díky za vysvětlení. Předpokládal jsem, že hlava // motoru // dlouhá min půl metru se nebude dělat na nějaké stolní frézce. Jinak jako fly-cuter používám nabouranou frézovací hlavu, kde mám osazený pouze jeden plátek na hliník // i na obrábění oceli //. Řezná rychlost jako na vystružování a poslední tříska 0,02. Obrobek namazat řezným olejem. Pokud je na obráběné ploše vidět ten křížkový povrch, je ta přesnost opravdu slušná. Hodně často takhle dokončuji drobné součástky na vakuovém upínači.

Jinak když brousit hliník, tak doporučuji zkusit kotouč na broušení skla.
DwPetr

5. 5. 2024, 8:20

Pod názvem flycuter si představím vyloženej jeden soustručnickej nůž. Líp mi fungovala vyvrtávací hlava, ale zase mi toho VHUčka bylo líto s ním frézovat. A tak to dělám jak ty, mám na to velký hlavy (narexky). Mám je ale osazený buď celý nebo na přeskáčku ob pozici. Seřízení je trochu otrava, ale dělám to v SDJčku tak to jde. Tím že je tam těch plátků víc, tak je pořád nějaký v řezu a neděje se to co u toho vyloženého nože.

Věřím že třeba VHU125 nasazená na ISO50 ve W100A bude fungovat úplně stejně dobře. Já mám bohužel 63 s mk4, tam ta tuhost prostě taková není.
H63,GH560,KFD250,HON200,16K20,4C,NK203,SMC8B,OSK36,SH4d,SV4d,BPH20,2UD,SDJ300...
Milan199

5. 5. 2024, 8:43

Hlavní půvab toho flycutteru je ten jeden břit. U vícebřitých nástrojů nikdy nezajistíš aby každý břit byl stejný a bral stejně. Výsledkem je, že jeden břit něco vezme, druhý to jenom zapěchuje, třetí tam něco orve ... Není to na kvalitní povrch.

Pokud pro ten jeden břit nastavíš vhodné podmínky a je navíc třeba i zalapovaný, je schopen brát klidně setinu a povrch je luxusní. Řezné síly jsou opravdu nepatrné a pokud je geometrie mašiny OK bude i geometrie obráběné plochy v pořádku.

Máš ale pravdu, že to broušení je pro dosažení stejného výsledku méně náročné na znalosti / dovednosti a stav stroje.
DwPetr

5. 5. 2024, 8:57

To ne no, i po tom zdlouhavým seřizování je při tak malým ubéru poznat, že stejně nejsou všechny plátky jako jeden. Ta bruska je jednoduchá rychlá, dvě příložky na magnet a jede se. Za tu dobu než vytáhnu frézovací hlavu, nasadim, upnu obrobek, vyrovnám, je na brusce dávno hotovo.

Spíš to vidím opačně, že když je po ruce ta magnetka, tak není vůbec důvod dávat to na tu frézku.

Jiná situace je u těch bloků. Tam to teď zkouším udělat pomocí jednoho plátku v hlavě, možná použiju 2 nebo 3, a tu hlavu nasadim tak jak to mají svislý vyvrtávačky. Takže u mě
nasazovací příruba na lícní desku, ale tentokrát už nebude pevná, ale budou v ní ložiska, a vřetenem v mašině bude jen poháněná. Slibuju si od toho tuhost lícní desky a rychlost vyvrtávacího vřetene + prednost toho flycutru v tuhosti obráběcí hlavy. Ale to už jsme úplně odbočili.

Za mě bruska super věc, a za ty peníze bez řečí zapřáhnout podval a vyrazit pro ni.
Milan199

5. 5. 2024, 9:10

DwPetr píše: 5. 5. 2024, 8:57 Za mě bruska super věc, a za ty peníze bez řečí zapřáhnout podval a vyrazit pro ni.
Naprostý souhlas. Kdybych ji už neměl - jsem na cestě :D .
kenybz

6. 5. 2024, 10:40

Jak to teda dopadlo bere ji někdo?
Gdyž sa chce, tak ide fšecko...
unclebaker

6. 5. 2024, 11:07

kenybz píše: 6. 5. 2024, 10:40 Jak to teda dopadlo bere ji někdo?
Dalsí netrpelivej. Jako já :D cekámo mno :lol:
ovi-ivo

6. 5. 2024, 11:28

To já bych ju vzal hned a ještě bych i přivezl Slovenským bratrom pálenů dobrůtku v množství nejenom na ochutnání...škoda
unclebaker

6. 5. 2024, 11:33

Myslim, ze my zbylí to muzem na 99% pustit z hlavy, protoze saano jí na 99% vezme :D Vyckejme na vyjádreni kompetentních :idea:
Odpovědět

Zpět na „Prodej“