Dyt jsem blbej, jasne

A mas pravdu, ta hnedooranzova je obvyklá barva na chemické lahve právě kvůli pohlcovani barevného spektra.
Proto jsem si dřív kupoval pivo v hnědých a ne zelených flaškach...

Dyt jsem blbej, jasne
Proč ne citronovou? Sežere co by neměla? Já ji tedy používám a měl jsem za to, že ta mléčná se používá proto, aby to lidi neidentifikovali po chuti, když už nemají předplacený Chemical Abstracts
Mlecna teda vubec nechutna po mlece, jestli jsi to podobne myslel ...
Dík, příště si koupím mléčnouDawe píše: ↑9. 8. 2024, 8:39 prochaska> citronova sice nezere tolik med a chrom, jako to dela octova, ale za tepla ma tendenci delat "slem", ktery v tenkych prostorech (trysky, PTFE trubicky kavovaru apod.) muze ucpat. Myslim ze ten slem tvori citrat vapenaty. Za studena je citronova celkem ok, ale ty pristroje vetsinou pri odvapneni aspon castecne medium ohrivaji.
Mlecna je na to ideal, pri te 30% koncentraci porad rozpousti vodni kamen, ale nezere kovy ani netvori ten slem ani za tepla.