ATC ISO30
O násobičích tlaku je na netu mrak odkazů. Hledej také pneumatické multiplikátory. V principu jde o pneumaticky poháněný kompresor // jednočinný nebo dvojčinný nebo i rotační //.
Na to odepnutí potřebuješ sílu zaprvé na překonání tahu pružiny, zadruhé na uvolnění kužele upínače z dutiny.
Maximální tlak toho pneuválce bude někde okolo 10 Barů. Mrkni do manuálu.
Občas se dají sehnat ty násobiče za rozumné peníze. Tady z těch cen neomdli.
https://www.2e-kompresory.cz/katalog/up ... katory-smc
Na to odepnutí potřebuješ sílu zaprvé na překonání tahu pružiny, zadruhé na uvolnění kužele upínače z dutiny.
Maximální tlak toho pneuválce bude někde okolo 10 Barů. Mrkni do manuálu.
Občas se dají sehnat ty násobiče za rozumné peníze. Tady z těch cen neomdli.
https://www.2e-kompresory.cz/katalog/up ... katory-smc
- LukasGunther
- Kontaktovat uživatele:
Jakou má barvu je to bílé?
A jak to používáš? Stříkneš na kužel a pak to prstem rozetřeš? Takto jsem to používal a vše fungovalo. Ještě jsem čistil dutinu vřetena.
https://www.gladiatools.cz
OPRAVY HYDRAULICKÝCH ČERPADEL A HYDROMOTORŮ
- Mrosconi
- Kontaktovat uživatele:
jojo, jen to není sprej ale ultra jemná pasta. Pry je to úplně totéž, jen změnili formu. Ve spreji to už nedělají. Ale kdo ví jak to je.
Musím prvně zapojit to čidlo, abych věděl, že je to jako otevřené. Snad to dali na správné místo.
Díky
Musím prvně zapojit to čidlo, abych věděl, že je to jako otevřené. Snad to dali na správné místo.
Díky
- Mrosconi
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj,
koukal jsem přes mobl co je uvnitř kužele a tady je fotka. Mohl by mi někdo vyjasnit, jak to vlastně funguje?
Předpokládám, že když pustím do válce vzduch, ten zatlačí na píst a ten vytáhne ty 4 packy, které když vypnu vzuch, tak pružiny vytáhnou dovnitř, čímž se kužel zaaretuje v díře a celé to drží pohromědě.
Naopak, když je tam nástroj, tak vzduch opět zatlačí na ty pacičky a ty pustí ten čepíka tlak vzduchu by to měl vytlačit ven? Nebo je tam nějaký jiný měchanizmus jak se to uvolňuje?
Kolega má stejné vřeteno i kužely a nemá prblém. Buď tedy mám něco špatně nastaveno nebo slabý vzduch nebo je něco jinak seřizeno od výroby. Na nic jsem nešahal, tak nevím zda není třeba něco s tou vtahovací kleštinou udělat.
Uvažuji správně nebo jsem na omylu?
Díky
koukal jsem přes mobl co je uvnitř kužele a tady je fotka. Mohl by mi někdo vyjasnit, jak to vlastně funguje?
Předpokládám, že když pustím do válce vzduch, ten zatlačí na píst a ten vytáhne ty 4 packy, které když vypnu vzuch, tak pružiny vytáhnou dovnitř, čímž se kužel zaaretuje v díře a celé to drží pohromědě.
Naopak, když je tam nástroj, tak vzduch opět zatlačí na ty pacičky a ty pustí ten čepíka tlak vzduchu by to měl vytlačit ven? Nebo je tam nějaký jiný měchanizmus jak se to uvolňuje?
Kolega má stejné vřeteno i kužely a nemá prblém. Buď tedy mám něco špatně nastaveno nebo slabý vzduch nebo je něco jinak seřizeno od výroby. Na nic jsem nešahal, tak nevím zda není třeba něco s tou vtahovací kleštinou udělat.
Uvažuji správně nebo jsem na omylu?
Díky
- LukasGunther
- Kontaktovat uživatele:
Když vidím tu dutinu. Nemáš náhodou pri sobě tušírovací barvu? Namazat kužel nástroje a vyzkoušet kužel vřetene jestli je v pořádku?
Kdyby ta dutina neměla geometrii, tak by tam ten nástroj právě moc nedržel.LukasGunther píše: ↑17. 9. 2024, 12:05 Když vidím tu dutinu. Nemáš náhodou pri sobě tušírovací barvu? Namazat kužel nástroje a vyzkoušet kužel vřetene jestli je v pořádku?
- LukasGunther
- Kontaktovat uživatele:
Když dělám nějaký kužel na soustruhu a kalibrují ho tak se někdy pěkně sekne a nepustí a kužel ještě nemá tu geometrii kterou chci. A říkám že kontrola by neuškodila. Nic na tom není.Milan199 píše: ↑17. 9. 2024, 7:59Kdyby ta dutina neměla geometrii, tak by tam ten nástroj právě moc nedržel.LukasGunther píše: ↑17. 9. 2024, 12:05 Když vidím tu dutinu. Nemáš náhodou pri sobě tušírovací barvu? Namazat kužel nástroje a vyzkoušet kužel vřetene jestli je v pořádku?
PS jednou jsem soustružil kužel vřetena přímo na CNC frezce. Upnul jsem nůž do svěráku roztočil vřeteno a hned byla dutina tak jak měla být.

- Mrosconi
- Kontaktovat uživatele:
Zkoušel jsem to s ohřevem. Ono to vřeteno je celkem slušně chlazené, takže i po hodinovém frézování když tedy už konečně vyrvu nástroj ven a šáhnu dovnitř, tak teplota je víceméně 30-35st. Tedy tak, kde se dá šáhnout. Zkoušel jsem ohřát vřeteno rozjížděním a bržděním a točením naplno, ale i s vypnutým větrákem se to nezahřeje více. Mám totíž další větrák na tunelu vřeteníku a to tlačí do něj vzduch, ale ten prochází kolem vřetene a složí i jako protitlak proti chladící emulzi.
Takže zachzát to více není možné. Jedině horkovzušnou pistoli. To taky ale nic nezměnilo.
Já nevím, ale není třeba něco seřídit uvnitž toho upináku?
Díky
Takže zachzát to více není možné. Jedině horkovzušnou pistoli. To taky ale nic nezměnilo.
Já nevím, ale není třeba něco seřídit uvnitž toho upináku?
Díky
Pokud se ti stále nedaří bylo by dobré poskytnout ještě další informace o chování vřetene.
Dělá to jenom s jedním upínačem, nebo se všemi bez rozdílu ?
Máš upínače od více výrobců a je mezi nimi rozdíl ?
Při uvolňování se ozve výrazné lupnutí // rána // ?
Zkus to namazat tou Molykou - mívali ji u každé benzinky. Namaž upínač i dutinu, lehce to otři ubrouskem - a zkus to.
Pečlivě očisti dutinu i upínač a tušírovací barvou // v nouzi fixka // ji "namarkuj" podélnými proužky. Pak s tím chvíli frézuj, vyndej to a nafoť. Fotky by mohly napovědět.
Dělá to jenom s jedním upínačem, nebo se všemi bez rozdílu ?
Máš upínače od více výrobců a je mezi nimi rozdíl ?
Při uvolňování se ozve výrazné lupnutí // rána // ?
Zkus to namazat tou Molykou - mívali ji u každé benzinky. Namaž upínač i dutinu, lehce to otři ubrouskem - a zkus to.
Pečlivě očisti dutinu i upínač a tušírovací barvou // v nouzi fixka // ji "namarkuj" podélnými proužky. Pak s tím chvíli frézuj, vyndej to a nafoť. Fotky by mohly napovědět.
já mám teda vřeteno trošku větší 40ku, ale já mám v ose té kleštiny dutý (pro ofuk vřetene) šroub, který tlačí na "hříbek" upínače a tím to vytlačí a vypadne, když ten šroub vyšroubuju, tak to ten nástroj nevytlačí - sám od sebe jen otevřením kleštiny nevypadne
neměl jsi tam v té ose taky něco takového co by třeba vypadlo?
neměl jsi tam v té ose taky něco takového co by třeba vypadlo?
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
Já mám vřeteno HSD a tam vnitřní mechanismus vytlačí nástroj zhruba 2mm z vřetene( jak popisuje Ras.....po dlouhém obrábění je to šlupka...ale mám ATC měnič nástrojů a nikdy se nestalo že by nástroj nevylez.....mám senzor tlaku takže pokud padne tlak po 5 baru stroj se zastaví.....při 5 barech atc funguje taky....jen to trvá dýl.....
Ovladani 7 bar, ofuk 4 bary
ale mechanismus mám jiný než ty
Ovladani 7 bar, ofuk 4 bary
ale mechanismus mám jiný než ty
Masso, stroje všemožný, autoservis, amatérské závody Nissan GTR
- Mrosconi
- Kontaktovat uživatele:
Ciao,
no právě já měl za to, že to tak nějak funguje, že něco do toho musí ťuknout aby to vyskočilo. No nic jsem nikdy nenašel a dělá to tak od začátku, takže buď chya výroby a něco tam bylo a není a nebo... nic mně už nenapadá.
Musím to lépe nafotit, protože s mobil tam prd vidím.
Díky
no právě já měl za to, že to tak nějak funguje, že něco do toho musí ťuknout aby to vyskočilo. No nic jsem nikdy nenašel a dělá to tak od začátku, takže buď chya výroby a něco tam bylo a není a nebo... nic mně už nenapadá.
Musím to lépe nafotit, protože s mobil tam prd vidím.
Díky