V tom pripravku to drzi jak?
Jistota je ten pripravek vyrobit a nesundavat dokud v nem neobrobis potrebny pocet kusu. Uz sundanim se sam zkrouti. Opetovne ustaveni je taky problem.
Jak najít souřadnice?
- Mrosconi
- Kontaktovat uživatele:
Tak jasně, nějaký zásadní vliv to fakt nemá. Tloušťka stěn je stejná, takže výškově je to v pohodě. měří se na obrobku na zbytkovém materiálu (ten průsvitný obdélník to je původní materiál a tudiž i původní nula).
Příravek ve svěráku nemůže zůstat. ani svěráky na stole ne:(
...takže třikrát měř, jedno ufrézuj, že....
Zvažuji znovu koupit Haimera. Zrovna když jsem jednoho prodal...
Příravek ve svěráku nemůže zůstat. ani svěráky na stole ne:(
...takže třikrát měř, jedno ufrézuj, že....
Zvažuji znovu koupit Haimera. Zrovna když jsem jednoho prodal...
-
- Kontaktovat uživatele:
Druhu stranu by si mal sondovat na ploche ktoru si obrobil v predchadzajucej operacii a nie na polotovare, teda ak to ma byt "presnejsie"
Ked robim viac ks tak pustim prvy, a aj ked sondujem podla obrobenej plochy z prvej strany tak obcas treba par stovak posunut, ale aj tak treba korigovat lebo aj nastroje sa postupne opotrebovavaju a aby bol minimalny prechod na stene tak to obcas je j.backa.
Preto je najjednoduchsie robit z vyssieho materialu a celu vysku dielu spravit naraz, len je to finacne horsie logicky...
- Mrosconi
- Kontaktovat uživatele:
Já dělám celou výšku z jedné streny. Polotovar je obrobený celkem přesně. Je to s přesahem 0,3mm oproti objednávce, ale fakt to mají dobré. Kupuji hliník 7075 od Alqual. Takže předpokládám, že pokud to sonduji na stejné straně obrobku, tak by to mělo bý OK.
Z druhé strany musím obrobit hrany a většinou zaoblení, které je cca 10mm hluboké. No a nějaké díry a tak. Všechny komponenty jsou podobné.
Můj problém je evidentně sonda, protože mám tu diodovou, protože jsem si myslel, že bude fajn, ale Haimer byl asi lepší. Moje chyba.
Z druhé strany musím obrobit hrany a většinou zaoblení, které je cca 10mm hluboké. No a nějaké díry a tak. Všechny komponenty jsou podobné.
Můj problém je evidentně sonda, protože mám tu diodovou, protože jsem si myslel, že bude fajn, ale Haimer byl asi lepší. Moje chyba.
Tohle je vaření z vody. Sezen si nějaký přesný hranol a nech si ho přemeřit na rozměry a pravouhlost.
Potom si na něj najizdej opakovaně z jedné strany - uvidíš přesnost sondy i vůle v suportu. Pak najizdej ze dvou protilehlych stran a vidíš mrtvou vůli na ose. Pak pravouhlost atd ...
Takhle řešíš moc neznámých najednou.
Potom si na něj najizdej opakovaně z jedné strany - uvidíš přesnost sondy i vůle v suportu. Pak najizdej ze dvou protilehlych stran a vidíš mrtvou vůli na ose. Pak pravouhlost atd ...
Takhle řešíš moc neznámých najednou.