pilovy kotouc do frezky, anglicky: Slitting saw mill cutting

tumlik
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

9. 6. 2010, 7:42

dast píše: Mimochodem, jak jsi delal tydle kola? Mam dva vrtulniky a rad bych plastovy ozubeny kola nahradil lepsimi:
http://tumlik.rajce.idnes.cz/ozubena_kola/#P1030883.JPG
Vyříznu,srovnám čela,udělám přesný otvor,nasadím na trn a sjedu na přesný průměr,stočím úkos,odvalím zuby,odvrtám odlehčovací otvory,vyvrtám upínací otvory, odjehlím ,srazím hrany a je to :wink:
dělám to z fakt dobrýho matrošu,ale drahýho :D
http://www.tumlikovo.cz/
Popularizační web nástrojařství a kovoobrábění
dast

20. 6. 2010, 11:21

Diky vsem za reakce,
nakonec si vyrobim valcovy drzak do klestiny. Az bude hotov, poslu sem fotku.

Stehujeme se (i s dilnickou) a par tydnu jen brecim :)
EDM-man

22. 6. 2010, 9:25

radu78 píše:U tenkých kotoučků pozor!Při dlouhých řezech se ohřeje a roztáhne se po obvodu,takže je potřeba chladit.Dokonce bych řek že s emulzí řežou líp.Mimo obor- Zrovna dneska jsme řezali flexou 6 vrstev lepenky na střeše a 230ítka diamanťák se roztáhla teplem tak, že kmitala do stran skoro 2 cm.

přesně tak ,ohřátí kotouče dělá opravdu divy - jakmile se udělá průhyb díky teplu zvětší se tření na čelech pilky a to má za následek víc tepla a větší průhyb až se stane že praskne pilka nebo se protočí v držáku. Vydatně chladit emulzí,tu míchat více "vodovou" ať lépe chladí. Pro odstranění průhybu kotoučů se dělají např. do truhlářských kot.pil symetrické výřezy třeba každý 10zub,je to různé.Pilky pro řezání kovu je bohužel nemají (aspoň o nich nevím),dělají se ale pilky s vrstvou tvrdochromu na bocích a ty řežou jako víno,mám vyzkoušené.Jak známo tvrdochrom je velice otěruvzdorný,třeba i řezání plastu ,silon,POM,bývá zrádné a snadno se stane že pilka po zahřátí prostě zahne.....klidně o celou svoji tloušťku (tím myslím pilky do 2mm a prům.více než 200mm)
Mně vždy pomůže první předřez,např.do hloubky 2mm a potom už klidně po 6-10mm podle materiálu.
Přílohy
pilový kotouč.jpg
Odpovědět

Zpět na „pro frézku“