Redukce Metric 50 -> Morse 5

magi
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

30. 7. 2010, 10:24

tumlik píše:Tak když už se to tak zvrhlo :lol: tak já bych měl taky něco i když negativního ale neber to ode mě ve zlém :lol: .
Z vlastní zkušenosti bych už NIKDY nic takového nekoupil a ani to nechtěl zadarmo,pokud by to samozřejmě nebyla nějaká těžko sehnatelná mašina po které bych hodně toužil.Něco starýho atd.
Tu frézku jsem někde na netu viděl tak za 30k funkční se vším všudy,z ISO a zapojenou k vyzkoušení.
Krutor píše:Sice chybí motor vřetena i posuvů, ale to není problém dobastlit.
Akorát na ose X byl místo trapézu hydraulický válec,
Naopak ,dobastlit cokoli co ani nevím jak má vypadat je někdy nepřekonatelný problém,minimálně ať to tam je,prasklé,vydřené,ale kus na okoukání a oměření.Jenom když si představím sehnat ten trapéz co tam není ,to se bavíme o kusu co má min. 1800mm,to nedobastlíš,kdyby ses ....!
Krutor píše: Myslím, že je to luxusní koupě, i když práce na tom bude jako na kostele.
I když jsi za ni dal 10k tak s tím co tam chybí se na tu cenu 30k hravě vyšvihneš a to nebudeš počítat nějakou tu stovku hodin práce (kterou bys mohl strávit na zakázkách) s velmi nejistým výsledkem a vidinou přesného stroje :wink:
Víš ,když už je to rozebrané,nechám to přebrousit,bum 10k ,zaškrabu bum dva týdny,něco tam hrčí rozebrat ,přetěsnit,atd
Navíc to vřeteno ..... držím palce

Docela tě obdivuju,když jak sám píšeš, podnikáš a děláš sám na sebe, to je docela sousto.Jak už jsem psal nahoře osobně už bych se do něčeho takového nepustil protože mám s takovou koupí velice podobnou zkušenost.Dneska když po něčem pasu tak jedině kompletní ideálně s příslušenstvím min.v hodnotě mašiny :D jinak si to může dotyčnej narvat do špic :wink: .A to mám čistě teoreticky na opravy "relativně" :lol: :lol: hodně času.Radši zaplatím víc,navíc k mašinám co někdo vyřadí bezdůvodně ze života jsem dvojnásobně nedůvěřivý

Jinak ten Bomar se mě taky líbí ,klidně bych ho vyměnil za tu moji ruskou rámovku :lol:
Není ta rámovka bulharská? Jestli ano tak máme stejnou. Jinak souhlas, s tím bastlením vidím veliký problém ať ve šroubu, vřeteni atd. Možná elektrika je minimální problém.
Dle úpravy hnojiště poznáme hospodáře, dle výsledu voleb jakýchkoliv duševní úroveň voličů.
Josef
Sponzor fora

31. 7. 2010, 9:37

Vyspecifikuj, co tam chybí, výkresy snad seženeme. Když tak upravíš podle mašinky.
Krutor
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

31. 7. 2010, 11:54

Moje FA4V má na štítku 2650 kg, ale hlava byla zvlášť a chyběly motory, takže skutečně necelých 2,5 tuny. Pro paleťák teda už celkem dost. Navíc plaeťák jinak nepotřebuji. Pro stěhování jsem si ukutil 4 podvozky viz obrázek, je to vlastně kousek U-traverzy, váleček a osa. Podlaha v garáži je mizerná, takže jsem musel postavit provizorní dráhu z fošen a na nich 3 mm plech, aby to jelo. Zdvihání pomocí 4t-hydraulické panenky. Protože vozíky nemají valivá ložiska, tak pohnout s tím šlo jen pomocí páky cca 1/10. Výhoda kluzných vozíků je, že to nemůže nechtěně ujet.

Tumlíku, Tvůj názor úplně respektuju, protože "výhodnost koupě" čehokoliv je silně subjektivní pojem. Jistě by se dala stejná frézka sehnat plně funkční, v perfektním stavu, s kupou příslušenství za pár desítek tisíc, ale já jsem to štěstí zatím neměl. Ono vidět někde něco na netu, a skutečně to koupit, jsou dvě dost odlišné věci.

Z čistě podnikatelského hlediska jsem samozřejmě koupil starou vraždu do šrotu. Ale já odmítám každou hodinu svého času přepočítávat na peníze. Moji bráchové se vrtají v amerických autech, já v českých strojích. Je to částečně koníček, ale ve výsledku to bude vydělávat.

Přesnost mašiny, která není v provozu, samozřejmě nezjistím, takže z tohoto pohledu jsem koupil litinového zajíce v pytli. Ale frézka se zdá být v pořádku, akorát z ní někdo šlohl oba motory. Ten na posuvy jen koupím, opatřím unašečem a našroubuju, na hlavní motor budu muset udělat redukční přírubu, protože tam budu dávat menší motor, původních 6,6 kW je pro mé potřeby zbytečně moc. A ten trapéz (32x6) buď seženu origoš i s unášecí drážkou, nebo koupím polotovar a drážku vyfrézuju. Uložit konce už bude celkem hračka.

Zkrátka - je to pořád to samé téma dokola - bastlit za X Kč, nebo koupit hotové za 3*X-5*X Kč?
Přílohy
podvozek.jpg
Petr Spáčil
maverick

9. 8. 2010, 7:30

.
Naposledy upravil(a) maverick dne 29. 4. 2014, 12:58, celkem upraveno 1 x.
magi
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

9. 8. 2010, 9:56

Ta hřídel, se drazí přátelé nazývá "vřeteno"
Dle úpravy hnojiště poznáme hospodáře, dle výsledu voleb jakýchkoliv duševní úroveň voličů.
Krutor
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

10. 8. 2010, 9:24

maverick píše:tak jsem dnes konečně navštívil svobodu... vysledek asi takovej... nevyloučil že by se u něj něco takovýho mohlo nacházet, ale tento tyden nemá čas (ja su ještě na brigádě takže taky nemám :lol: ) ale že prý příští týden by ho měl mít víc a že by mě tedy vzal do hal do Adamova abych se tam po tom podíval
z teho vyplývá, že pokud máš Krutore pořád ještě zájem tak mi prosím nafoť tu stávající hřídel vřetena (nevim nakolik jsi to už rozebral, ale čím víc tím líp pro mně) a popřípadě i pár zakladních orientačních rozměrů by taky neuškodilo
a ja budu doufat, že to do toho příštího týdne nezapomene a pokud bude spávná konstelace hvězd a pan svoboda bude v dobrém rozmaru tak by pro to šlo snad udělat něco dál

a s tou dokumentací k FA2V je mi líto ale ta není, dnes jsem se byl u toho známýho ptát, s tím bohužel nepomůžu
Michale, díky za snahu, ale já cestou nové hřídele (pardon, vřetena :) ) nepůjdu. Ze začátku budu používat redukci, a v případě nutnosti bych se pokusil stávající dutinu přesoustružit / přebrousit na ISO. Ale momentálně to neřeším, fréza je v garáži, po chvilkách ji pucuju, ale zprovoznění je daleko.
Petr Spáčil
maverick

10. 8. 2010, 7:07

.
Naposledy upravil(a) maverick dne 29. 4. 2014, 12:58, celkem upraveno 1 x.
shower

31. 1. 2011, 8:03

zdravím,

mohla by toto byť redukcia z ME50 na morse kuzeľ?
Přílohy
29012011(001).jpg
29012011.jpg
RaS

31. 1. 2011, 9:23

shower píše:zdravím,

mohla by toto byť redukcia z ME50 na morse kuzeľ?
mohla, stejně tak jako by to mohla být z morse na morse.. myslím si že těžko někdo pozná úhel od oka z fotky.. změř délku průměry na začátku na konci a dopočítáš se k něčemu, takhle z fotky to budou stejně jen dohady..
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
shower

31. 1. 2011, 9:32

tu vložku nemám len ju zhanam pán tvrdi ze ju pouzival do SV18 tak to asi bude ona
Krutor
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

1. 2. 2011, 9:06

Pokud byla tato redukce používána v SV18, pak je to s největší pravděpodobností Metric50 - Morse4. Ale fakt je nejlepší to změřit a dopočítat, nebo vyzkoušet.
Petr Spáčil
MJ
Kontaktovat uživatele:

2. 2. 2011, 10:52

shower píše:tu vložku nemám len ju zhanam pán tvrdi ze ju pouzival do SV18 tak to asi bude ona
redukci BISON metric 50 - MK4 zrovna necháváme vyrábět pro jednoho našeho zákazníka.
Standardně máme totiž jen větší (metric 80 a 100)
Pokud by jste měl zájem ozvěte se mi přes osobní zprávy.

MJ
ZJP, s.r.o. - tech support
www.zjp.cz
[b]Upínací technika BISON
Tvrdokovové nástroje[/b]
shower

2. 2. 2011, 11:18

v akom prevedení to dávate robiť: v krátkom t.j. prostý kužeľ (ako na mojej fotke)
alebo s unášačom na konci (ako na tumlikovej fotke)?
MJ
Kontaktovat uživatele:

3. 2. 2011, 7:19

shower píše:v akom prevedení to dávate robiť: v krátkom t.j. prostý kužeľ (ako na mojej fotke)
alebo s unášačom na konci (ako na tumlikovej fotke)?
Jsou teď vyráběny jako prostá redukce -viz: http://www.zjp.cz/cz/redukcni-pouzdro-p ... tml?id=180
Obecně jsou u nás metric redukce na zakázku (mimo M80 a M100)- takže jiné provedení by také určitě šlo, pokud bude mít smysl.
MJ
ZJP, s.r.o. - tech support
www.zjp.cz
[b]Upínací technika BISON
Tvrdokovové nástroje[/b]
Odpovědět

Zpět na „pro frézku“